Twoja poprzeczka jest pod moją nogą.
...
Napisał(a)
Od boku zarys widać od przodu ciężej redukcji było 15kg teraz ze 3tyg utrzymuje wagę , i nie wiem czy cisnąć jeszcze z 5-8kg czy coś ala rekomp ,a od lutego/marca redu.. z ciekawości sprawdziłbym właśnie sobie ten poziom BF
...
Napisał(a)
miałem taki faldomierz i według tej tabeli na 3 osobach każda inny wzrost ,wiek i otłuszczenie wychodził podobny BF%...nie wydaje mi się to 100% pewne..
Zmieniony przez - radon w dniu 2014-10-23 18:02:26
Zmieniony przez - radon w dniu 2014-10-23 18:02:26
/home/rafi/Pulpit/tumblr_netf1oMxIo1rmjd3no1_500.gif
...
Napisał(a)
Ja na masie kręce 20minut cardio i nie wyobrażam sobie bym mogła więcej - rozleniwiłam się
Adam wypiskę z dziś dawaj bo Ty chyba nic nie ćwiczysz
Adam wypiskę z dziś dawaj bo Ty chyba nic nie ćwiczysz
...
Napisał(a)
nie no czasami idę się pogibać %) wczoraj robiłem barki z bicoratorem, dziś plecy. Ale wpiski nigdy nie daje rady dopić bo mój dziennik to nie dziennik tylko pytania 1 z 10ciu i tuziny pytań
zaraz wpiski, odpowiedzi itd. Nie było mnie w domu od 14 do 18 całe 4h i wracam mam 11 widaomosci na fb 9 maili, 3 nowe pirvy na sfd + pytania tutaj Do Karmowskiego daleko ale zanim poodpisuje na wszystko to mam kolejne pytanka hehe więc dajcie mi troche czasu
zaraz wpiski, odpowiedzi itd. Nie było mnie w domu od 14 do 18 całe 4h i wracam mam 11 widaomosci na fb 9 maili, 3 nowe pirvy na sfd + pytania tutaj Do Karmowskiego daleko ale zanim poodpisuje na wszystko to mam kolejne pytanka hehe więc dajcie mi troche czasu
...
Napisał(a)
Ty się powinieneś sklonować
ZAPRASZAM DO MOJEGO DT
http://www.sfd.pl/Zaczynam_przygodę__Bikini_Fitness-t1045525.html
...
Napisał(a)
Poziom bf nie ocenisz w 100%, tanity to szajs, 3msc po starcie w debiutach, kiedy już masowałem z 2msc, wyszło mi 2,9% fakt byłęm suchy ale bez brawury. A klienci bulili po 20zł za pomiar i się jarali taka praca na maximusie
Ocena brzucha itd. Też bez sensu, są osoby jak Emil Kaleński, kótry na masie miał zawsze pełną twarz, ręce i nogi nie jakieś mega szczegółowe(tzn w porównaniu do redukcji) a na brzuchu krata cały rok nawet jak wrzucał 700-800g ww dziennie
Ja mam tak że mam dwójki pocięte, dupe zassaną, na nogach nawet za skóre cięzko mi złapać, ewentualnie za żyły. A brzuch mam mega zamglony. Brzuch wychodzi mi dosłownie w ostatnim tygodniu. Tam po prostu trzymam zawsze najwięcej wody + za ciecka byłem grubasem z typowo wywalonym brzuchem, stąd pewnie skóra tam bardziej rozciągnięta.
Są zaś osoby które mają na brzuchu żylete, góra żyleta, dwójki i dupa tłuste.
Więc pomiar fałdy na brzuchu może odpowiadać np 10% bf, a na nogach 4%. Po prostu zależy gdzie mamy tentencje do trzymania wody czy tłuszczu.
Powiedzmy że 9-10%bf to sa zakrysy mięsni brzucha i jakieś tam szczególy speparacja na czworogłowym. 12-13% to taki nastoletni chłopak, średniej budowy, nie tłusty ale bez widocznych mięnsi brzucha. Ci co pamietają czasy jak się chodziło grac z chłopakami grac w piłe na "szkolne" to wie o czym mowe. Sporo moich kolegów tak wyglądało. Szczupli ale bez kraty to takie 12-13%.
Dokładnie żeby to pomierzyć to trzeba by było przynajmniej w 5-6ciu punktach dokładnie zmierzyć/prześwietlić specjalnym urządzeniem. W niektórych klinikach coś takiego mają czy np na Generation Iron Bena Pakulskiego czymś takim sprawdzano - u nas raczej się nie uda znaleźć takich cudów a jakby się udało to cena pomiaru będzie taka że będziecie woleć żyć w niewiedzy
Generalnie to ocenia się na oko, ale jak jest się takim miękkim, z fałdami tu i tam(boczki i tłuste nogi to często wina wysokiego estro), klatka zaczyna być lekko obwisłe, pod pępkiem robi się fałda.
