Radosuaf
to co wkleiles to teoria
fakty sa takie ze kazdy ma nieco inna tolerancje na pewne produkty, jesli np zastapilbym owies ryzem to zostalaby ze mnie skora i kosci, a sily bym nie mial
dziwne?
co do BV, nie nadinterpretuj słowa "sciema" , zagłęb sie w temat a sobie uswiadomisz ze slowo sciema odnosi sie do sciemnionych testow
afera wyszla na jaw przy deklaracji ze BV izolatu bialka serwatkowego to 160, bo ktos zmierzył bilans azotu w zbuyt krotkim czasie po spozyciu
wiesz,
wyciskanie lezac tez moze byc sciemą, jesli odpowiednio je zinterpretowac , czyz nie? nie mowi np ile dzwigniesz z zniemi, w takim ujeciu to sciema, co ?
ale realnie cos jednak znaczy i w pewnych warunkach moze byc traktowane jako wazny wyznacznik
I NIE PISALEM NIGDZIE O BV SAMEGO BIALKA Z OWSA, ZAWSZE ROZWAZAM BIAKA W POLACZENIU Z INNYMI
co do aminogramu zas, nie naginaj faktow z tą konopią , kazde bialko roslinne ma pelen aminogram, tylko ze ktos tam uznał ze pewnych aminokwasow egzogennych jest w nich za malo
jednak pomysl sobie, są ludzie ktorzy jedza ryz i fasolki i zyja długo dłuzej od Ciebie
PS
co do Christiana T. - to co on tu napisał to klasyfikacja owsa jako pozywienia prozdrowotnego a niekoniecznie prosportowego, takze poszukaj opracowania na temat.
Inna sprawa ze wystaczy ze ma mala nietolerancje/uczulenie na cs w owsie i bedie uprzedzony do konca zycia. Ja przykladowo nie moge dobrze funkcionowac po kukurydzy.
najlepiej w porownaniu z ziemniakami, ryzem, i mąką ... no i z odzywkami carbo
a tak przy okazji naszej poprzeczej sprzeczki znasz kogos kto ostatnio rozwalil kolano polowicznym przysiadem ?
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2009-03-18 17:46:31