Mam na sprzedaż jajka przepiórcze. Przepiórki naturalnie karmione. Jajka te są przeznaczone na własny użytek dlatego jakość ich jest najwyższa (sprzedaję jedynie nadwyżkę). O wartości konsumpcyjnej jajek przepiórczych decyduje między innymi ich znakomity smak i duży udział żółtka w stosunku do całego jajka. Dzięki znajdującym się w nim [...]
[...] przedstawiam cala rozpiske i prosze o pomoc w poprawieniu bledow a tych napewno troche jest :P Poniedziałek - Środa: 1. Posiłek 8:00 Omlet z 5 białek jaj i 1 całego jajka 31/13/2 Kromka chleba słonecznikowego (40 g.) 4/3/28 2. Posiłek 12:00 Puszka tuńczyka (130 g.) 29/19/0 Łyżka stołowa oleju lnianego (10 g.) 0/10/0 Kromka chleba [...]
[...] już napisałem, że mieszkam w internacie, tak więc chyba nie muszę wspominać jak to jest z dietą w internacie, ale myślę, że jakoś dam radę i będę dokupywał żywność (głównie jajka i ryż) To chyba wszystko, z góry dzięki wszystkim za sugestie i pozdrawiam. Płeć: Mężczyzna Wiek: 18 Waga: 65kg Wzrost: 177cm Cel treningowy: masa Staż [...]
[...] przysiadow i wznosow na palcach jednej i drugiej nogi zrobcie po 3 serie. -Idzcie do sklepu zakupcie sobie kilka paczek ryzu, zjedzcie na obiad i na kolacje dodajac do tego jajka bez zoltka , samo bialko. -Pzejdzcie sie na boisko dokonczyc obolale nogi uderzajac z calej sily pilka w mur albo w bramke. Wieczor -Po zjedzeniu wspanialego objadu z [...]
Czy jajka mogą mieć negatywny wpływ na cerę, chodzi mi głównie o żółtka?W tygodniu zjadam 3-4 jajka całe i conajmniej 10 bialek, Jeśli jajka powodują trądik to czy powinienem zmniejszyć ich ilość?
[...] produktach -jem 5 posiłków, mniej więcej co 3h (1szy posiłek pół h po pobudce, 5ty-potreinngowy do 20 minut po ćwiczeniach ok. 2h przed snem) -nie jem nabiału (poza jajkami) -główne źródło białka- drób i jajka (nie przepadam za rybami, więc niestety jem je bardzo rzadko), węglowodany proste jedynie do pierwszego posiłku, potem staram się [...]
[...] i białka w proszku. Co jeść w takim razie? Zalecane produkty obowiązkowo to m.in: Źródła pełnowartościowego białka: mięsa takie jak kurczak, indyk, wołowina, wszelakie ryby, jajka i owoce morza. Źródła węglowodanów: wszelakie owoce i warzywa, kasze najlepiej pełnoziarniste Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, awocado, olej lniany, nasiona, orzechy, [...]
kolega zaczął chodzić na siłownię i zaczął jarać sie żywieniem oczywiście. no i znalazł sobie dietę...oto ciekawsze wyjątki: "PRODUKTY JADALNE >>Jajka. Szczególnie żółtka, minimum 3 żółtka dziennie. 2. Tłuszcze zwierzęce. Słonina, smalec, masło, śmietana 30-36%, podgardle, łój wołowy. 3. Mięso. Najlepiej tłuste mięsa wieprzowe. Szczególnie boczek, [...]
[...] mam taki fajny patencik, pewnie wielu osobom dobrze znany, ale fajna odskocznia od omletów i owsianki. Zaczynamy. Co potrzeba? 75g płatków owsianych górskich 150g białka jajka 15g żółtka 150g startego na grubych oczkach jabłka Opcjonalnie aromaty (u mnie migdałowy i waniliowy), obowiązkowo dużo cynamonu i słodzik. Białko z żółtkiem lekko [...]
[...] stewię bądź inny słodzik, odżywkę, olej kokosowy i co tylko Wam akurat pasuje. 250g twarogu chudego (moim zdaniem najlepszy do tego deseru będzie ser Emilki Mlekoma) 3 jajka 26g kaszy jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia ekstrakt z wanilii Kaszę jaglaną mielimy na mąkę. Oddzielamy żółtka od białek. Do zmielonej kaszy dodajemy żółtka, [...]
[...] Składniki: - 5 jajek - 30g mascarpone - czosnek - przyprawa pomidor, bazylia i czosnek - sól - proszek do pieczenia Przygotowanie: Rozdzielamy jajka, białka ubijamy z odrobiną soli i proszku do pieczenia na sztywno. Żółtka i mascarpone wraz z przyprawami miskujemy na gładką masę. Delikatnie mieszamy białka i żółtka [...]