lub
to z bb.com to taki skinny fat. Nieiwele miesa ale poziom zatłuszczenia już alarmuje że dalsza masa będzie słabym pomysłem i na 90% skończy się nabraniem głównie wody i smary.
oczywiscie nie którzy powiedzą - a zawodnicy też są zalani. Zawodnicy często sa napuchnięci, z wielu powodów wiadomo że sprzęt to jedna sprawa, niekontrolwanie estro, czy dużo ww. Drugą sprawą są predyspozycje to gromadzenia wody i psychika. Nie mniej wielu zawodników umie odróżnić wodę od smalcu. Zobaczcie Mariusza Przybyłe u nas w dziennikach. Wygląda na zamglonego, a wierzcie mi że smalcu to tam jak na lekarstwo. Zrobiłby bps i pewnie miał formę lepsza niż nie jeden startujący, który myśli że ma formę a kumaci wiedzą że "nie zdążył z formą" Wiadomo tez że Mariusz ma sporo mięcha, ale wierzcie ze odwodnił by się i te jego giry byłby mocno pociachane
Generalnie najlepiej jakbym kogoś zobaczył czy pojachał na zawody i pozaczepiał paru znajomych tam widac kto ma sporo wody, kto smalcu, a kto ma startówę i idzie lepiej przedstawić bf. W każdym razie jeśli ktoś nigdy nie miał startówki to cięzko bedzie mu ocenić woda/smalec - bo sam mimo że jeździłem po zawodach, imprezach typu fibo, po kurach, mając kontakt z zawodnikami, dopiero kiedy sam doświadczyłem byłem w stanie to tak naprawde rozróżnić.
Jeśli ktoś nigdy nie miał startówki a twierdzi że woda, woda to najczęsciej sprawdza się wtedy powiedzenie Vadim - jeśli ktoś trzyma dużo wody, trzyma nadmiar smalcu. Czyli nie jest docięty tak naprawdę
Wpiska z dziś
Ściąganie na hammerze nachwytem 4s 25, 16, 12, 8p - progesja, wolna faza ekscentryczna, maksymalne spięcie łopatek
Wiosłowanie sztanga nadchwytem 5s 20x60, 15x100, 15x140, 12x160, 11x160
Ściąganie na hammerze chwytem neutralnym szerokim 3s 20,15,12p
Ściąganie drązka podchwytem 3s 15,12,10p
Wiosłowanie sztangielkami leżąc na ławce 3s 10-12p
Przyciąganie rączek maszyny typu kinessis, pełna swoboda ruchu i można mocno dopiąć mięsnie 4s 16,14,12,10p
Szrugsy ze sztangą 5s 20-10p 140-210kg
Dieta
5 posiłków każdy ok. 85g ww, 20g tłuszczu i 55g białka - potreningowy miał 110g ww. i mniej tłuszczu ok.10g
6ty ok. 60g białka 30g tłuszczy i 20g ww.
Jak widzicie próbuje teraz nieco inaczej niż zwykle masować, mam nie 600-650g ww a ok.470g i tłuszczu mam nie 60-80g a aż 120g. Czemu? w sumie z ciekawości, dwa apetyt mam taki że mam nadzieje że tłuszcz go zmuli. Na razie nie muli
Suplementacja:
Produkty UNS'a prozdrowotne -> vit a min, flavovitC, omega3, ZinMag
Białka jako uzupełnienie - goodnight, kaziena i wpc/wpi - różne smaku, prochu wchodzi mi nawet 100-120g białka dziennie. Tzn bardziej z lodów które z nich robie
Poza tym wit. D3 i K2
Przed treningiem - kofeina, aakg, beta ALA
Po treningu - BCAA 2/1/1
Ocena brzucha itd. Też bez sensu, są osoby jak Emil Kaleński, kótry na masie miał zawsze pełną twarz, ręce i nogi nie jakieś mega szczegółowe(tzn w porównaniu do redukcji) a na brzuchu krata cały rok nawet jak wrzucał 700-800g ww dziennie
Ja mam tak że mam dwójki pocięte, dupe zassaną, na nogach nawet za skóre cięzko mi złapać, ewentualnie za żyły. A brzuch mam mega zamglony. Brzuch wychodzi mi dosłownie w ostatnim tygodniu. Tam po prostu trzymam zawsze najwięcej wody + za ciecka byłem grubasem z typowo wywalonym brzuchem, stąd pewnie skóra tam bardziej rozciągnięta.
Są zaś osoby które mają na brzuchu żylete, góra żyleta, dwójki i dupa tłuste.
Więc pomiar fałdy na brzuchu może odpowiadać np 10% bf, a na nogach 4%. Po prostu zależy gdzie mamy tentencje do trzymania wody czy tłuszczu.
Powiedzmy że 9-10%bf to sa zakrysy mięsni brzucha i jakieś tam szczególy speparacja na czworogłowym. 12-13% to taki nastoletni chłopak, średniej budowy, nie tłusty ale bez widocznych mięnsi brzucha. Ci co pamietają czasy jak się chodziło grac z chłopakami grac w piłe na "szkolne" to wie o czym mowe. Sporo moich kolegów tak wyglądało. Szczupli ale bez kraty to takie 12-13%.
