Szacuny
906
Napisanych postów
7311
Wiek
35 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
111899
Ja nie wiem czy to jest jakaś złośliwość natury czy co? Bo wśród tygodnia super pogoda, a Ty w robocie siedzisz a jak już masz wolne to ŁUP! deszcz, burze, brak słońca Więc trzeba doceniać to słońce dziś.
Szacuny
7
Napisanych postów
802
Wiek
40 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35259
Laski, ja tak od czapy, bo już od jakiegoś czasu siedzę tutaj, ale ostatnio nie jestem w temacie. Co to jest polityka LOOOVE?
I pytanie nr 2: czy drożdże są zakazane na redukcji? Ostatnio źle reaguję na chleb żytni i chcę oszczędzić żołądek. Znalazłam przepis na chleb z mąki gryczanej, ale tam są drożdże, a wiem, że Lejdis wolą zakwas.
Szacuny
188
Napisanych postów
65575
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
188925
huda chodi o to by maka sie podkwasila a czy wspomagasz to drozdzami czy nie nic nie pogarsza. Mozn azakwasic chleb i dodac pozniej drozdzy do podrosniecia A warto hociaz dzien takie wyrobione ciasto przetrzymac w lodowce to zawsze bakterie troche go przerobia
Szacuny
11148
Napisanych postów
51565
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
witajcie :) mam pytanie odnośnie zakwasu bo do tej pory robiłam chlebek ale z zakwasu z chleba robionego uprzednio, a obecnie zrobiłam swój zakwas od początku... zrobiłam chleb, odłożyłam troche tego ciasta do słoika i wstawiłam do lodówki, ale jakoś tak się zesechł, tzn. powstała skorupa na wierzchu - czy ten zakwas z chleba to sie już nie nadaje? i drugie pytanie, ponieważ trochę zostało mi zakwasu tego robionego od zera (w drugim słoiku) ale on z kolei ciemnieje z wierzchu i zaczyna pachnieć nieco jak ogórki kiszone - czy ten zakwas sie do czegoś nadaje czy go wywalić? stoi w lodówce może gdzieś ze 3 dni