SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cala

  • Izotek cz 3

    Post
    Zdrowie i Uroda

    co robicie z łupieżem na mordzie? kremuje roznymi kremami ale za 1-2 h efekt jest ten sam...a moze golac sie opie rd olic cala twarz? bez czoła. Czy łuszczenie powoduje ze blizny robią się płytsze mniejsze itp? czy łuszczenie to tak dla zasady zeby mnie wkuriwc ?

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-02-06 18:31:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masz Ci los! W kosmos poleciały dwa przepisy, które tu umieściłam To jeszcze raz- dwa wytrawne ciasta, które spokojnie mogą zastąpić chleb i dają możliwość improwizacji. Ciasto ciecierzycowe namoczyłam na noc 140 g ciecierzycy, rano ugotowałam. Podsmażyłam na maśle rozdrobnioną cebulę, w blenderze rozdrobniłam migdały (nie na mąkę, tylko na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-19 18:01:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak jest świeży to zawsze się rozmazuje (przynajmniej mój). A do wyrośnięcia jest sobie w 20'C na całą noc, może na zbyt krótko zostawiasz? Tylko wiesz, to jest też kwestia zakwasu z tego co pisała Oveja, im starszy tym lepszy. Mi chleb wyszedł bez zastrzeżeń dopiero za 3 razem. ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:54:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kaszmirka - spróbuj z tego trójfazowego przepisu - mój pierwszy też poleciał do kosza, a drugi wyszedł boski :-) Ja wstawiłam w piątek rano - pierwszą fazę, po powrocie z pracy druga faza na całą noc, w sobotę rano 3 faza i po południu już można piec :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 15:25:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • cała ściana przeróżnych oliwek, kokosowego brak...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-15 15:10:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • anister ja robie czesto soki, ale nie udalo mi sie zrobic czegos, co byloby dobre. Doszlam do wniosku, ze skoro i tak wychodza okropne, to moge dodac cala zielenine ktorej nie lubie, smaku juz bardziej zepsuc sie nie da ;-) Mieszam wszystko - kapuste, szpinak, jarmuz, seler naciowy, pietruszke naciowa, brukselke, brokuly, imbir i marchewke #-P A [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-22 15:37:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Misiaczki, powiedzcie, jak otworzę mleczko kokosowe i trzymam je w lodówce, to ile tak mniej wiecej mozna go tam trzymać póki się nie zepsuje? W ogóle można tak? czy od razu trzeba cała puszkę zuzyć?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-07 18:12:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Upiekłam pręgę wolową z fasolką i talarkami z marchewki. Pręga leżała całą dobę w zalewie. Wyszła pyszna - krucha sprobowałam kawałek bo to na jutro do pracy. Zalewa była ciemna z sosem sojowym, więc warzywa też wyszły ciemne ale mnie to nie przeszkadza /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/a0e847f7040949c79c22d5f42e6d1f31.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-29 19:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Upiekłam pręgę wolową z fasolką i talarkami z marchewki. Pręga leżała całą dobę w zalewie. Wyszła pyszna - krucha sprobowałam kawałek bo to na jutro do pracy. Zalewa była ciemna z sosem sojowym, więc warzywa też wyszły ciemne ale mnie to nie przeszkadza /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/1038d57ce9064a4384af671cdfdc5da5.jpg

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-29 19:15:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zieloną zostawiam na całą noc, czerwona mocze ok. 2 h.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-30 20:30:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • taramasalata jest zarabista! kiedys kupowalalam gotowa albo zamawialam w greckich knajpkach :-) Troche to tluste, wiec warto jest po trochu du zdrowotnosci, a nie zaraz cala porcje ;-) Mozna serwowac jak kazdy inny dip z potrojonymi warzywami :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-30 21:27:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • .... drugi raz wczoraj pieklam chleb i znowu zakalec. Wydaje mi sie ze mam zbyt zimno w domu i zakwas nie chce rosnąć podczas dokarmiania. Kiedyś widziałam takie czapeczki z materialu, z warstwa trzymająca ciepło. Może to by mi sie nadalo. Z mojego doświadczenia wynika, że zakwas wcale nie musi jakoś specjalnie rosnąć, jak ma kwaśny smak i zapach [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:08:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurcze, nawet fitnesski jedzą słodycze w święta%-) Znaczy akurat do słodyczy to nie namawiam;-) Ale naprawdę zachowujmy umiar, trzeba mieć też zdrowe podejście do diety;-) Ja z czystych rzeczy robię łazanki z kapustą (przepis dawałam w zeszłym roku), sernik sfd z polewą czekoladową i kruchym spodzie z orzechów, a'la piernik z fasoli i jabłecznik [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-13 18:53:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A moczy się całą głowkę i tak w łupiankach piecze czy jakoś inaczej ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-11 22:12:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tesco...Alma....ale nie w puszce tylko całą....w obu sklepach jest zwykła i ekologiczna

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-18 21:27:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A propos, moja ma 11 dni i czy to ma tak wyglądać?}:-( czy coś zepsułam? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/3c02b7d6b2974e8dba780457e2f9f34c.jpg Nad samym grzybem zrobiła się powłoka na całą objętość dzbanka Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-02-25 11:36:28

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 11:35:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • lorane, ja zawsze robię tak: leję wodę, wsypuję sól, wrzucam kilka ząbków czosnku (najlepiej chyba trochę naciąć, żeby smak był intensywniejszy), wrzucam ziele angielskie i liść laurowy. Proporcje nieważne chyba, bo zawsze robię na oko i zawsze dobre wychodzi. Wrzucam później indyka i on tak sobie leżakuje całą noc ;-) A! I nie wyrzucam czosnku- [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 17:30:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi nawet nie tyle przy gotowaniu się pieni, co przy płukaniu. Przez to całonocne moczenie robi się duuużo piany i woda zamienia się w takie ciągnące się gluty. Przepłukuję ją potem ok. 3 razy, żeby to wszystko usunąć, więc już piany przy gotowaniu prawie nie ma. Czasem coś z wierzchu, więc to usuwam. Ja gotowałam zawsze wsypując kaszę do jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 19:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W ostatnich dniach wpadło mi w ręce jakieś babskie czytadło, gdzie było napisane o pewnych niekorzystnych połączeniach w kuchni. O tym, że świeży ogórek potrafi zabić całą witaminę c zawartą w pomidorach to wiedziałam. Nowością dla mnie było niełączenie krzyżowych z rybą - o ile dobrze pamiętam brokuły, kapusta, brukselka zawierają - trudne słowo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 17:05:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ale te formowane to są pszenne chleby nie żytnie :-> tolka bardzo łądnie pieczesz, piekłaś kiedyś w WP ? Wiesz ten okrągły to żytniak z tego co pamiętam.Reszta to mieszańce w dużej części.Musiałabym sprawdzić a tak jak pisałam to ostatnie moje wypieki więc jest tego trochę. Zakwas żytni jest moim zdaniem najlepszy i takiego używam.Teraz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 09:07:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)