Dokładnie żeby to pomierzyć to trzeba by było przynajmniej w 5-6ciu punktach dokładnie zmierzyć/prześwietlić specjalnym urządzeniem. W niektórych klinikach coś takiego mają czy np na Generation Iron Bena Pakulskiego czymś takim sprawdzano - u nas raczej się nie uda znaleźć takich cudów a jakby się udało to cena pomiaru będzie taka że będziecie woleć żyć w niewiedzy
Generalnie to ocenia się na oko, ale jak jest się takim miękkim, z fałdami tu i tam(boczki i tłuste nogi to często wina wysokiego estro), klatka zaczyna być lekko obwisłe, pod pępkiem robi się fałda.
lub
to z bb.com to taki skinny fat. Nieiwele miesa ale poziom zatłuszczenia już alarmuje że dalsza masa będzie słabym pomysłem i na 90% skończy się nabraniem głównie wody i smary.
oczywiscie nie którzy powiedzą - a zawodnicy też są zalani. Zawodnicy często sa napuchnięci, z wielu powodów wiadomo że sprzęt to jedna sprawa, niekontrolwanie estro, czy dużo ww. Drugą sprawą są predyspozycje to gromadzenia wody i psychika. Nie mniej wielu zawodników umie odróżnić wodę od smalcu. Zobaczcie Mariusza Przybyłe u nas w dziennikach. Wygląda na zamglonego, a wierzcie mi że smalcu to tam jak na lekarstwo. Zrobiłby bps i pewnie miał formę lepsza niż nie jeden startujący, który myśli że ma formę a kumaci wiedzą że "nie zdążył z formą" Wiadomo tez że Mariusz ma sporo mięcha, ale wierzcie ze odwodnił by się i te jego giry byłby mocno pociachane
Generalnie najlepiej jakbym kogoś zobaczył czy pojachał na zawody i pozaczepiał paru znajomych tam widac kto ma sporo wody, kto smalcu, a kto ma startówę i idzie lepiej przedstawić bf. W każdym razie jeśli ktoś nigdy nie miał startówki to cięzko bedzie mu ocenić woda/smalec - bo sam mimo że jeździłem po zawodach, imprezach typu fibo, po kurach, mając kontakt z zawodnikami, dopiero kiedy sam doświadczyłem byłem w stanie to tak naprawde rozróżnić.
Jeśli ktoś nigdy nie miał startówki a twierdzi że woda, woda to najczęsciej sprawdza się wtedy powiedzenie Vadim - jeśli ktoś trzyma dużo wody, trzyma nadmiar smalcu. Czyli nie jest docięty tak naprawdę
Wpiska z dziś
Ściąganie na hammerze nachwytem 4s 25, 16, 12, 8p - progesja, wolna faza ekscentryczna, maksymalne spięcie łopatek
Wiosłowanie sztanga nadchwytem 5s 20x60, 15x100, 15x140, 12x160, 11x160
Ściąganie na hammerze chwytem neutralnym szerokim 3s 20,15,12p
Ściąganie drązka podchwytem 3s 15,12,10p
Wiosłowanie sztangielkami leżąc na ławce 3s 10-12p
Przyciąganie rączek maszyny typu kinessis, pełna swoboda ruchu i można mocno dopiąć mięsnie 4s 16,14,12,10p
Szrugsy ze sztangą 5s 20-10p 140-210kg
Dieta
5 posiłków każdy ok. 85g ww, 20g tłuszczu i 55g białka - potreningowy miał 110g ww. i mniej tłuszczu ok.10g
6ty ok. 60g białka 30g tłuszczy i 20g ww.
Jak widzicie próbuje teraz nieco inaczej niż zwykle masować, mam nie 600-650g ww a ok.470g i tłuszczu mam nie 60-80g a aż 120g. Czemu? w sumie z ciekawości, dwa apetyt mam taki że mam nadzieje że tłuszcz go zmuli. Na razie nie muli
Suplementacja:
Produkty UNS'a prozdrowotne -> vit a min, flavovitC, omega3, ZinMag
Białka jako uzupełnienie - goodnight, kaziena i wpc/wpi - różne smaku, prochu wchodzi mi nawet 100-120g białka dziennie. Tzn bardziej z lodów które z nich robie
Poza tym wit. D3 i K2
Przed treningiem - kofeina, aakg, beta ALA
Po treningu - BCAA 2/1/1
...
Napisał(a)
dokladnie klon by sie przydał ! i to nie jeden bidny żeś jest ale bycie MICZEM do czegos zobowiazuje
...
Napisał(a)
MICZ ma też przywileje i dostaje największy kawałek milki oreo(ale tylko tej 300g ) w weekend
Poprzedni temat
"Bartek Buczek - przygotowania do sezonu jesiennego"
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- ...
- 173
Następny temat
Piotr Cieśla UNS TEAM ,,Od ćwiczących dla ćwiczących''
Polecane artykuły