[...] większego problemu. Co do ryb, mięsa, albo samego nabiału to akurat nie jestem pewien, czy wpływa to na moją cerę. Głównie tak jak pisałem: fast-foody,alko,ostre przyprawy, laktoza, prosty cukier. I moje pytanie jest następujące, co w takim razie mogę spożywać, żeby uzupełnić niedobór przy robieniu masy? jakaś specjalna odżywka/suplement dla [...]
[...] i według wypowiedzi w tym wywiadzie oraz w wywiadzie z Ambroziakiem) niż naturalne z mięsa (bo to zawiera tłuszcze zwierzęce, niekoniecznie zdrowe) czy mleka (bo laktoza, vide wywiad z Głuchowskim)." Ani laktoza, ani tłuszcze zwierzęce nie powodują, ze białko z pożywienia jest "gorsze". Słowa "o wiele lepsze", [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
No, laktoza to laktoza, ja po prostu kocham mleko i dlatego piję, ale to nie jest zbyt dobry wybór, jeśli nie jesteś fanatykiem, to nie lej, bo to nie ma sensu.
[...] ogólnie przy serach dojrzewających jest niższa temp. pasteryzacji, u nas takie produkty chyba raczej nie są tak popularne... Nie spotkałem się z badaniami w których laktoza byłaby powodem mniejszej utraty wagi. Mleko ma wysoki Index insulinowy i to może być problem, szczególnie w posiłkach zawierających węglowodany, według tego tekstu [...]
no ja bym sie tak nie rozpedzal z ta laktoza.. weglowodany to ogolna nazwa grupy skladnikow.. a w jej sklad wchodza cukry proste i zlozone.. a laktoza to tzw. cukier mleczny i jak glukoza, fruktoza i inne ktorych nie bede wymienial. Naleza one do cukrow prostych. Nie sadze zeby twoje uogolnienie co d olaktozy w gainerze bylo najszczesliwsze.. na [...]
[...] (prosto od cycka ), dlatego dodawanie go do płatków owsianych wydało mi się dobrym pomysłem. Laktoza wprawdzie jest cukrem prostym (a właściwie disacharydem galaktoza + glukoza), ale ważniejszy jest chyba index glikemiczny, pod tym względem wypada chyba jednak lepiej niż np. czysta glukoza (bo galaktoza jest rozkładana do glukozy [...]
zdecydowanie lepiej na wodzie - po kij ta laktoza? Na mase %-) przecież na mase to jest gainer... białeczko na rzeźbę! };-) w sumie... laktoza + białeczko... to moze wyjsc masa \-) Zmieniony przez - K_PS w dniu 2016-04-12 21:03:34
Jeśli chodzi o problemy z odpowiednią podażą białka w ciągu dnia. Nie jem żadnych produktów mlecznych, nie korzystam z odżywek, mięso coraz bardziej ograniczam, a i tak często mam problem, żeby z białkiem w bilansie się zamknąć :-) Ciekaw jestem, co jesz w takim razie, chyba że ryba, to nie mięso według Ciebie i jadasz ryby albo inne owoce [...]
aj tego nie chce kupić ale zastanawia mnie czy te weglowodany to LAKTOZA i wtedy było by to mleko w proszku odtluszczone czyli porazka,ale jesli to nie jest laktoza tomoze dobry gainerek bylby z tego??
ja mu napisalem majla i pytanie 35 procent białka,a te weglowodany to mam rozumieć że to laktoza?? a on mi odpisal WITAM, NIE TO NIE JEST LAKTOZA TO ŚA TEKIE WĘGLE JAK W ODŻYWKACH CARBO SACHARYDY I POLISACHARYD co wy na to
[...] W skład jej cząsteczek wchodzi 6 atomów węgla, 12 atomów wodoru i 6 atomów tlenu. Podobną trukturę ma fruktoza (cukier owocowy) występująca w miodzie i wielu owocach oraz galaktoza wchodząca w skład cukru występującego w mleku. Do kategorii cukrów złożonych należą dwucukry, takie jak np. sacharoza czyli cukier spożywczy otrzymywany z buraków lub [...]
jesli masz problemy z laktozą to nie polecam gainerów i wpc, natomiast wpi nie zawierają laktozy (lub zawierają śladowe ilości) carbo? - po co? nie warto. dodatkowo powinienes zainteresować się takim wynalazkiem jak enzym laktaza - naprawde warto to kupić jesli się ma problemy z laktozą http://www.apteka-centrum.pl/enzym-laktaza-p-1402.html
[...] dyskwalifikuje wg .mnie ten produkt dla uzytecznosci dietetyki sportowej. Owszem walory jego prozdrowotne jak chociazby(immunostymulujace oraz w profilaktyce osteoporozy są byc moze nieocenione jednak w sporcie tyle samo co dobrego da białko tyle złego przyniesie laktoza) Zdecydowanie równierz optowałbym za wersja wpi. pozdrawiam bigger biger
Jak sam tu ktoś napisał mleko zawiera cukier zwany laktozą(galaktoza+glukoza). Laktoa zawarta w mleku pod wpływem ciepła jest częściowo rozkładana (reakcja karmelizacji, reakcja maillarda - nieenzymatyczne brunatnienie żywności) i powstaje disacharyd (dwucukier) laktuloza. Laktuloza nie jest wchłaniania przez organizm ludzki ze względu na brak [...]
[...] moze sie okazac twarozek :) 125 gram czyli pol kostki ma 25 gram bialka :) a takie cudo mozez w dwoch kesach pochlonac i zjesc jeszcze troszke wedlinki i jest git :) a laktoza sie nie przejmuj jedz tylko chudy twarozek i w godzinach pracy nic tobie nie zrobi ta laktoza :) ja tak robie i jest git :) "- E Eee Eeee Edi. To nie raaaaj ? - [...]
[...] po***any jestes Moja wypowiedz z poprzedniego posta O ****a jak drogo Wez nie kupuje tego bo bedizesz sral dalej niz widzisz. Tutaj masz chyba 13 gram bialka na 100gram tego gowna duzo w***** nie?? Reszta to glownie laktoza a wiesz co to laktoza?? To sie konczy sraniem zadnych wiecej plusow, kupilem to 3 lata temu i wp*****lalem wiec wiem
to bialko, jest 13 % a nie 70 % to raz, 2 sa tam wegle(laktoza) zgoda, 70 pare % to jest laktoza - bardzo ciezko przyswajalna, rosnie od tego brzuch. To bialko to dodatek do mies, itp itd. Lepiej doloz torche sosu, i kup w sklepie, bo od tego swinstwa na allegro, to jeszzce sie nabawisz jakiejs choroby :)
Produkty dla zwierzat sa najczesciej zanieczyszczone popiolem. Zjedzenie tego = sranie. Nawet jak nie ma popiolu to te produkty mlecznego pochodzenia pachna laktoza. laktoza = sranie