SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246392

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 842 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 71137
Mam pytanie o moczenie orzechów: zaczęłam je moczyć 3 dni temu, ale w najbliższych dniach ich nie zjem [zatrucie/wirus]. Zostawić je w wodzie, czy to już za długo i odlać wodę, żeby się wysuszyły?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A po co je moczyłaś?

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 842 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 71137
Żeby poprawić wchłanialność substancji odżywczych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
To ja przykro mi nie odpowiem Może spytaj w ladies, bo wiem że dziewczyny coś tam kombinowały.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 590 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11170
Czy można zamrażać twaróg ? Potrzebna mi ilość max 50 g dziennie do jednego posiłku ( dodatek do deseru jako składnik masy Pancakesa ) . Dostępne mam kostki twarogu po 200 - 250 g, więc akurat codziennie bym kawałek odejmował ;]

'It's not because of that, it's not because of money
Works in my blood and I kill 'cause I'm hungry'

-

'Pain demands to be felt'

-

'Where there is life - there is hope'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887218
Lepiej kupić twaróg 200g i jeść go po prostu przez 4 dni :] nie obawiał bym się o to że się popsuje. Ale jeżeli masz takie obawy to śmiało możesz mrozić ;] nic się z nim nie stanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 590 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11170
Po kawałku bym 'odłupywał' xd . Po 2 godzinach już bym mógł już dodać go do kolacji . Będzie papka, aczkolwiek i tak blenduje więc bez różnicy :)

'It's not because of that, it's not because of money
Works in my blood and I kill 'cause I'm hungry'

-

'Pain demands to be felt'

-

'Where there is life - there is hope'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 590 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11170
A czy na 3 dzień po otwarciu twaróg powinien być jeszcze dobry? Naturalnie 3 dzień po otwarciu. Zawsze mam max 2 dni i zawsze dobry :)

'It's not because of that, it's not because of money
Works in my blood and I kill 'cause I'm hungry'

-

'Pain demands to be felt'

-

'Where there is life - there is hope'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887218
Nie powinno się dziać z nim nic złego nawet na 3 dzień po otwarciu :) Tak więc śmiało możesz go nie mrozić. Ewentualnie sprawdź jak wyczujesz, że coś jest nie tak to następnym razem zamrozisz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Nie wiem czy jest sens mrozić A jeżeli tak,to podziel sobie od razu na porcje,dopiero wtedy mroź

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium