"Pamiętaj, że to nie białko sprawia, że zyskujesz lub tracisz na wadze - to zależy od kalorii i metabolizmu. " Nie no jasne,tomurbanowicz - jeśli łykasz jak młody pelikan takie pełne herezji g**** teksty, to się nie dziw, że potem piszesz brednie, że kulturyści umierają od białka przed 40-tką. BMR nie zależy od białka? A białko nie ma kcal? Utrata [...]
2 rozdział o cała prawda o odżyweczkach NAJCZĘŚCIEJ STOSOWANE ODŻYWKI NA RYNKU POLSKIM I ŚWIATOWYM „Od czasu kiedy w 1839 roku holenderski badacz Mulder wykrył grupę związków organicznych zawierających azot i nazwał je proteinami, upłynęło ponad 150 lat. Nazwa proteiny pochodzi od protitemi, co oznacza stawiam na [...]
No więc pisze : "Tekst, który mówi ( w paragrafach 3 i 4) o mięsie i mleku - jako przykładach - powinien zostać usunięty, ponieważ sugeruje on, że produkty te są zalecanym źródłem protein, witamin z grupy B, witamin A i D, wapnia, fosforu, żelaza i cynku. Niektórzy chcieliby zapewne zakwalifikować mięso i mleko do kategorii " dowolnej [...]
Zapraszam do potężnej lektury choć nie wrzystko wkleiłem co chciałem Enzymy pełnią niezmiernie istotną funkcję w procesie trawienia. Dzięki nim z pożywienia uwalniane są witamin, sole mineralne i aminokwasy potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy enzym działa na konkretny rodzaj pokarmu i nie może zostać zastąpiony innym. Enzymy [...]
Powtarzacie się malina_21 mówiłem że nie chcę tu rozmawiać o hormonach bo wg mnie to nie jest prawdą SpAiro_ na przebarwienia winno się złuszczać naskórek i na blizny też rafalx ser biały to produkt mleczarski sprawdź sam na sobie ja ty kuchci pięta nie jestem powinien nasilać SPIS TREŚCI str 1 TŁUSZCZE(CZYNNIK UTLENIONE TŁUSZCZE) [...]
Wrzucam cytat ze stronki dla vege : "Panuje fałszywa opinia, jakoby białko pochodzenia zwierzęcego było bardziej wartościowe dla człowieka, niż roślinne. Taki pogląd sugeruje, że białko zwierzęce to jakiś inny rodzaj białka, niż białko roślinne. Tymczasem zarówno jedno jak i drugie białko zbudowane jest z tych samych aminokwasów, ale [...]
Też nadym myślałem to zależy chyba od dużo czynników ja na to patrzę bardziej od strony organizmu . Ty pewnie zastanawiasz się nad myciem po (tak możesz najlepiej szarym mydłem). Ale od strony organizmu to zależy od kilku rzeczy: -od ilości receptorów hormonalnych na tkance mięśniowej (ci którzy mają ich mało czyli mają małą masą mięśniową grozi [...]
Wiem jak wyglada wyrabianie takiego tataru. Od parówek wiele się to nie różni ale z dwojga złego przy tego typu problemie flaki o wiele lepiej tolerują to niż smażone mięcho. Zreszta ja mieso teraz mocno ograniczam bo to jakaś komedia by 1-2 dni przed końcem daty już j**ało i nawet mój kot się krzywi jak to otwieram Choć bawi mnie zwracanie uwagi [...]
Mozecie rozwinac kwestie gorszego przyswajania białka z surowego miesa wolowego - np. tatar z poledwicy. O białkach jaj słyszałem ale o miesie nic takiego do mnie nie dotarło. Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do [...]
[...] kłaść się spać? ) BTW śniadanka: "Wiec mówizie z enimozna pic białek z jaj???? Hmmm a naprzykład na filmach jak pokazuja filmy o rokim itp oni wcinali raczej pili bialka??? wiec jak to wkoncu?" A u mnie właśnie wychodzi słonko... Jak dziwnie bez Lucka I bez żadnego kawosza... Ciemno wszędzie, głucho wszędzie - co to będzie! [...]
Tu odwieczna walka z wiatrakami i ciemnogrodem trwa dalej widzę %-) co do gw się tylko wypowiem to ostanie badania hdl ciagle 28-31 przez cała masę odstawiłem ge 2 tyg temu hdl spadł na 22 a ldl i calkowity bez zmian. Póki co obcinam lekko kalorie i za dwa tyg powtorze jeszcze orzed zmiana środków żeby to potwierdzić może kogoś to zainteresuje. Bo [...]
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]
Są ludzie przekonani, iż białko ma właściwości termogenne. Strawienie 1 grama białka wymaga więcej energii niż to białko dostarcza do organizmu. Zatem kalorie kaloriom nie są równe. Trzeba byłoby coś więcej wiedzieć o tej diecie Głuchego. Ja wspominałem anegdotkę, gdy Głuchy zdobył tytuł Mistrza Świata amatorów - być może u Wujaszka wspominał [...]
Przecierz bialko serwatkowe jest o wiele wydajniejsze niz bialko jaj czy piersi z kurczaka.To ze jedna porcja serwatki zawiera 26 g bialka to jak bysmy to przeliczyli na bialko z jaj to by nam wyszlo ze 40g tego bialka Misiek
Twarog tez jest pochodzenia zwierzecego. Wpc tak samo. Nie bedzie wiekszej roznicy jak dasz samo mieso Zmieniony przez - dmq92 w dniu 2020-02-03 10:10:05 Dokładnie jw. W to zwierzęce wliczamy tak samo wpc, jajka, nabiał dobrej jakości. Generalnie nie liczymy tylko roślinnego. Na masie jak masz dużo węgli, a liczył byś roślinne to zjadając np [...]
Mozecie rozwinac kwestie gorszego przyswajania białka z surowego miesa wolowego - np. tatar z poledwicy. O białkach jaj słyszałem ale o miesie nic takiego do mnie nie dotarło.
Kleik ryżowy, w wersji bieda mąka ryżowa, i robisz budyń. Gainer. Suszone owoce, soki owocowe, tylko to już wiadomo jako dodatek. Białko z nabiału jeśli tolerujesz, skyry, twarogi, puddingi białkowe. A najlepiej po prostu wpc, u mnie ponad połowa białka idzie w wpc, z kurczakiem mam tylko 1 posiłek dziennie. Tu chłopaki to i po 10 jaj dziennie [...]