Rok minął od urodzenia synka, a ja nadal walczę. Zanim zaszłam w ciążę stoczyłam dosyć długą walkę (po pierwszej ciązy między innymi) i z wagi 105 kg zjechałam do 68 kg. Działo się to trochę samodzielnie, a trochę przy dużej i wydatnej pomocy trenera fitness. Ale to już historia, chciałam tylko powiedzieć, ze jakieś pojęcie o żywieniu szeroko pojętym mam ;-P
W tej chwili moja waga to 85 kg, niestety poległam podczas ciąży... Walczę sama, ale chyba się już pogubiłam i dlatego bedę tu pisać.
Wyliczone zapotrzebowanie kaloryczne dla mnie to <> 2500 kcal, w tej chwili jadałam do 1300 kcal przy zerowym spadku wagi od jakiegoś czasu. Poradzono mi tu , zebym nie stosowała teraz redukcji tylko trzymała się owych 2 tysięcy (dla mnie psychicznie jest to straszna ilość) przez minimum 2 tygodnie. Czy też macie takie zdanie?
Proporcje BTW:
B 2,2g/kg masy T 0,8 W 1,7
Jeśli chodzi o treningi, to wyglada to tak: Stałym punktem jest basen, pływam od poniedziałku do piątku, o 6 rano i NIE WYOBRAŻAM sobie życia bez porannej zaprawy basenowej. Dwa razy są to interwały, czyli 200m rozgrzewka, 5x50m/50m interwały i 100m rozpływanie. Pozostałe dni, to pływanie 50 minut czyli 2 kilometry. W dni z interwałami na basenie dokładam wieczorem 50 minut rowru tlenowo, w dni bez interwałów trening siłowy domowym sposobem "siódemki" michała, choć tu jeszcze poszukuję optymalnej wersji dla siebie...
No i dieta: kawa przed basenem (wiem, wiem, bedziecie bić), owoc zaraz po
posilek 1
twaróg chudy 125 g + jogobella light + graham 100g (sama piekę)
posiłek 2
pół worka gryczanej/owsianej + 200g pieczarki + 50g feta + 20g oliwa
posiłek 3
filet kurzy do 300g + micha zieleniny + 20g oliwa
posiłek 4
białka jaj 4 szt + zielone + sok pomidorowy a jak mi się nie chce to porcja białka z wodą
trening siła/rower
posiłek 5
białko trecowe na wodzie
czasem lampka wina wytrawnego i spać.
Posiłkuję się dziennikiem VITALMAX i wychodzi z tego 1850 kcal. Supli nie uzywam, no z wyjątkiem białka, WMC i witamin dla sportowców

To jest przeklejone:
Waga : 85
Wzrost : 173
Obwód klatki : jestem dumna H!
Obwód talii : 94 buuuu...i tłuszcz
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : ? duży
Aktywność w ciągu dnia : lekka praca nauczyciela + trzynastomiesięczny chłopak do opanowania
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : codziennie basen 1000-2000m. żabą, w tym 2x interwały 5x50 m/50m - taki HIIT pływacki 4 x ćwiczenia siłowe w domu by Michał, 4 x rower stacjonarny 50 minut w strefie tlenowej, planuję rozpocząć bieganie - marszo-biegi na początek wg treningów Skarżyńskiego, ale chwilowo mam problem ze stawem biodrowo-krzyżowym

Cel : szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe : nie mam
Stan zdrowia : wszystko OK z wyjątkiem cellulitu
Preferowane formy aktywności fizycznej : no i tu klops siłownia odpada ze względu na dziecko, ale mogę w domu. Basen codziennie i NIE USTAPIĘ! Resztę mogę dostosować.
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : CLA treckowe, bo mi dobrze robi na skórę Dawniej suplementacja duża i pod kierownictwem trenera
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : jestem otwarta Stosowane wcześniej diety : MM z ograniczeniem kcal

No. To tyle pierwszej spowiedzi

Zmieniony przez - madu24 w dniu 2008-02-07 10:16:45
"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"
http://*******/4b7r