SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Emil Kaleński i Activlab dla Juniorów -

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 23591

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1210 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 18272
Ile bym dał, żeby mógł mnie tak ktoś "prowadzić" :) Będę zaglądał, widać że to już dziennik profesjonalisty :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 123 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17633
co taka cisza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 61 Napisanych postów 2157 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38624
Jestem jestem, to Wy nic nie piszecie i o nic nie pytacie
Ostre treningi i okres budowy masy mięśniowej zaczynam tuż po świętach, do tej pory trzymam michę o której pisałem wyzej, trenuje na bierząco ale sporo kombinuję. Testuję metodę stosowania węglowodanów na noc (makaron durum, oliwa z oliwek) i wracam do podstaw jeśli chodzi o trening. Wczoraj wieczorem robiłem nogi, i wyglądało to tak:
10 serii siadów po 10 powt. na 100kg
i do tego dwugłowy uda, 2 ćw. po 4 serie - uginania leząc i mc na prostych nogach.
W siadach spory zapas, ale bardzo fajna odmiana.

Dodatkowo miałem dość aktywny weekend, gdyż wybrałem się na tegoroczną edycję Debiutów w Kulturystyce i Fitness.
Tak jak pisałem wcześniej, pomagałem dwóm zawodnikom, z występu obu jestem bardzo zadowolony, Paweł wszedł do finału, Adam niestety zakończył zabawę na półfinałach, ale obsada była na prawdę mocna i liczna. Tutaj foto z podopiecznymi.

Pozdro!

Zmieniony przez - emilooos w dniu 2013-03-25 10:12:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 13365 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 52873
To ja zadam pytanie. Czy masz jakiś swój sposób na ruszenie barków? Mam z nimi ogromny problem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 61 Napisanych postów 2157 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38624
Ja uwielbiam trenować barki bardzo mocno objętościowo. Napisz swój trening. Może czas najwyższy na zmianę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 159 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2079
ja się dołączę do pytania o barki oraz zadam swoje : )

Będąc na redukcji, jakie ćwiczenia, ile serii, ile powtórzeń robić, żeby wyrzeźbić mięśnie (jak np rozpiętki) :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 13365 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 52873
Wyciskanie żołnierskie 3x20/16/12
Unoszenie ramion bokiem ze sztangielkami 3x 20/16/12
Odwodzenie ramion w tył ze sztangielką (leżąc na ławce) 3x20/16/12
tak wygląda mój trening. Myslę, czy nie rozbić może barków na aktony i nie robić po 2 ćwiczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Tak właśnie robiłem, wyjdzie 6 ćwiczeń. Musisz jednak zadbać o właściwą regenerację. I spróboj pokombinować zakresami powtórzeń, teoretycznie barki preferują większe ilości, ale to tylko teoria, wypróbuj normalne, ciężkie, masowe zakresy jak 10-8 szczególnie przy złożonych ruchach jak wyciskania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
masti M.P. w Kulturystyce Moderator
Ekspert
Szacuny 9000 Napisanych postów 29261 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 722432
Problemy z barkami najlepiej rozwiązać bezpośrednio u zródła-czyli zgłosić się na trening z Emilem Kaleńskim-data:13 kwiecień 2013.
Termin zgłoszeń przedłużyliśmy do 4 kwietnia a zapisy w temacie poniżej:

https://www.sfd.pl/Druga_Runda:_Trenuj_z_Mistrzem:Emil_Kaleński_i_Userzy_trenują_Barki_i_Bicepsy-t924086.html#post6
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Witam. Zalegam z wypiską treningu barków, jednak nie pamiętam dokładnie obciązeń. Wczoraj miałem dzień wolny, dzisiaj polecę klatkę, a jutro plecy z jednym z moich podopiecznych, gdyż musi je ostro piłować do zawodów, bo odstają.
Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że zmieniła się nieco dieta, od kilku dni już jem 50% dotychczasowej ilości białka. Miałem przynajmniej 3g na kilogram masy ciała, teraz jest to 1,5g. Niech organizm neico odpocznie, szczególnie nerki. Cisza przed burzą
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Spalacz z kreatyną

Następny temat

Zacząć od początku

Sztos