http://images2.fotosik.pl/41/eu9lrtwy1v3b5das.jpg niewiele mowi ta okladka a jak niewiele mowi tzn ze nie maja sie czym pochwalic btw lactoserum brzmi jak laktoza Zmieniony przez - WaSaBi w dniu 2006-03-25 14:09:22
Zadnej serwatki nie kupuj, masz napisane w składzie na 100g masz 11g białka i 65g węgli laktoza, prędzej na kiblu wyladujesz niż uzupełnisz tym dietę, co do witamin z carba to one są tam w kosmetycznych ilościach, raczej bym się nie kusił na takie żeczy i bym wybrał carbo z leucyną.
ja słyszałem od kolegi z ostrowi ze jest zanieczyszczona ale moze to byc tylko taka bajka.brałem ja i samk słaby,rozpuszczalność tragedia chociaz piany nie ma ale raczej w przyrostach mięśni nie zauwazyłem różnicy w porównaniu do innych białek ani nie odczułem w zaden sposób ze jest tam laktoza
[...] alergia nie wystąpi) . co do lkatogloibulin - tu juz moze ich byc sporo. owszem sa odzywki typu whey zawiarajace przewagę frakcji laktoalbumin ( na te alergie są żadkościa). laktoza tez juz nie stanowi problemu - albo jej zawartośc w dobrych odzywkach jest wrećż minimalna albo jest dodana laktaza czyli enzym rozkaładajacy laktoze. co do bialek [...]
Sory ze odswierzam ale nie chce robic nowego tematu o tym samym. Ile mozna dziennie wypic mleka? Czy nie ma to zadnych skutkow ubocznych typu wysypka itp? Wiem ze w mleku jest laktoza ale i tak jestem na masie, a mleko pije z płatkami + 2x 200ml z gainerem czyli prawie 1l dziennie. Czy mozna tak?
[...] różny jest skład chemiczny i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący: -woda 93÷95%, -białko 0,8÷1,0%, -tłuszcz 0,1 ÷0,6%, -laktoza 3,2÷5,0%, -kwas mlekowy 0,1÷0,8%, -popiół 0,5÷0,8%. Wyróżnia się dwa zasadnicze rodzaje serwatki: · podpuszczkową (pochodzącą ze skrzepu [...]
oczywiscie ze tak i krawat ma tu zdecydowanie racje, laktoza jest bardzo kiepsko trawiona przez dososlego osobnika rasy ludzkiej, jest to fakt i nikt temu nie zaprzeczy...
Warzywa, płatki owsiane, mleko (laktoza) to wszystko może powodować wzdęcia. Można zacząć od produktów raczej neutralnych - np ryż, oliwa, kurczak itd i powoli dodawać kolejne produkty obserwując reakcje organizmu. To znajdziesz te powodujące przypadłości.
Laktoza to nie jest cukier? No proszę Cię.. :) Jest to cukier mleczny, a więc rodzaj cukru.. :) Margaryna, orzechy, olej, oliwa z oliwek itp... 1 g tłuszczu = 9kcal... http://funkyimg.com/u2/2096/580/91849112Week.jpg - efekty po mojej diecie redukcyjnej i treningu -13kg
laktoza to cukier (glukoza i galaktoza) , limit jest taki ile pomieszczą twoje mięśnie w glikogenie mięśniowym, jeśli będzie nadmiar cukrów/węglowodanów jak kto woli to odłoży się. fruktoza jest jest magazywnowana w wątrobie, inna bajka zupełnie. co do rozkładu węglowodanów staraj się aby było jak najmniej sacharozy i laktozy a jak najwięcej [...]
[...] czasu mialem problem z krostami, wiec teraz na probe odstawilem mleko i jest spokoj, wiec moze to byla 'ostateczna' przyczyna (podejrzewam jeszcze orzechy, ale na razie jem i jest luzik). czy dobrze rozumiem ze w produkcji bialka serwatkowego, wszystko to co jest niedobre w mleku (laktoza, kazeina czy inne substancje) zostaje usuniete ? dzieki p
A rozpisz jaką masz dietę dokładnie. Mleko na redukcji zdecydowanie odpada, może rano przy śniadaniu do owsianych. Ale generalnie laktoza jest złą substancją. Mleko i jogurty nie są jedynymi źródłami białka!
[...] przypomnialo. Przynajmniej na jakis czas do widzenia wszelkie WPC. APOKALIPSA, co ty sciemniasz jakas wode z mozgu robisz - ostrowia polprodukt gdyby nie serwatka cos tam laktoza.....o czym ty chrzanisz. WPC 80 tak samo dobre jak WPC Olimpa bez wzgledu na metke Nie musisz na olimpa nikogo tymi metodami przestawiac. wystarczy po tych cholernych [...]