Dzięki uprzejmości firmy Activlab będę miał okazję prowadzić w tym miejscu swój dziennik treningowo-dieteycznu, który będzie służył także Wam - będzie to miejsce w którym możecie zadawać pytania, będę się starał odpowiadać na nie regularnie. Postaram się również brać czynny udział w życiu działu.
Z czystym sumieniem mogę zapewnić, że nie zdecydowałbym się na kontakt z firmą, której produktów nie był bym pewien. Często na własną rekę korzystałem z produktów Activlab, głównie aminokwasów i zawsze byłem usatysfakcjonowany, tym bardziej z czystym sumieniem będę mógł polecać suplementy tej firmy. Wielu produktów jeszcze nie miałem okazji próbować, ale na pewno na przestrzeni najbliższych miesięcy będę miał pełen przegląd.
Trochę info "o mnie", bo za pewne nie każdy kojarzy moją osobę. Jestem czynnym zawodnikiem kulturystyki od 2009 roku, brałem udział w zawodach rangi krajowej (MP, imprezy lokalne) jak i międzynarodowej (ME, MŚ), zarówno w kulturystyce klasycznej jak i ekstremalnej. Największym sukcesem jest brązowy medal Mistrzostw Świata z 2010r., natomiast najbardziej aktualne osiągnięcie to 4ta lokata Mistrzostw Świata 2012r. w najcięższej kategorii juniorskiej. Aktualnie kończę wiek juniorski, w związku z czym daje sobie nieco czasu na nadgonienie starszych kolegów.
najbardziej aktualne zdjęcia z Mistrzostw Świata w Budapeszcie (grudzień 2012)
Po dłuższym okresie roztrenowania po grudniowych zawodach, zaczynam wznawiać intensywne treningi, diete po małym odpoczynku trzymam, bo weszło mi to w krew. Powoli będę się rozkręcał, a Wy będziecie mogli na bierząco obserwować jak to wszystko idzie.
Aktualna dieta, służąca właściwie utrzymywaniu wagi i obecnego stanu rzeczy, tj. poziomu tkanki tłuszczowej, który mnie satysfakcjonuje jak na okres po startowy. Nie chcialbym za bardzo go zwiększać do momentu oficjalnego wejscia w okres budowy masy mięśniowej.
1. 120g płatków owsianych, 10 białek jaj, 3 żółtka, 150g banan, słodzik, cynamon - omlet + kawa
2. 140g makaronu pełnoziarnistego durum, 250g wołowiny (udziec), 10g oliwy z oliwek, warzywa
3. 140g makaronu pełnoziarnistego durum, 250g piersi z kurczaka, 10g oliwy z oliwek, warzywa
TRENING: 60g izolatu serwatki, owoce
4. 140g makaronu pełnoziarnistego durum, 250g wołowiny (udziec), warzywa
5. 80g płatków owsianych, 60g izolatu serwatki
6. 250g twarogu chudego, 15g oliwy z oliwek
Ta dieta przy obecnej aktywności spowodowanej pracą ledwo starcza mi do utrzymywania wagi, więc podejrzewam, że oscyluje w granicach mojego zapotrzebowania "0". Stopniowo będę zwiększał ilość makroskładników w diecie.
Oczywiście w tym okresie zmieniam często skład posiłków, korzystam z ryb (dorsz, z tłustszych łosoś). Zmieniam również źródła węglowodanów, korzystam z ziemniaków (głównie w porze potreningowej).
Co do suplementacji, uzupełnię ją wraz z momentem otrzymania pierwszej porcji suplementów Activlab.
Co do treningu - trenuję intuicyjnie, szczególnie w tym okresie. Priorytetowo mam zamiar traktować plecy. Chcę poprawić wewnętrzną część ud (przywodziciel), wypukłość klatki piersiowej i inne detale.
Aktualnie jest to system 4 dniowy, z reguły mieszczę te sesje w tygodniu, zdarza się, że wypada mi jakiś dzień i wszystko nieco się przesuwa.
Klatka z tricepsem, Plecy, Barki z bicepsem, Czworogłowy z dwugłowym. Do 2 sesji łydki i brzuch.
Temat uważam, za otwarty
Pozdrawiam!
Zmieniony przez - emilooos w dniu 2013-02-23 23:26:13
Zmieniony przez - Bull w dniu 2013-02-24 19:01:28