Waga :104 kg
Wzrost :188 cm
Cel treningowy : Start w zawodach bokserskich 2023r /Redukcja do 96 kg
Staż treningowy na siłowni :14 lat on/off (boks 4 lata on/off)
Uprawiane inne sporty : Boks
Dostęp do sprzętu : Kettlebell 16kg, gumy oporowe,hantelki 1kg,
worek bokserski,piłka refleksowa.
Dieta : Redukcyjna 2800kcal
Przeciwwskazania medyczne : Kontuzja ostroga piętowa
Zażywane suplementy : Kreatyna, betalanina, cytrulina, vit i minerały
Ostatnio przerabiany plan: 5x5
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc):
Wyciskanie na płaskiej 120kg, Przysiad 140kg
Pozostałe wymiary:
Pas 104cm
Klatka 114cm
Ramię 41,5 cm
Przedramię 34 cm
Szyja 42 cm
Udo 67 cm
Trochę mi się przybrało po kontuzji pięty która wyłączyła mnie z treningów na ostatnie 3 miesiące, z kontuzją dalej walczę, ale trzeba zacząć coś robić mimo wszystko, Cel to start na gali białych kołnierzyków dla dziadków w moim wieku, i redukcja wagi o minimum 8kg tak żebym mógł na wiosnę znowu zacząć biegać.
Start planuje na 5 gali białych kołnierzyków w słupsku puki co niema jeszcze terminu, Klub bokserski w mojej okolicy jest zamknięty więc przygotowania zacznę sam w domu, do momentu otwarcia zapisów na galę, wtedy zacznę jeździć do słupska na "obowiązkowe" treningi przez 2 msc
Zaczynam od generalnego przygotowania fizycznego na 4 tygodnie żeby się rozbujać, później wjadą 4 tygodnie treningu specjalistycznego i po tym czeka mnie 3 tygodnie przerwy przez wyjazd służbowy, mam nadzieje że do tego czasu zdążę zrobić wagę i pojawi się termin gali wtedy wskoczę na mocniejszy trening siłowy i jakieś lekkie cardio bieganko
PLAN TRENINGOWY
Pon: Technika bokserska 6 rund (3 rundy slip line,3 rundy worek) "Siłowy" trening góry
Wt: Technika bokserska 6 rund (3 rundy walka z cieniem,3 rundy piłka refleksowa) "Siłowy" trening dołu
Sr: Technika bokserska 6 rund (3 rundy slip line,3 rundy worek) "Siłowy" trening góry
Czw: Wolne
Pt: Sparing 6 rund
So: Technika bokserska 6 rund (3 rundy walka z cieniem,3 rundy piłka refleksowa) "Siłowy" trening dołu
Nd: Wolne
Chcę robić boks 5x w tygodniu bo na tym się skupiam zaczynam lekko i co tydzień będę dodawał 2 rundy, trening siłowy będę niestety wykonywał po boksie wiem ze to nie jest idealne ale takie mam priorytety, poszczególne dni dokładniej rozpiszę w dni wykonywania treningu. Dieta rusza po świętach bo niema co się oszukiwać że bym ją teraz trzymał :D
Zmieniony przez - Kury w dniu 2022-12-22 14:36:13