SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248208

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Dla mnie one na prawde są dobre :D Zadziwił mnie jeszcze dość długi termin ważności jak na rzekomy brak konserwantów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 180 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1956
a nie lepiej samemu zrobić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Jak bym miał czas to bym robił. A ja nawet nie mam czasu kaszy ugotować, stąd wcześniejsze pytanie które wywołało tyle kontrowersji nt. ryżu ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 180 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1956
no tak czas..

z kupnych to mi najlepiej smakują:
-pasztet wiejski Mróz
-pasztet francuski (ten w białym opakowaniu)

no i żeś mi smaka narobił...

Co do długiego terminu ważności - to cudów nie ma, pomyśl ile świeży będzie taki, który zrobisz w domu - jeśli taki kupny ma dłuższy termin to nie ma bata - jest faszerowany....

Zmieniony przez - leno.p w dniu 2014-08-07 20:55:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1205 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18014
Eee wracając do tematów mąki to cały czas używam mąki razowej pszennej z melvitu typ 1850 ze względu na to że ma tylko 60g ww warto ją zmieniać? czy nada sie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Żytnia 2000 ma tylko 2g Węgla wiecej, więc sam sobie odpowiedz

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Tak myślałem. Jak konserwanty ukryli to i inną chemie mogli ukryć. Mam tylko nadzieje że to faktycznie jest 100% mięsa bez żadnych wypełniaczy czy momu, no ale często go nie jem. A kcal licze ok 250 na 100 gram, w tym ok 20% tłuszczu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1205 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18014
ee jakiej żytniej używasz która ma 62g wegli bo z melvitu zytnia ma juz 74g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
chociaż nie rozumiem myślenia. Jak je się mąkę to chyba po to by węgle podbić xD. Ja Używam razowej żytniej z melvitu i jest gitara :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ale zamiast siedziec na forum to wrzuc wszystko jak na rosol z calej kury, odsedz wszystko i zostanie Ci bulion do picia,reszte-czyli obranego kurczaka i warzywa zmiel blenderem,w mlynku w czymkolwiek ,dodaj 2 jaja i kilka lyzek bulki tartej.,przyprawy,czosnek Taki pasztet piecze sie w 180st. ok 45min., mozesz nawet zamrozic i miec na pozniej,a smak niezapomniany

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

forma lato