Szacuny
5
Napisanych postów
235
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1845
Czy jajka mogą mieć negatywny wpływ na cerę, chodzi mi głównie o żółtka?W tygodniu zjadam
3-4 jajka całe i conajmniej 10 bialek, Jeśli jajka powodują trądik to czy powinienem zmniejszyć
ich ilość?
Szacuny
35
Napisanych postów
1669
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11256
Znam kilka osób, które mają powazne problemy z trądzikiem, ale nie wiem zabardzo jak im pomóc. Dokładniej, to chodzi o diete. Jakich produktów powinni unikac? na pewno im mniej konserwantów tym lepiej. Podpowiedzcie...
Dodam, ze są po róznych kuracjach i praktycznie nic im nie pomogły.
Jeżeli w niebie nie będę mógł palić cygar, nie pójdę tam :)
Szacuny
28
Napisanych postów
676
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
5389
Ja próbuję walczyć z trądzikiem (ostry przypadek, heh) oprócz oczywiście wszelkich antybiotyków, maści itd. maksymalnym ograniczeniem spożywania cukru, piciem herbatki z bratka po każdym posiłku i drożdży. Zobaczymy czy coś z tego będzie...
Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
Szacuny
48
Napisanych postów
4154
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
45412
Przyczyna tradziku moze byc niewlasciwa dieta, jednak wydaje mi sie ze glowna przyczyna sa zmiany hormonalne.
W ostrych przypadkach /ropnie/ radzilbym udac sie do lekarza i zasugerowac wziecie wymazu nastepnie zastosowac celujaca terapie antybiotykowa :)
Szacuny
48
Napisanych postów
4154
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
45412
byc moze nie byly one celowane na odpowiedni szczep bakterii,ale to tylko jedna z mozliwych opcji w diecie tez nalezy poszukac przyczyny..
czasem uzywane kosmetyki moga powodowac roozne problemy...