no wpc to białko czyli zanim zastanie sporcjowane na aminokwasy to mija jakis czas niepamietam dokładnie ile wpc sie trawii srednio jesli chodzi o szybkość a aminokwasy szybciej beda w krwioobiegu ja zawsze brałem bezposrednio po tzn teraz tez%-) jesli chodzi o czas brania suppli odrazu po to trzeba miec na uwadze to że sciany błon komórkowych są [...]
Kamil Moim zdaniem zaczales temat troche od strony ogona. Najpierw piszac o suplach a potem o kosztownych/nie zawsze latwo dostepnych zabiegach jak krio. Ja bym to widzial tak, jesli chodzi o rzeczy majace wplyw na regenracje (podstawy): 1.) Dieta- dbamy o dobry sposob odzywiania, jemy w mniej wiecej rownych odstepach czasowych, dostarczamy [...]
Wg nauki białko sojowe to bv=75, białko kurczaka(czyli z piersi, które to się najczęściej wcina) bv=79. Różnica kosmetyczna. Soja to dobre białko - dużo bcaa, argininy, glutaminy, dodatkowo jeszcze masz tam za free lecytynę. Żeby białko było pełnowartościowe, wystarczy rozrobić to białko w szklance mleka - masz wszystkie aminokwasy :)
[...] ci o tym, bo wiele osób tutaj narzeka, że przez prace nie może utrzymac dobrej diety....Ja polecałbym głównie wszelkie"uzupełniacze"diety właśnie, głównie białko, jakieś aminokwasy, ewentualnie carbo chociaż nie wiem, czy normalne żarcie nie wyszłoby taniej. A tak to nie mogę ci doradzić. pozdr Zmieniony przez - MOREPOWER w [...]
[...] ulegnie rozłożeniu, proces trawienia innych pokarmów nie rozpocznie się, a to opóźni odbudowę i zahamowanie katabolizmu, w który wprowadził nas intensywny trening. Dlatego po treningu najlepszym źródłem białka będzie białko serwatkowe rozpuszczone w wodzie" Autor: Radosław Słodkiewicz Zmieniony przez - King89 w dniu 2008-05-02 08:01:39
odżywkę białkową przyjmuje się około 30min po treningu od razu po to wrzucasz aminokwasy jeśli takie bierzesz ja piję 30min po a gdzieś ok godzinkę normalny posiłek (białko+węgle) moim zdaniem taki układ jest dobry i chyba większość tak robi kazeina dłużej się wchłania a serwatkowe 30-60min dlatego ja zalecam po treningu serwatkowe no chyba,że [...]
[...] tych które są sugerowane w artykułach na tym forum? Przeczytałem te artykuły i zgadzam się z nimi w zupełności tylko że nie mogę się zgodzić z tym co piszesz bo: dobre diety białkowe nie są badziewiem (nie twierdze ze moja jest idealna, pasuje mi ale wolałbym żeby ułożył ją dobry dietetyk), i da się dzięki nim zrzucić tłuszcz bardzo szybko i bez [...]
Scitek najlepszy? Możesz uzasadnić dlaczego? Jakie inne białko polecisz? Dlaczego aminokwasy nic nie dają szczególnie z "beef"? Jakie inne aminokwasy możesz polecić? Zmieniony przez - Zombe w dniu 2015-03-18 20:57:48
[...] + 30g iso + 50g orzechów włoskich + 50g płatków ryżowych podczas dnia zaczyna mnie między posiłkami chwytać głód nie chce narazie dodawać niczego czekam na MASS SHOCKERA i białko i podczas dnia dodam to jakoś miedzy posiłkami. Napewno po treningu i jeszcze 2razy podczas dnia gdzieś Proszek dodam :> http://singraph4.home.pl/sfd/trening.jpg Barki [...]
[...] że mam uczulenie na laktoze. A podobno to złoty środek a w małych ilościach wpływu na skóre nie ma :> i będzie urozmaicona by nie jeść cały czas tego samego i dostarczać białko witaminy też z innych źródeł więc troche zabawy będzie ;) Jeszcze dziś miałem zakupy/ sprzątanie / ubieranie choinki święta, ale ja jakoś ten okres lubie ;-) i [...]
[...] - po nim napewno coś poczujesz także w niskiej cenie bardzo dobre gainery robi Scitec - za 150zł masz 4,5 kg MASS 20 Skład 100g: tłuszcz - 1g (tylko 1g) węglowodany - 74g białko - 20g (WPC) kreatyna - 1g (nie wnikaj w to..) a już takim wypasionym gainerem z dodatkami jest VOLUMASS 20 za 4 kg 180zł ale masz wypas: Skład 100 g: tłuszcz - 1,2g [...]
[...] Wartość odżywcza: 1 porcja - 100g Wartość energetyczna jednej porcji: 375 kcal Węglowodany: 70,8 g Cukry: 70,3 g Białko : 20 g (12g WPC,8g białko pszenne) Tłuszcz: 1,5 g Opis: WHEY GAINER - zawiera glutaminę i aminokwasy rozgałęzione BCAA, - dostępny w wielu oryginalnych smakach, - zawiera aktywatory [...]
<<<<<<<<<< TREC MASS XXL >>>>>>>>> Skład: mieszanka hydrolizatów węglowodanów o różnych współczynnikach glikogenicznych, koncentrat białka serwatkowego 80, witaminy. Wartość odżywcza w 100g (smak czekoladowy): Białko 20,0 g (WPC) Węglowodany 71,5 g Tłuszcz 0,50 g Wartość energetyczna w [...]
za duzo wegli, za malo tluszczu zalozenia: 2g bialka na kg masy ciala ok. 150 g weglowodanow dziennie (glownie z warzyw, owoce minimalnie -niskocukrowe), do 200g w dni treningu silowego (kasze, ryze, platki..) reszte zapotrzebowania stanowia tluszcze skrot: bialko - chude mieso, ryby, jaja, twarogi warzywa - duzo zielonych, kapustnych, brokuly, [...]
[...] 100g ryżu/kaszy/makaronu razowego/ziemniaki 2 razy więcej warzywa 6. ryba makrela/tuńczyk/owoce morza wafle ryżowe 7. 100g twarogu chudego i 100g serka wiejskiego i banan 8. białko na noc egg 35g - odżywka do tego w dni treningowe 100g carbo po treningu siłowym i 30g białko egg i 20g wpi, wpc... do tego aminokwasy - bcaa, całodzienne, [...]
[...] peptydowymi. Funkcja strukturalna (budulcowa) to jedynie maksymalnie 1/10 tego za co odpowiadają w organizmie białka (między innymi: transportowanie i magazynowanie, hormony białkowe, regulacja genów, immunologia, funkcjonowanie receptorów i wiele innych) Jak zafundujesz sobie nadmiar, to - wybacz - ale nie Ty decydujesz na co ten nadmiar [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
2.Pełne białko, to białko które zawiera niezbędne aminokwasy jak ryby/mięso/jaja/ 3.IG to indeks glikemiczny, niski IG to poniżej 55 bodajże. Jest to poziom glukozy jaki masz po zjedzeniu tych "potraw" 4. z chudego mięsa, jak kurczak, jaja(białka) czy po prostu białko w proszku. 5.jak wyżej, wysokie ig to IG powyżej 70 czyli np miód, ryż biały, [...]
Cytuje wiadomosc z linka :): "Sniadanie w domu Kefir ,platki owsiane,siemie lniane,odrobina rodzynek,orzechy wloskie ,odrobina skruszonego sera. Edziu to miesza i zalewa kefirem,je i mysli sniadanie mistrzow pyszne i pozywne Kometarz: Sniadanie nasz naiwazniejszy posilek(nie liczac po treningowego) sklada sie z pelnego bialka ,zlozonych [...]
[...] dla organizmu. Podstawowe i najnowsze formy glutaminy L-glutamina występuje w prawie wszystkich białkach. Szczególnie duże ilości zawiera gliadyna (31%), kazeina (24%), białko serwatkowe (7%), białko z kukurydzy i z soi (6%). Kwaśny glutaminian sodowy często jest stosowany jako przyprawa. Peptyd glutaminy jest naturalnie uzyskanym [...]