...
Napisał(a)
Grillowany filet z piersi nie będzie się różnić wartościami od tej z pary jeżeli nie dodasz do niego tłuszczu..
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Co z tym masłem orzechowym? Bo niektórzy polecają, inni odrzucają. Zrobione własnoręcznie, 400g orzeszków ziemnych, łyżeczka brązowego cukru i łyżeczka soli. Mówię o redukcji.
...
Napisał(a)
orzechy ziemne to słabe źródło tłuszczy, jak juz chcemy wchodzic w szczegóły to nawet nie są to orzechy tylko strączki
z nerkowców / migdałów zrób
z nerkowców / migdałów zrób
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
Będę szczery - cenowo odpada w tym momencie, może kiedyś się pokuszę. Mam dostęp jeszcze do orzechów włoskich, świeżych - ale masło raczej z nich odpada. ;) Jakieś inne pomysły?
...
Napisał(a)
Dlaczego z włoskich odpada ?
Z ziemnych moze być pod warunkiem że od razu nie zjesz wszystkiego.
Z ziemnych moze być pod warunkiem że od razu nie zjesz wszystkiego.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Kwestia maksymalnie dwóch łyżek dziennie - jedna do omleta, do posmarowania dla smaku, a druga do wafla ryżowego jako posiłek potreningowy. Co do włoskich - nigdy nie słyszałem o takim maśle. :P Nawet mi do głowy nie przyszło, że istnieje. To zmienia postać rzeczy, znalazłem przepis:
...
Napisał(a)
Masło z orzechów włoskich /ok. 0,5 kg, duży słoik/:
ok. 500 g obranych orzechów włoskich
2-3 łyżki oleju (roślinnego, a najlepiej tłoczonego na zimno; byle nie oliwy z oliwek)
2 łyżki miodu
3-4 szczypty soli
Zapomniałem, że enter wysyła wiadomość, nie przyzwyczaiłem się. :P Przepis powyżej byłby okej?
@EDIT
Dopiero zauważyłem, że można też edytować. Przepraszam za double.
Zmieniony przez - Korsarzysko w dniu 2015-11-23 20:37:15
ok. 500 g obranych orzechów włoskich
2-3 łyżki oleju (roślinnego, a najlepiej tłoczonego na zimno; byle nie oliwy z oliwek)
2 łyżki miodu
3-4 szczypty soli
Zapomniałem, że enter wysyła wiadomość, nie przyzwyczaiłem się. :P Przepis powyżej byłby okej?
@EDIT
Dopiero zauważyłem, że można też edytować. Przepraszam za double.
Zmieniony przez - Korsarzysko w dniu 2015-11-23 20:37:15
...
Napisał(a)
Poszperaj w dziale, przepis na pewno jest, nigdy nei robiłem to trudno powiedzieć jaka konsystencja Ci wyjdzie. Mozesz dodac oleju kokosowego
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-11-23 20:44:02
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-11-23 20:44:02
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
A jeszcze jedno. Czy tłuszcz do obróbki termicznej potraw, np. trochę oliwy/masła klarowanego na patelnię należy wliczać do BWT?
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły