:-) niestety zbyt duzo sie nie zmienilo w tej kwestii - pamietam jak ja zaczynalem i nie mialem zielonego pojecia co jesc,ile jesc i kiedy jesc oczywiscie owoce byly zle - wiadomo chleb czy bulka tez zla bo wiadomo za to ryz krolowal i to ciemny - ale jakos nikt nie potrafil powiedziec dlaczego ja jestem za urozmaiceniem diety,wiem do czego mozna [...]
[...] chodziło mi jednak o specyfikę jem/ nie jem, z artykułu wnioskuje ze białko na poziomie 2g/kg ale może dochodzic w miare potrzeby do 3g, tłuszcze? tu mała niejasność ile ich 1g czy uzupełnienie po zadanej stałej wielkości wegli,a je to już wogóle nie wiem czy trzymać je ciągle na niskim poziomie czy w DT po treningu wiecej dać? Dodam, że [...]
[...] nie piszesz poważnie:-( PRO tracący mięcho podczas przygotowań to jest sprzeczne samo w sobie a nawet nie szło mi o jakieś metody intensyfikujące trening,tylko o to,ile sił i energii wkłada w trening,pare kg więcej i już takiego lajtu na filmie nie byłoby widać,dalby też rade pare powt więcej zrobić-też to widać.ale wyraźnie postawił na [...]
[...] 20% białka, a po obróbce woda zmniejszy się niekoniecznie o 30%. W gotowanym mięsie może być 15% a mocno spieczonym 40%. Jak więc wyobrażasz sobie ważyć mięso po obróbce? Będziesz robił przeliczenia ile. produkt stracił wody i wyliczał iIlość białka? Jak policzysz mięso smażone z. warzywami i np. sosem? Byłoby to znaczne utrudnienie sobie życia.
Zależy ile, kto ma do dorobienia mięsa. Kolega duzo nie wydał, natomiast u Pań jest taniej znacznie niż u panów. Zmieniony przez - Bull w dniu 2014-05-11 13:01:07
Zależy ile, kto ma do dorobienia mięsa. Kolega duzo nie wydał, natomiast u Pań jest taniej, znacznie niż u panów. Ale nawet gdyby to było tylko 5 tys. to i tak jest sporo pieniędzy...
[...] kaloryczności. Pieczone mięso z indyka - rozbij to na mięso surowe (na potreningu jest bodajże pierś z indyka lub inna część) i tłuszcz który dodałaś do pieczenia (o ile dodałaś, jak nie to wiadomo, że bez). I tak z każdym mięsem. Ważymy surowe, wbijamy surowe. Docelowo też warto byś zmieniła źródło tłuszczu - za dużo u Ciebie masła [...]
ile ważysz oglnie? za dużo mleka, za mało mięsa, daj twaróg półtłusty 200g sobie na kolacje i te mleko wyrzuć stamtąd. po treningu twaróg tez nie pasuje, i możesz dam zwykły ryz dać(biały) co do kotletów, też nie jestem pewien;p może daj dietke do oceny;) i ja na twoim miejscu bym narazie nic nie liczył, po prostu zacznij zdrowo jeść a potem jak [...]
[...] września wystartuję z antkiem, ale chciałem solo, żeby drugą przygodę z tym suplem dobrze wykorzystać;-) Ogólnie planuję dobrze się bawić i Tobie też życzę, żeby postępy były od ch..ja dobre. Kłaniam sięV I pucuj się, jak tam siłowo, bo masz predyspozycję;) i ile zbijesz przy cięciu........ Zmieniony przez - Coorgan w dniu 2012-05-16 12:26:19
Pytanie prozaiczne i bardziej jako ciekawostka: mięśnie zawierają glikogen, więc pierś z kuraka go też zawiera. A więc ile tego glikogenu jest na 100 gram piersi? I idąc dalej, czy ten glikogen trafiając do organizmu naszego jest rozbijany na glukozę tak jak inne węgle, np skrobia? Po uboju następuje glikogenoliza. Poczytaj o poubojowych [...]
Nie wiem ile wytrzymają, ponieważ nigdy nie jadłem. Podejrzewam, że podobnie jak inne mięsa. 2-3 spokojnie wytrzyma. Jedzenie przez miesiąc, codziennie tego samego może doprowadzić do niedoborów.
Tak na temat składu ile liczyć tłuszczu dla 100g surowego mięsa z szynki wieprzowej (powycinałem widoczny tłuszcz) 5-10g czy sugerować się tabelami w których jest że ma 20g... Wiem że nieda się określić dokładnie ale tak mniej wiecej chciałbym wiedzieć :)
[...] porcja mięsa/ ryby/jaj, raz dziennie porcja sera i do tego sobie dokładasz owoce, warzywa, orzechy, masło, oliwę, olej kokosowy, chleb razowy, makaron czy płatki - jesz na ile masz ochotę i kiedy masz ochotę - jak masz ochotę zjeść 4 razy dziennie jesz 4, jak masz ochotę jeść 8 to jedz 8 - jeżeli zadbasz żeby wszystkie produkty były zdrowe i [...]
Ja nie wnikam ile on ma mięsa ile tłuszczu. Napisał jaki ma cel i może go osiągnąć dzięki CF. Oczywistym jest, że nie będzie wyglądać jak Rich Froning. Myśle, że autor wyciągnie z tej dyskusji wnioski.
[...] opiekane (ok. 150-200 g ), roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i chyba serem żółtym plus do tego warzywa i sałatki. to była knajpka gdzie sama mogłam sobie nałożyć ile chciałam, niestety wszystkie mięsa były smażone, ale moja roladka chociaż bez panierki. posiłek nr 3 (godz. 16:00): gołąbek domowy, ten sam co wczoraj (200 g), do tego 2 [...]
[...] i tak i tak urośniesz ^^ z mojej diety zostało tyle co nic, a rosnę... dowaliłem węgli, do******lem słodyczami jeszcze, białko z mięsa i jaj, twarogami już rzygałem, nic nie liczę bo sensu nie ma i tak coś tam dojadam lub czasami czegoś do końca nie zjem, po prostu jem ile mogę, efekty są :) Zmieniony przez - luks__pl w dniu 2009-05-08 16:22:02
"nie jadlem jeszcze smazonego danio chyba ze patelnie idziesz wylizac to rozumie" sami "kolump Twoj zart takze godzi ponizej pasa... czyli ze traciles Ojca w ptaka " "KoksikzBG i tak coś s*******isz, po czasie olejesz dietę i będziesz w******lał co popadnie wiec nie rób tutaj jakiś złudzeń sobie i tak i tak urośniesz ^^ [...]