...
Napisał(a)
Ooo a Malinowa w piekarniku to jak ? Normalnie wodę wlewam żeby przykryła karczek, dodaję liść laurowy,ziele, czosnek, przyprawy i warzywa typu papryka,pomidor, cebula, marchewka i tak jak grekar napisał 30 min? ;)
...
Napisał(a)
Ooo a Malinowa w piekarniku to jak ? Normalnie wodę wlewam żeby przykryła karczek, dodaję liść laurowy,ziele, czosnek, przyprawy i warzywa typu papryka,pomidor, cebula, marchewka i tak jak grekar napisał 30 min? ;)
...
Napisał(a)
Woda nie potrzebna sama pójdzie z warzyw i tłuszczyk z karkówki, ja tam nie robię ale mama robi tak, kroi w plastry, cebulka, papryczka, przyprawy, jakiś czosnek, co dusza zapragnie, odstawia na godzinkę aby się przegryzło troszkę i do piekarnika na ile to nie wiem ale ok godzinki siedzi.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Wielkie dzięki :) A jakie btw przyjąć...bo różnie widzę że przyjmują....ja mam karczek wieprzowy....
...
Napisał(a)
Przyjmujesz btw takie jakie ma karczek, jakieś średnie daj, wiadomo że jeden może być bardziej tłusty od drugiego, warzyw nie musisz wliczać zbytnio no i możesz z tłuszczy troszkę odjąć jak tą woda z wytopienia nie polewasz np ziemniaczków.
I najważniejsze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę mama dodaje.
I najważniejsze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę mama dodaje.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
taki chłopa, a mama mu gotuje ? wstyććććć sięm
Co do karkówki kupionej w kawałk nie ma co liczyć. Po upieczeniu zostaje minimalna ilość, myślę, że nie ma co się w to bawić ponieważ bardzo ciężko to stwierdzić...a te ilości T są na prawdę śmieszne
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 09:59:17
Co do karkówki kupionej w kawałk nie ma co liczyć. Po upieczeniu zostaje minimalna ilość, myślę, że nie ma co się w to bawić ponieważ bardzo ciężko to stwierdzić...a te ilości T są na prawdę śmieszne
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 09:59:17
...
Napisał(a)
ale są rozbieżności....myślisz że dobrze będzie 18 g białka , 14 tłuszczy i 1 g węgli? :P Nie wiedziałem że takie rózne btw podają :) A chciałbym chociaż pi razy drzwi wliczyć do bilansu :)
...
Napisał(a)
Jak ktoś inny zrobi to lepiej smakuje
wg sfd
Wartość odżywcza (w 100 g):
Białko
16.00 g
Węglowodany
0.00 g
Tłuszcz
23.00 g
wg innych tabel
inna tabela
Białko 16.1 g
Tłuszcze 22.8 g
wg sfd
Wartość odżywcza (w 100 g):
Białko
16.00 g
Węglowodany
0.00 g
Tłuszcz
23.00 g
wg innych tabel
inna tabela
Białko 16.1 g
Tłuszcze 22.8 g
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
być może druga tabela jest już zsumowna po obróce termicznej, ale nie kierujcie się tym. każdy kawałek mięsa ma inne btw różniące się kolosalną ilością. przerabiałem to milion razy i w szkole i na zajęciach praktycznych. Po prostu zjedz kawałek tej karki i wskocz na roerek na 20 min i po problemi
mi moje żarcie też nie smakuje szczerze mówiąc ... na siłę wciskam ledwo...tylko pancaksy mogę nosem wciagać
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 10:19:37
mi moje żarcie też nie smakuje szczerze mówiąc ... na siłę wciskam ledwo...tylko pancaksy mogę nosem wciagać
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-13 10:19:37
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedzi :) A mam pytanko odnośnie jajek na twardo. Normalnie obiorę je, zważę i mam liczyć wedle btw 12,5 / 0,6 / 9,7 na 100 g ? :)
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły