Piątek, 17. lutego - DT
PUSH
1. Przysiad bułgarski 5x10 + 1x15
6kg/7kg/8kg/9kg/10kg/7kg
Słodki jeżu, tak od razu na dzień dobry z grubej rury?
Ciężary dobrze dobrane, uda i pośladki spopowane.
2. Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5x5 + 1x15
20kg/25kg/27,5kf/30kg/4x32,5kg/25kg
Night, czy taki rozkład obciążeń w seriach "wprowadzających" jest ok?
Trzecia seria trochę ciężko, czwarta podobnie.
Przed piątą założyłam 40kg i raz potrzymałam, a drugi z małą pomocą zdjęłam i potrzymałam, ale jak widać nie pomogło i z sporym wysiłkiem zrobiłam tylko cztery powtórzenia w najcięższej serii.
Ostatnia seria super.
3. Wyciskanie żołnierskie stojąc 5x5 + 1x15
15kg/15kg/15kg/20kg/20kg/13kg
Nagrałam film do oceny i wiem, że za szeroko łapałam sztangę.
Trochę musiałam się namęczyć, by w miarę płynnie wykonywać ruch i odginać się do tyłu, trzymać napięty brzuch i proste nadgarstki.
Ciężary dobrane dobrze.
W ostatniej serii wzięłam krótką sztangę + dwa krążki po 2,5kg
Barki spompowane.
4. Prostowanie ramion z drążkiem wyciągu górnego podchwytem 5x5 + 1x15
15kg/15kg/17,5kg/20kg/20kg/15kg
Na siłowni mamy jeden sensowny drążek łamany, ale i tak męczy pilnowanie, by się nie odkręcał.
Piąta seria bardzo ciężko.
5. Brzuch
Allaszki 20/20/20/20
10kg/12,5kg/12,5kg/10kg
Weszło.
Weekend bez liczenia.
W sobotę byłam na imprezie i wpadły 3 drinki z whisky z colą zero.
Obiad u taty - wszystko wege zupa krem z pomidorów, makaron z pesto szpinakowym i awokado, na deser pudding z tapioki z truskawkami i lody z bananów i wiśni. Na na kolację kanapki z chleba żytniego z serem żółtym (wieki nie jadłam) i trochę swojskiej kiełbasy.
W niedzielę znowu rostbef i stek bavette z Biedronki (nie polecam - podeszwa), wieczorem podjadłam trochę prażonych nerkowców, kolacji nie było, bo byłam syta po późnym obiedzie.
Upiekłam murzynka z czerwonej fasoli, ale muszę jeszcze dopracować przepis.
Ustaliłam nowy harmonogram przygotowywania posiłków i w niedzielę robię dwa obiady na kolejne cztery dni.
Tym razem piersi pieczone by Malinowa i mielone z szynki z tartą włoszczyzną w sosie pomidorowym.
Zmieniony przez - kleine-hexe w dniu 2017-02-20 13:35:16
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/DT_kleine_hexe_vol.2-t1067742.html
Stary dziennik: http://www.sfd.pl/Czas_na_zmiany_i_porządnego_kopa-t1027200.html