SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 12

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 174769

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
niestety trzeba :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Vaxol: jeśli czujesz się przejedzony to możesz rozważyć zastąpienie części węglowodanów-tłuszczami

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Jak to jest z tą fruktozą? Jedni piszą, że max to 25g, drudzy 50g. I jeszcze ponawiam pytanie o indyka: sznycle z Biedronki są ok?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ze co max? ze max 25 lub 50g można zjeść?

sznycle z biedronki są ok, fakt faktem ze trzeba to dobrze przyrządzić bo takie suche troche mi zawsze wychodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
fruktozy za dużo to nie można, ale w takich 100g bananów masz tylko 5g fruktozy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 140
witam mam pytanie. w kalkulatorach kalorycznych jest podane ze np. piers z kurczaka (100g) ma załozmy 20 gr białka ) to znaczy ze piers ktora kupimy ze sklepu i wazy wrzucajac na wage 200g mamy 40 gram białka? czy wazyc po ugotowaniu albo usmazeniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Wszystko ważymy przed obróbką i dla surowych produktów podawane są wszystkie dane.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 24177 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402482
no i po ugotowaniu/smazeniu waga Ci sie zmniejszy ale wartosc bialka bedzie ta sama tam sie nic nie zmienia,
to gdybys mial watpliwosci co do tego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 123 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2448
uwielbiam mięso, ryby, jaja, nabiał... przy mojej masie ciała zaleca się jedzenie 2g/mc białek, dla mnie to zdecydowanie za mało;/ jestem w stanie zrezygnować z węgli czy tłuszczy kosztem białek, niestety wedle literatury którą czytam, wartości pow. 2g/mc (orientacyjnie) nie dość że szkodzą na wątrobe i nerki, to jeszcze nie przynoszą żadnych dodatkowych korzyści w budowie masy, a niewykorzystane (w zalezności od bilansu) zostają albo wydalone, albo przkestzałcone w tkankę tł. w przeciwieństwie do węgli/tłuszczy, które zostają przekształcone w tk. mięśniową/uzupełniają zapasy energii lub ostatecznie przekształcone w tk. tł. jeśli bilans dodatni jest zbyt duży, mam rację?

na masie stosuję się do schematu 4g ww/2g b/1.5g tł i rosnę od kilku tygodni ładnie bez podlania - ale tak jak wyżej, brakuje mi mięcha w diecie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 24177 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 402482
no ale skoro rosniesz to w czym problem? o to Ci przeciez chodzi tak?
jezeli bardzo bys sie uparł to mozesz ewentualnie podbic sobie troche bialko do 2,2 2,5 dodajac troche miesa i zobaczysz jak bedzie,

co do tego co napisałes wyzej to wegle/tłuszcze nie zastaja przekształcene w tk. miesniowa, budulcem miesni jest bialko
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta na mase 74kg

Następny temat

Dieta ogólna. Do oceny pod względem 'dietetycznym'.

WHEY premium