[...] dowody na to, że żółtka są niezbędne dla wzrostu, mięśni i siły. Na Uniw. Teksaskim (USA) przeprowadzono badania, z których wynika, że osoby zjadające dziennie trzy całe jajka zdobyły prawie dwukrotnie większy procent masy mięśniowej i siły niż osoby zjadające tylko jedno jajko. Badania przeprowadzono w ciągu trzymiesięcznego cyklu [...]
[...] hodowli zawierają więcej Omega-3 i CLA jak normalne hodowle. Te wszystkie zalety czerwonego mięsa stawiają je jako niezbędnik w fazie budowania siły i masy. Jaja Pełne kurze jajka są pełnowartościowym produktem. Zawierają dużą ilość białka ( około 7g w jednym ) z wysokim BV ( BV 100 ), wysokojakościowe tłuszcze ( około 6g w jednym ) jak i wapno, [...]
[...] z truskawkami, orzechami i miodem. Sałatka z tuńczyka: 400 g. tuńczyka z puszki, 1/2 grejpfruta (niekoniecznie ), banan, 250 ml. majonezu, łyżeczka soku cytrynowego, 3 jajka ugotowane na twardo, słodka papryka, sól, 125 ml. chudego jogurtu, kilka liści sałaty do przybrania. Rybę wyjąć z puszki, osączyć i pokroić na kawałki jednakowej [...]
[...] pełnoziarniste(z przepisu dalej) *słodzik(fruktoza/ ksylitol/ miód/whatever…) *pół szklanki mleka *1 całe jajko i 2 żółtka *kakao do posypania. Pierwsze co robimy: wrzucamy jajka, słodzik, twaróg i mleko do jednego garnuszka i doprowadzamy do jednolitej konsystencji(np.. widelcem), żeby uzyskać coś takiego jak na zdjęciu nr1. Na dnie naczynia z [...]
[...] (ścinanie się włókien białka) - zmianie struktury, która czyni białko nieaktywnym biologicznie (codziennym przykładem takiej denaturacji jest smażenie lub gotowanie jajka). Jest to spowodowane nieodwracalnym utraceniem trzeciorzędowej lub czwartorzędowej budowy białka. Z tej przyczyny dla otrzymania "suchej", ale niezdenaturowanej próbki [...]
[...] tuńczyka inna tłustą rybą, kurczaka - wieprzowiną, dodawaniu do posiłków żółtego sera (modyfi kacja w górę) lub zastępowaniu wieprzowiny - kurczakiem, zastąpienie żółtka z jajka trzema lub czterema białkami (modyfi kacja w dół). Ilość węglowodanów powinna pozostawać bez zmian. Wraz z regulacją tłuszczem „w dół", powinno wystąpić jednocześnie [...]
Wedlug mnie najlepszym naturalnym zrodlem bialka sa jajka- wystarczy zjesc 6 jajek aby pokryc niemal w 100% calodzienne zapotrzebowanie na bialko. Wypicie natomiast 4 l mleka to nie lada sztuka- najgorsze ze mozna sobie zrujnowac zoladek, o cukrach prostych i tluszczu (pije tylko 2%) nie wspomne , bo jestem raczej chudy. No wiec, skupmy sie na [...]
[...] szczęścia – serotonina działająca kojąco i uspokajająco oraz noradrenalina, która daje energię w ciągu dnia. Główne źródła: drożdże, wątróbka, kiełki, szpinak, żółtko jajka, sałata, szparagi, brokuły, pełne ziarno zbóż. Dzienne zapotrzebowanie pokryje np. porcja szpinaku doprawionego jajkiem i posypanego kiełkami pszenicy albo talerz [...]
[...] zawału. Obecna w jaju cholina i witaminy z grupy B wzmacniają pamięć. Czy dalej chcecie wyrzucać żółtka czy nie - Wasz wybór. Ja od lat zjadam codziennie rano 4 całe jajka. Poziom cholesterolu ostatnio zbadany - w normie. Na śniadaniach z żółtkami zredukowałem się 20kg w 8 miesięcy, więc nieprawdą też jest, że żółtka tuczą. Największa [...]
[...] tuńczyka inna tłustą rybą, kurczaka - wieprzowiną, dodawaniu do posiłków żółtego sera (modyfikacja w górę) lub zastępowaniu wieprzowiny - kurczakiem, zastąpienie żółtka z jajka trzema lub czterema białkami (modyfi kacja w dół). Ilość węglowodanów powinna pozostawać bez zmian. Wraz z regulacją tłuszczem „w dół", powinno wystąpić jednocześnie [...]
Witam. Na początku wypadałoby się przedstawić. Michał, rocznik 91 (stary dziad :D). Na forum bywam prawie że codziennie, obserwuję po cichu dzienniki treningowe osób tutaj aktywnych a czasami nawet coś skrobnę. Co by tutaj o sobie więcej… Osiągnięć żadnych nie mam jak większość ludzi tutaj ale staram się ile mogę. W 2017r Adam Suker przygotował [...]
[...] tuńczyka inna tłustą rybą, kurczaka - wieprzowiną, dodawaniu do posiłków żółtego sera (modyfikacja w górę). Lub zastępowaniu wieprzowiny - kurczakiem, zastąpienie żółtka z jajka trzema lub czterema białkami (modyfikacja w dół). Ilość białek oraz węglowodanów powinna pozostawać bez zmian. Podobnie jak w poprzedniej diecie bardzo korzystne będzie [...]
[...] Jajka są też dobrym źródłem choliny, której przypisano dobroczynny wpływ na pamięć, jak również luteiny oraz zeaksantynu, które mogą zapobiegać utracie wzroku. Fakt: jajka są pełne cholesterolu. Średniej wielkości jajko zawiera 212 miligramów tej substancji. To całkiem sporo, jak na jeden produkt. Pod tym względem, jaja może przewyższyć [...]
[...] całym jajkiem), omlety albo je ugotować (i wtedy zjeść same białka, jeśli nie chcesz żółtek). Całe jajko: 76 kalorii, 6,5 g białka, 0,6 g węglowodanów, 5 g tłuszczu. Białko jajka: 16 kalorii, 3,5g białka, 0,3g węglowodanów, O g tłuszczu. Chuda wołowina Wołowina to jeden z najlepszych pokarmów dla kulturysty. Obok białka potrzebnego do budowy [...]