SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247062

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
1. Pasta jak dla mnie kicha
2. Samo zdrowie. Duzo witamin i minelarow
3. Serek wiejski, lodowa, rzodkiewka, ogórek lub pomidorek, sol, pieprz, szczypior- moja ulubiona
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 301 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2787
znalazlem fajny przepis na mleko ryzowe:

http://quchniawege.blogspot.com/2013/06/mleko-ryzowe-domowy-sposob-na-mleko.html

tutaj rodza sie moje pytania:
1) czy warto w ogole zabierac sie za takie cos? ponoc mleka ryzowe maja bardzo wysokie IG
2) lepsze mleko wedlug wyzej podanego przepisu, czy jednak zwyczajne mleko Pilosa z lidla 3,2%?
3) jesli ten przepis bylby dobry, to czy warto poslodzic to slodzikiem?
4) wasze ogole odczucia co do mleka ryzowego?

dziekuje.


jesli macie przepis na jakies dobre, niskokaloryczne mleko, to bylbym rad, ogolem za dnia pije z 500 ml mleka (nie mam zadnych problemow z laktoza) jest to niby uwzglednione mojej diecie, ale szukam po prostu czegos nowego, przypadkowo znalazlem przepisy na mleka na bazie wody i naturalnych owocow, co jak dla mnie jest rozwiazaniem idealnym, moge posmakowac zobaczyc, moze noz widelec bedzie dobre i na stale zagosci w mojej diecie.

Zmieniony przez - esr w dniu 2014-03-21 17:20:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Pomógł by mi ktoś z wołowiną :D ? Ma ktoś może dobry przepis, bo kupiłem pierwszy raz i nie mam pojęcia jak ją przyrządzić.

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
jaka część wołowiny? udzieć, antrykot, kość ? W kawałku jednym, w plastrach? I jak wagowo wygląda sytuacja. Coś doradzimy

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-22 11:50:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Coś podobne do polędwicy, ale to nie polędwica ... ok. 270g, pani w sklepie ucinała mi to z takiego Kawałka ok. 2-3kg ;)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 707
Nie mam pomyslu, dajcie cos na drugie sniadanie na low carbie. Mam twaróg, cycek z kuraka, tune i 10 kilo warzyw.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
SnicK
Coś podobne do polędwicy, ale to nie polędwica ... ok. 270g, pani w sklepie ucinała mi to z takiego Kawałka ok. 2-3kg ;)


Może mały gulasz/leczo?


Saiyanin
Nie mam pomyslu, dajcie cos na drugie sniadanie na low carbie. Mam twaróg, cycek z kuraka, tune i 10 kilo warzyw.


Ja bym zrobił tak: jak masz więcej cyca i lubisz babrać się w kuchni to podsmaż warzywka w kostkę, zmieszaj z twarogiem = farsz. Piersi natnij wzdluz, nafaszeruj, zwin i do pieca, chyba ze cos mniej pracochlonnego chcesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 707
Nie głupi pomysł, dam znać jak smakuje za godzine. Dzieki! :>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Tylko do farszu jeszcze wrzuć np zioła prowansalskie lub jakies oregano, sol i pieprz. W pracy ciągle robimy takie tylko, że zamiast twarogu wrzucamy fetę z podsmażoną paprycką w occie, piers nacieramy oliwą i sypiemy obficie oregano. Pyszna sprawa

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-22 13:05:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 707
Troche za mało piersi mialem zeby zapiekac. Postanowilem zesmażyc wszystko razem na oliwie i przyprawic curry. Wszamałem w 3 minuty.




Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium