patelnia teflonowa przede wszystkim, ceramiczna nie tak bardzo bo kupilem za 200zł i niby smazenie bez tłuszczu a wszyystko sie przypala i przykleja, jajka najbardziej Polecma PAM do smażenia
Nie radzę kombinować na zasadzie wybierania z rodzinnych obiadów bo w praktyce ciągle będziesz miał za dużo słabej jakości tłuszczy(smażenie/duszenie z olejem, tłuste dodatki do smaku itp.) oraz węgli prostych(biała mąka, panierki itp.). To się sprawdza tylko dla chłopaków bez tendencji to łapania fatu, wtedy polskie obiadki + dodatkowo więcej [...]
ja miałam ten sam problem mianowicie chciałam schudnac i wybrałam bieganie.od kwietnia zaczełam biegac na poaczatku robiłam 2 okrazenia i wymiekałam..ale w miare upływu czasu doszłam do 22 kołek! ale własnie tkanka tłuszczowa zaczyna sie spalac po ok 25 wysiłku wiec pozniej to biegałam 60 min...i tak codziennie kwiecien maj czerwiec (lipiec [...]
Właśnie myślę nad optymalnym wykorzystaniem czasu na siłowni a FBW nigdy nie stosowałem ale myślę ,że czas zacząć tylko muszę więcej o tym poczytać jak znajdę jakiś plan to poproszę o ocenę. Bicepsy robię od czasu do czasu niestety mam rozstępy i nie chce ich powiększać a na nogi nie starcza mi czasu. Wracając do jadłospisu nie mam możliwości [...]
Witam ponownie. Analizowałem różne diety, i poradniki jak ułorzyć własną dietę jednak nie mogę sobie z tym poradzić... Postanowiłem skożystać z tego http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html . Jednak mam kilka pytań. Czy serki homogenizowane są dobrym rozwiązaniem na śniadania lub posiłki przed/po trenningowe ? Co mam jeść w szkole [...]
Czy serki homogenizowane są dobrym rozwiązaniem na śniadania lub posiłki przed/po trenningowe ? Nie! Dużo cukru, małe ilości białka (nie polecam) Przed i po treningiem Białko szybko wchłanialne (Pierś lub Rybka) Rano twaróg/jajka o mam jeść w szkole ? (Zazwyczaj były to kanapki...) Pojemnik a w nim ryz+kurczak(tuńczyk) z warzywami+ oliwa Lub [...]
jeśli już musisz smażyć potrawy to właśnie na oliwie z oliwek ale najlepiej żeby to było wtedy smażenie krótkotrwałe i na teflonie ...a co do samego smażenia to poczytaj sobie tutaj http://www.sfd.pl/temat77111/ Zmieniony przez - koniczynpo w dniu 2005-05-11 16:08:22
Zależy jakie smażenie , np usmażenie na szybko jajek raczej za mocno to nie zwiększa kaloryczności (zawsze to zdrowy tłuszcz)ale zawsze troche bo 1 g tłuszczu ma 9 kcl a zależy ile wlejesz tej oliwy.Do dłuższego smażenia oliwy nie polecam po 1. strata a po 2 wcale nie powinieneś smażyć tylko gotować albo na parze
dieta oczywiście powinna być przestrzegana przez 7 dni... tak aż stanie się nawykiem żywieniowym... oczywiście żeby być szczęsliwym trzeba sobie robić prezenty ... ja jeden dzień w tygodniu potrafię sobie zrobić parę odstępstw i zjeść lody czy pizzę czy też co tam mi się zachcę .. co do gotowania czy duyszenia to są to najlepsze formy przyżądzania [...]
Tak w dwóch zdaniach to się nie da... Smażenie tylko bez tłuszczu, na teflonie. Jesli lubisz tłuszcz, chlapnij sobie oliwę z oliwek na kanapkę, do sałatki etc. Biały ser tylko chudy. Zapomnij o mleku 3.2% Ryby. Jajka (nie w postaci jajecznicy na boczku, tylko na twardo, miękko, sadzone). Warzywa z wyłączniem ziemniaków. Kasza gryczana, ryż [...]
Zamiast tej karkówki mogę dać śledzie solone? Mogę je podsmażyć ze 2-3 minuty po obu stronach, czy to źle dla nich wyjdzie i lepiej tylko wymoczyć w wodzie? Czy takie krótkie smażenie negatywnie wpłynie na tłuszcze w nich zawarte?
Na kalkulatorze zapotrzebowanie wyszło mi 2800kcal do utrzymania wiem ze te kalkulatory to raczej sredni wyznacznik,ale jest to jakis punkt odniesienia. No wiadomo ze na redu cheaty co tydzien odpadaja,smazenie nawet na dobrym oleju tez musze ograniczyc i patrzec na IG przy produktach,ktore jem.
Jak ułożysz dobry plan diety, to żadne IG Cię nie interesuje :-). Ważniejszy jest ładunek glikemiczny , czyli ile na raz cukrów dostarczasz w sumie, z różnych produktów w jednym posiłku. Ale rozkładając sobie z góry kalorie i BTW w kilku podobnych posiłkach - automatycznie dbasz o rozkład cukrów w ciągu dnia. Smażenie, racja, ogranicz. Gdy [...]
Mam na myśli wędliny robione własnoręcznie, dzięki czemu dokładnie wiem co w nich jest :) smażenie oczywiście nie wchodzi w grę, ale to nie problem - zawsze można upiec bądź ugotować. Rodzynki zastąpię po prostu świeżymi owocami i problem z głowy :) Zapotrzebowanie jest zerowe, nic póki co nie ucinałem - powinienem coś na start odjąć?
Góra-forte, pozwol ze sie z Toba nie zgodze. Oczywiscie zalezy o jakich konkretnie golabkach mowimy, ale... Golabki hmm...Nie barzdzo. dlaczego? -Smazenie /niekoniecznie -zeby byly dobre golabki przydal by sie jakis sosik /koncentrat pomidorowy doskonale sie tu spisuje -Kiespsiutkiej jakosci mieso.(mowa tu o mielonym) /mozna zmielic samemu (ja [...]
No dobra lap buziaka na zgode:* Ja tam mowie o standardowych golabkach...Ktore jafdalem zcesto u babiczki NO to w takim razie wtedy mieso wlasnej roboty, sos odpuscic albo jakis osik wlasnej roboty,smazenie na dowzwolonym tluszcu, i zjesc taki posilek np. w dni NT... Co mdo takich normlanych golabkow np. przgotownaych pzez moja babke Czy tez [...]