SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246450

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1793
Ooo a Malinowa w piekarniku to jak ? Normalnie wodę wlewam żeby przykryła karczek, dodaję liść laurowy,ziele, czosnek, przyprawy i warzywa typu papryka,pomidor, cebula, marchewka i tak jak grekar napisał 30 min? ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1793
Ooo a Malinowa w piekarniku to jak ? Normalnie wodę wlewam żeby przykryła karczek, dodaję liść laurowy,ziele, czosnek, przyprawy i warzywa typu papryka,pomidor, cebula, marchewka i tak jak grekar napisał 30 min? ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Woda nie potrzebna sama pójdzie z warzyw i tłuszczyk z karkówki, ja tam nie robię ale mama robi tak, kroi w plastry, cebulka, papryczka, przyprawy, jakiś czosnek, co dusza zapragnie, odstawia na godzinkę aby się przegryzło troszkę i do piekarnika na ile to nie wiem ale ok godzinki siedzi.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1793
Wielkie dzięki :) A jakie btw przyjąć...bo różnie widzę że przyjmują....ja mam karczek wieprzowy....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Przyjmujesz btw takie jakie ma karczek, jakieś średnie daj, wiadomo że jeden może być bardziej tłusty od drugiego, warzyw nie musisz wliczać zbytnio no i możesz z tłuszczy troszkę odjąć jak tą woda z wytopienia nie polewasz np ziemniaczków.

I najważniejsze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę mama dodaje.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
taki chłopa, a mama mu gotuje ? wstyććććć sięm





Co do karkówki kupionej w kawałk nie ma co liczyć. Po upieczeniu zostaje minimalna ilość, myślę, że nie ma co się w to bawić ponieważ bardzo ciężko to stwierdzić...a te ilości T są na prawdę śmieszne



Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 09:59:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1793
ale są rozbieżności....myślisz że dobrze będzie 18 g białka , 14 tłuszczy i 1 g węgli? :P Nie wiedziałem że takie rózne btw podają :) A chciałbym chociaż pi razy drzwi wliczyć do bilansu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak ktoś inny zrobi to lepiej smakuje

wg sfd
Wartość odżywcza (w 100 g):

Białko
16.00 g
Węglowodany
0.00 g
Tłuszcz
23.00 g
wg innych tabel

inna tabela
Białko 16.1 g
Tłuszcze 22.8 g

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
być może druga tabela jest już zsumowna po obróce termicznej, ale nie kierujcie się tym. każdy kawałek mięsa ma inne btw różniące się kolosalną ilością. przerabiałem to milion razy i w szkole i na zajęciach praktycznych. Po prostu zjedz kawałek tej karki i wskocz na roerek na 20 min i po problemi



mi moje żarcie też nie smakuje szczerze mówiąc ... na siłę wciskam ledwo...tylko pancaksy mogę nosem wciagać



Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 10:19:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1793
Dzięki za odpowiedzi :) A mam pytanko odnośnie jajek na twardo. Normalnie obiorę je, zważę i mam liczyć wedle btw 12,5 / 0,6 / 9,7 na 100 g ? :)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium