SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248216

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4557 Napisanych postów 35824 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263291
mimo wszystko warto zwrócić uwagę na moc, nawet jeśli pierwotnie zakładamy, że nie bedziemy blendować twardych rzeczy
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 277 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4277
Czy na diecie redukcyjnej może jeść dania typu pasta jajeczne, jajecznica z szynką i pomidorami, warzywa smażone na patelni hortex, zupy pomidorowe itp? I jaką rybę najlepiej jeść do warzyw np? Bo nie wiem czy mogę jeść tego typu rzeczy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4557 Napisanych postów 35824 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263291
UBWNR
Czy na diecie redukcyjnej może jeść dania typu pasta jajeczne, jajecznica z szynką i pomidorami, warzywa smażone na patelni hortex, zupy pomidorowe itp? I jaką rybę najlepiej jeść do warzyw np? Bo nie wiem czy mogę jeść tego typu rzeczy :)



prędzej bym sie zastanowił czy w wieku 14 lat jest sens robić "typową redukcje"
skorzystaj z dzialu:
https://www.sfd.pl/Gimbaza_Power-f471.html
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Pasta jajeczna. zależy z czego jest robiona i czy sam ją robisz czy w sklepie kupujesz. Jajecznica z szynkiem czy boczkiem ok, warzywka można podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, rybka jest ich sporo, dorsz, pstrąg, szczupak, miruna, czy mintaj.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 277 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4277
Pasty robię sam (mogę podać jak ją przygotowuje), jajecznice smażyć z dodatkiem margaryny czy czymś innym? Warzywa smażę na oliwie tylko nie wiem jak do tego przyrządzić rybę :/ Jeśli np. na drugi posiłek jem kromkę chleba z piersią kurczaka to smarować ją delmą lub miksełkiem czy nie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4557 Napisanych postów 35824 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263291
margaryna lipa, lepsze prawdziwe masło, a do smażenia jajecznicy np masło klarowane
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 277 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4277
Czyli do kanapki jakie będzie najlepsze (takie które mogę kupić w sklepie)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
UBWNR
Czyli do kanapki jakie będzie najlepsze (takie które mogę kupić w sklepie)


Normalne masło w kostce, na którym jest napisane zawrtośc tłuszczu 82 % i które nie ma dodatku tłuszczów roślinnych.


A ja mam pytanie o awokado. Kupiłam i uwierzyłam, w to co napisali "dojrzałe i smaczne" Przekroiłam, okazało się niedojrzałe. Czy jest szansa, że takie przekrojone jakoś dojrzeje (w lodówce) - w co wątpię. Wyrzucać nie chcę. A czy ewentualnie można je poddać jakiejś obróbce termicznje, jeśli tak, to jakiś przepisik poprozę, bo zawsze jadłam surowe.

Awokado to owoc złośliwy

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Normalne masełko 82%.

Co do avokado nie wiem czy dojrzeje, w lodówce ten proces na pewno się wydłuży, złóż z powrotem z pestką i zobacz co się stanie, nie próbowałem nigdy tego sprawdzać. Jak jets mięciutkie to na papkię zrobic z kakao i słodzikiem (ja daje ksylitol) taka pasta czekoladowa wychodzi https://www.sfd.pl/Domowa_zdrowa_Nutella_by_Malinowa-t1058091.html zawsze można spróbować twarde awokado zblendować na papkę może coś z tego będzie.

W lidlu są awokado ready to eat, ale nie sprawdzałem ich czy to prawda.

Ja zawsze z tydzien wcześniej kupuję awokado


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2016-01-06 11:06:37
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato