1. rzepakowy jest lepszą opcją od słonecznikowego, do smażenie zwłaszcza, sugerowałbym jednak smażyć na PAMie, a jak nie to na smalcu. 2. BF jako że masz również mało mięśnia będzie zapewne na poziomie około 15% +/-. 3. Jak to stałe menu to niestety bieda, także sporo czytania przed Tobą. 1. Czy chodzi o coś takiego, bezkaloryczny olej do [...]
Nigdy do końca nie wiesz co tam tak naprawdę jest. Sam kurczak i warzywa są ok, ale uważaj na dodatki, bo smażenie w panierce, zapewne nie zawsze na świeżym oleju + sosy z majonezu, śmietany, mąki itp. na pewno nie przysłużą się zdrowej diecie. No ale wszystko dla ludzi, więc czasem zjedz jak masz ochotę, ale nie rób z tego typu dań podstawy menu.
To ja może też uściślę :P smażenie w głębokim oleju = izomery trans. Paluszki rybne to ta sama liga bo zapewne robi się je w identyczny sposób. Kiedyś dorabiałem w KFC i pamietam jak mieliśmy w ofercie taki fajny filet w ziołach z piekarnika (bez panierki ale bardzo smaczny). jak się można domyśleć w ogóle nie schodził. Tylko frytki i mięso z [...]
Dokładniej mówiąc, smażenie na głębokim tłuszczu nie jest winne powstawaniu izomerów trans, tylko to, że jest to nieodpowiedni rodzaj tłuszczu i wielokrotnie, długo, używany. Smażąc na małej ilości tłuszczu jeszcze łatwiej wytworzyć izomery trans, bo łatwiej przegrzać ten tłuszcz... Miałam np. kiedyś takich sąsiadów, że jak smażyli naleśniki, to [...]
Z reguły węgle o wysokim IG to węgle proste, gdyż szybko i gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi. Analogicznie węgle złożone mają niski IG. Przetwarzanie produktów zwiększa ich IG /tak samo np. gotowanie, smażenie/, ale ogólnie rzecz biorąc nie należy się w ogóle przejmować IG, bo to nic nie znaczący mit wymyślony przez jajogłowych, żeby [...]
A ja kozystajac z okazji tez sie zapytam. Ktore przyrządzanie wedlug was jest najlepsze? Ja od x czasu (na diecie) jem ciagle piers gotowana - juz mam jej dosc. Chcialbym inaczej sobie przyrzadzic ale zeby nie stracila swoich walorow. Czy np. smazenie na patelni teflonowej bez jakiegokolwiek oleju jest dobre? Albo czy podczas pieczenia mieso staje [...]
Do plaży jeszcze trochę czasu, więc nie ma co spieszyć się z redukcją:) Smażenie ok, ale z umiarem. Nie dość że dostarczasz do organizmu dodatkowe kalorie to jeszcze tłuszcze trans. Jeśli nie chcesz ruszać diety to może pokombinuj z treningiem - zmniejsz ciężar, więcej powtórzeń, skróć odpoczynek między seriami. Trening zwiększy wydatek [...]
Olej -> oliwa? polecasz smażenie na oliwie czy uważasz, że autor pije olej? zajrzyj tutaj http://www.dieta.hostil.pl/images/wskazowki_08.gif jak już opanujesz te wskazówki bierz się za zbilansowaną
ale ja nie pisalem ze zastepuje tylko chcialem sie o to dowiedziec,bo jak na razie wszystko jest zgodnie z dieta.Ostatni posilek to klacja ok 22 na ktora jem tunczyka z lyzeczka majonezu i do tego 3 kromki razowego.3h godziny wczesniej pije gainera zamist posilku poobiadowego. A jesli chodzi o tluszcz to do sniadania czasem roche majonezu albo [...]
a) tak b)tak, jezeli smazenie jest b. krotkie np. jajecznica c)tak kakao nie warto jezeli juz zamierzasz pic jogurt to najlepiej naturalny. Forma plynna, objetosc zadowalająca Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-03-21 17:36:54
Dieta niestety jest bardzo mi daleka, ponieważ mieszkając z mamą ciężko jest jej się pogodzić z tym że zamierzam się rzeźbić (mama z tych co woli pulchniutkich), dodatkowo nie jestem w stanie robić sam zakupów. A suplementy to w granicach 100-150 zł miesięcznie. Dziękuję za pomoc, biorę się za smażenie tego smalcu. Wiadomo, że jak się mieszka z [...]
Ja to co podałeś czytałam, chodziło mi bardziej o wyszczególnienie chociażby tych głównych sybstancji słodzących i przedstawienie który z nich jest najwałaściwszy (wiem, że najlepiej jest nie słodzić, a jak już to w kosmetycznych ilościach - stewia, ale to wiem ja, a co z innymi?) Krążą ploty,(już długo z resztą) że cukier brązowy jest zdrowy (na [...]
Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]
Polecam: http://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Jakie by nie było, niezależnie od jakości tłuszczu i super patelni - smażenie nie jest najlepszym sposobem obróbki. Co do skutków jedzenia nadmiaru smażonych potraw - zaobserwowałbyś je prawdopodobnie po X latach, w dojrzałym wieku, w postaci miażdżycy i / lub problemów z [...]
Nie nie, nie... Ja go nie spozywam w ogole. Myslalem ze moje zarcie nie powinno miec w ogole stycznosci z nim. Nie mam zamiaru rowniez go jako tako spozywac, ale na nim smazyc? Czemu nie? Jesli byloby to zdrowe dla mnie. A jak wiadomo im wiecej roznorodnosci w kucni tym lepiej to pewnie ze tak! Zwlaszcza ze co jakis mam mozliwosc co jakis kupna [...]
Zdecydowanie bardziej polecane są ryby świeże - np. łosoś, halibut, mintaj.Ważny jest sposób obróbki termicznej - wskazane jest pieczenie, gotowanie na parze, grillowanie, a niewskazane smażenie. Natomiast ryby wędzone i z puszki mogą pojawiać się w jadłospisie okazjonalnie. Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2012-09-23 08:27:36
dobra do teraz bede gotowal i polewal pomidorki oliwa i bedzie gitara dzieki za odpowiedz :) wlsanie babcia mowila ze smazenie na oliwie z oliwek jest nie zdrowe xD i miala racje :)