...
Napisał(a)
Dla mnie one na prawde są dobre :D Zadziwił mnie jeszcze dość długi termin ważności jak na rzekomy brak konserwantów.
...
Napisał(a)
Jak bym miał czas to bym robił. A ja nawet nie mam czasu kaszy ugotować, stąd wcześniejsze pytanie które wywołało tyle kontrowersji nt. ryżu ;)
...
Napisał(a)
no tak czas..
z kupnych to mi najlepiej smakują:
-pasztet wiejski Mróz
-pasztet francuski (ten w białym opakowaniu)
no i żeś mi smaka narobił...
Co do długiego terminu ważności - to cudów nie ma, pomyśl ile świeży będzie taki, który zrobisz w domu - jeśli taki kupny ma dłuższy termin to nie ma bata - jest faszerowany....
Zmieniony przez - leno.p w dniu 2014-08-07 20:55:40
z kupnych to mi najlepiej smakują:
-pasztet wiejski Mróz
-pasztet francuski (ten w białym opakowaniu)
no i żeś mi smaka narobił...
Co do długiego terminu ważności - to cudów nie ma, pomyśl ile świeży będzie taki, który zrobisz w domu - jeśli taki kupny ma dłuższy termin to nie ma bata - jest faszerowany....
Zmieniony przez - leno.p w dniu 2014-08-07 20:55:40
...
Napisał(a)
Eee wracając do tematów mąki to cały czas używam mąki razowej pszennej z melvitu typ 1850 ze względu na to że ma tylko 60g ww warto ją zmieniać? czy nada sie?
...
Napisał(a)
Żytnia 2000 ma tylko 2g Węgla wiecej, więc sam sobie odpowiedz
http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html
"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"
...
Napisał(a)
Tak myślałem. Jak konserwanty ukryli to i inną chemie mogli ukryć. Mam tylko nadzieje że to faktycznie jest 100% mięsa bez żadnych wypełniaczy czy momu, no ale często go nie jem. A kcal licze ok 250 na 100 gram, w tym ok 20% tłuszczu.
...
Napisał(a)
ee jakiej żytniej używasz która ma 62g wegli bo z melvitu zytnia ma juz 74g
...
Napisał(a)
chociaż nie rozumiem myślenia. Jak je się mąkę to chyba po to by węgle podbić xD. Ja Używam razowej żytniej z melvitu i jest gitara :)
...
Napisał(a)
Ale zamiast siedziec na forum to wrzuc wszystko jak na rosol z calej kury, odsedz wszystko i zostanie Ci bulion do picia,reszte-czyli obranego kurczaka i warzywa zmiel blenderem,w mlynku w czymkolwiek ,dodaj 2 jaja i kilka lyzek bulki tartej.,przyprawy,czosnek Taki pasztet piecze sie w 180st. ok 45min., mozesz nawet zamrozic i miec na pozniej,a smak niezapomniany
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły