Zatęskniłam za oficjalnym byciem tu i oto jestem. Ogólnie nic się nie zmieniło, no poza tym, że przygoda z bieganiem jest póki co ukrócona, ale za to zaprzyjaźniłam się z długimi spacerami po kupnie czworonoga

Wiosną odwiedziłam fizjoterapeutę, który "wykrył" u mnie krótsza prawą kość udową od lewej, o jakieś 1,5 cm (stąd też od jesieni 2013 roku, przy treningach do półmaratonu, męczyły mnie bóle idące od pośladka, przez kolano, aż do kostki). Stosuję wkładkę pod piętkę, jednak dłuższych biegów mam strach uskuteczniać... Zdiagnozowano u mnie również przykurcz mięśnia gruszkowatego, słabe mięśnie brzucha oraz napięte lędźwie, które przejęły pracę mięśni brzucha... Do tego mam lewą stopę krótsza od prawej o prawie 2 cm, ale cóż, nikt idealny nie jest

Trening:
- póki co, siłownia 3x w tygodniu
- od grudnia trening funkcjonalny 1x w tygodniu
- marsze + bieganie (do 45 min)
- od niedawna praktykuję trening dzielony, ułożony samodzielnie: plecy + triceps, barki + biceps i nogi, klatę pozostawiłam w spokoju, gdyż źle się tu działo &

Cele:
- naprawić to, co się popsuło: rozluźnić lędźwie, wzmocnić mięśnie brzucha (i tu uwaga, unikam wszelakich brzuszków, ze względu na Diastasis Recti),
- podnieść tyłek ku niebu

- "powiększyć" górę (nie, nie, pod nóż się nie kładę

- no i co, to co zwykle: uda mi się marzą, takie docięte....

Miska:
- nie liczę... ale staram się jeść ok. 1800 kcal, póki sama nie wiem, co ze sobą począć, utrzymam rozkład BTW 120/reszta/180
Waga : 55
Wzrost : 165
Obwód w biuście(1) : 80
Obwód pod biustem : 72
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 67
Obwód na wysokości pępka : 79
Obwód bioder (3): 88
Obwód uda w najszerszym miejscu: 56
Obwód łydki : 34
W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch, uda
W którym miejscu najszybciej chudniesz : twarz, klatka piersiowa
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często) : trening siłowy 3x/tydzień
- obecnie: siłownia 3x w tygodniu
- do niedawna: bieganie. Przygoda się jednak skończyła po wizycie u fizjoterapeuty
Co lubisz jeść na śniadanie: owsianka/jaglanka. jajka
Co lubisz jeść na obiad : mięso/ryba + ziemniaki/kasza/ryż
Co jako przekąskę : nic, wolę konkretne jadło
Co jako deser : j.w.
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia: dobry
czy regularnie miesiączkujesz: tak
czy bierzesz tabletki hormonalne: nie
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: nie
czy rodziłaś: tak, 5 lat temu, CC
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak