SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko izolat

  • Kofeina działa pośrednio poprzez zwiększenie uwalniania adrenaliny, ma mniejszy wpływ na wyrzut noradrenaliny, a także wpływa na metabolizm poprzez rozmaite, inne mechanizmy. Adrenalina poprzez wpływ na receptory beta rozlokowane w ustroju człowieka ma wpływ m.in. na mobilizację i utlenianie kwasów tłuszczowych. Dlatego sprzyja poprawie osiągów, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2949 Data: 2022-04-17 07:18:08
  • [...] Jednakże, jak każdy inny suplement, spełnia się najlepiej, gdy jest stosowany w połączeniu ze zbilansowaną dietą i zdrowym stylem życia. Jeśli rozważasz dodanie wody białkowej do swojej diety, oceń swoje potrzeby żywieniowe, poziom aktywności i cel treningowy, aby określić, czy jest to zgodne z Twoimi ogólnymi celami dietetycznymi. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 294 Data: 2024-04-19 15:40:41
  • Rolada żyrafa

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] żelatyny Jak wykonać? Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Nie przerywając miksowania dodać ksylitol, kolejno żółtka, mąki, budyń, białko, pdp i jogurt. Do woreczka odłożyć 3-4 łyżki ciasta, naciąć róg i na papierze wyrysować szlaczek ;) może być kratka, kropki, paski lub tak jak ja zrobiłam – [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3422 Data: 2018-02-06 11:09:16
  • Niedawno w pewnym artykule, który miał się rozprawiać z kłamstwami na temat węglowodanów, napisano: „Ogólnie wszystkie rodzaje chleba mają podobny długoterminowy wpływ na zdrowie. Wysokoprzetworzone produkty zbożowe, takie jak biały chleb, są często wzbogacane witaminami i minerałami, więc jedyną zauważalną różnicą jest zazwyczaj wyższa zawartość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2684 Data: 2020-07-14 09:45:23
  • W pierwszej części tego artykułu starałem się podpowiedzieć, jak zoptymalizować zarówno godziny, jak i spożycie makroskładników tak, aby trening wykonywany podczas redukcji przy zastosowaniu diety JEM / NIE JEM - przerywany post (IF) był jak najbardziej efektywny i pozwolił na, choć minimalne przyrosty tkanki mięśniowej przy zachowaniu głównego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3089 Data: 2020-08-13 21:25:00
  • Węglowodany, kiedy i komu przynoszą największe korzyści?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Suplementacja węglowodanami zwykle jest wiązana z zyskami w treningu wytrzymałościowym. Dlatego biegacze chętnie stosują żele, odżywki typu carbo, vitargo, vextrago oraz drobne przekąski węglowodanowe (np. batony). To jak to w końcu jest z tymi węglowodanami, kiedy suplementacja nimi ma największy sens Referencje: Menno Henselmans i in. The [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 670 Data: 2023-01-09 20:47:41
  • Serniczki proteinowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujesz: 250 g twarogu - drobno mielony, półtłusty 30 g białka - izolat białka serwatkowego, smak biała czekolada 3 jajka 30 g ksylitolu 90 g jogurtu naturalnego odrobina proszku do pieczenia jeśli macie - można dodać ziarenka świeżej wanilii Jak wykonać: Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Pozostałe składniki dobrze zblendować i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8450 Data: 2018-02-09 08:26:51
  • Czego potrzebujesz: 110 g kaszy jaglanej 1,5 szklanki mleka ( zawsze 3 krotna objętość kaszy ) 150 g wiórków kokosowych 40 g masła migdałowego 65 g miodu 20 g mąki kokosowej 30 g izolatu - smak biała czekolada 30 g migdałów bez skórki Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i wypłukać zimną wodą, kolejno wrzątkiem i ponownie zimną wodą. Zabieg [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8914 Data: 2018-02-04 17:08:57
  • Ciasto low fat wiśniowe LOVE

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15698 Data: 2018-02-26 09:40:36
  • Czego potrzebujemy: Ciasto: 90 g płatków owsianych 110 g mąki owsianej 70 g oleju kokosowego rafinowanego 50 g ksylitolu lub bezkaloryczny słodzik 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców - truskawki, maliny, borówki, nektaryny 10 g budyniu Lody: 250 g serka wiejskiego 40 g izolatu białka o smaku czekolady 20 g nutwhey coconut Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2438 Data: 2018-07-13 09:20:41
  • Jaglany "Snickers" bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8461 Data: 2019-09-14 17:56:38
  • Proteineo Bread - chrupkie pieczywo FIT

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych powodów spożywać tradycyjnego pieczywa. Produkt posiada [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2755 Data: 2018-06-03 11:09:43
  • Białkowa czekolada FITKING o wspaniałym smaku

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Śmiało można powiedzieć, że czekolada należy do jednych z najpopularniejszych łakoci i króluje jako ulubiony wybór, gdy mamy skusić się na małe co nieco. Stosuje się ją do produkcji batoników, pralin, ciastek, sosów i deserów, jednak najbardziej doceniamy jej klasyczny obraz w formie symetrycznej tabliczki z małymi kosteczkami. Każdy ma tę swoją, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1079 Data: 2021-11-20 18:19:50
  • Jaglany "snickers" bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4191 Data: 2019-08-25 09:50:24
  • Migdałowe kulki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać )   Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3571 Data: 2018-02-12 08:39:33
  • Dietetyczna szarlotka bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 600 g jabłek 20 g erytrytolu łyżeczka cynamonu łyżka soku z cytryny 170 g mąki pszennej lub orkiszowej 20 g mąki kokosowej 20 g wpc/izolatu 1 jajko 150 g naturalnego skyru 40 g erytrytolu ( do jabłek ) 15 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10039 Data: 2019-10-06 19:29:14
  • Michałki czekoladowe low carb

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6055 Data: 2018-02-20 07:43:43
  • Proteinowe owsiane pancekes

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5883 Data: 2018-08-14 11:38:48
  • chcialam pewne rzeczy sobie poukladac..... Son pisze: "izolat ma znacznie wyższe BV (stopień przyswajalności białka). Izolat ma 159 a koncentrat 104 (odnosnikiem jest białko jaja kurzego które ma BV100). Krótko mówiąc, przy niewielkiej różnicy w cenie lepiej kupić te z izolatu" Bigger pisze: "izolat jest o jedno oczko wyzej zaawansowaną postacia [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-05-29 11:56:42 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] OLIMP 100% Natural WPC (koncentrat) i OLIMP 100% Natural WPI (izolatowe). Białka te chce przyjmować 3 razy dziennie (po przebudzeniu, po treningu, przed snem). Słyszałem że białko izolatowe sie bierze po treningu, a koncentrat rano i przed snem. Chociaż nie jestem pewnien tego. Więc o jakich porach dnia mam pić białko izolatowe a kiedy [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 18143 Data: 2004-08-16 20:04:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)