Dokladnie, mojemu znajomemu lekarz polecił gotowanie kosci i robienie z nich galaretek z zelatyna, ale to bylo extremium bo jego stawy mialy naprawde problem, i po jakims czasie pomoglo, tylko roboty z tym jest w huy i jesc tez tego codziennie troche trzeba :)
niestety diety nie moge zbytnio zmieniac... studiuje, dojezdzam wiec nie mam czasu na gotowanie ijestem zdany na to co mam w domu, zmienie oczywisćie przyzwyczajenia czy odsatwie slodycze itd ale na calkowita zmiane diety niestety nie mgoe sobie pozwolić
[...] formowania wapniennej skorupki jaja w ciele kury... zatem salmonelle możemy spotkać zarówno w jaju jak i na skorupce(częściej) i jestem pewien, że 10 sekund tu dużo nie zdziała... ..." możesz tez innej metody np. do wody wsadzić jajko i włączyć gotowanie jak zacznie sie gotować to czekasz 8min i wyciągasz i gotowe , 100% brak salmonelli.
[...] w tabletkach to większa ilość pokarmu się dobrze strawi i wchłonie? Wchłanialność i strawność zależy głównie od rodzaju spożywanego pokarmu i procesów technologicznych (gotowanie, smażenie itp) jakim ten pokarm został poddany. enzymy w postaci tabletek przyjmuje się podczas dolegliwości związanych z niestrawnością lub innymi schorzeniami uk. [...]
dzieki wielkie , maszyna bedzie przydatna napewno . Niektorzy nie czaja , ze mam na na glowie swoje sprawy : praca , dom , silownia , gotowanie 6 posilkow , zmywanie itd. Taka maszyna mozna sie rozciagac w momecie kidy ogladam film np
Skoro juz jestesmy przy temacie platkow owsianych to mam takie pytanko. Do tej pory gotowalem je przed spozyciem (bo tam na opakowaniu pisze, zeby gotowac przed jedzeniem) ale ostatnio sprobowalem surowych i powiem szczerze, ze nawet nie byly zle wiec po co tracic czas na gotowanie? A Wy jak robicie? Jecie surowe czy gotujecie?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
I co jeść i co zjadać po. Czy kupować jakieś suplementy. Ogólnie rzecz biorąc nie mam czasu na gotowanie kilka razy w dniu a już na pewno nie żeby gotować coś żeby zjeść zaraz po treningu
tak wlasnie liczysz dla surowych, zarcie podczas obrobki termicznej (gotowanie, pieczenie, duszenie, smazenie,wedzenie...) nabiera badz tez traci wode (ile kalorii zawiera woda wiesz sam) stad te roznice wagowe
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko ;-) Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać ;-)
6 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Produkty waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im [...]
czasami mam wrażenie , że niektórzy siedzą tutaj tylko po to aby komuś do***ać, pośmiać się i dowartościować. Miałem na myśli że omijam złe tłuszcze fast foody, rózne wypieki i gotowanie na oleju zamiast tego ryby orzechy włoskie itp.
[...] kaloryczna - 655 kcal W drugim posiłku mówicie że brak białka wiec co byście proponowali? bo najlepiej by mi pasowały jakieś kanapki ;/ może jakiś twarożek ze szczypiorkiem ? I jeszcze pytanie co do tych cycków można je zrobić w piekarniku? bo gotowanie odpada ;/ i 3, 4, 5 posiłek bez zmian? Zmieniony przez - Cfaniac w dniu 2009-01-18 00:15:03
samo myślenie o jedzeniu jest fajną sprawą :) ja np. bardzo lubie bawić się w gotowanie xD hm jedyne co mogę Ci poradzić to ułożyć zbilansowaną dietę (jedzenie co2,5 - 3 godzinki) powinno załatwić problem na amen Pozdrawiam
gotowane sa lepiej przyswajalne od smażonych smażone sa ciężej strawne od gotowanych no i gotowane sa gotowane a smażone sa smażone(zalezy na czym) a gotowanie jest zdrowsze
Siemę posiada otoczkę której ludzkie enzymy trawienne nie są w stanie strawić. To, że nie widzisz ziarenek w kale nie oznacza, że ich tam nie ma. Tak więc niezmielone siemię będzie działać osłonowo na układ pokarmowy dzięki śluzom które je pokrywa + dodatkowo jak łopatka do wymiatania nieczystości dzięki temu, że będąc w stanie stałym będzie [...]
[...] swojej diety. Odżywka białkowa jak najbardziej służy do uzupełnienia braków białka w diecie, więc można nią uzupełniać braki nie tylko te z braki/zmniejszonego spożywania nabiału, a również innych źródeł białka jak np. mięsa, ryby, czy jajka. Zawsze może przytrafić się sytuacja kiedy nie mamy czasu na pieczenie/gotowanie, czy ochoty na jedzenie.
[...] z diety którą opracuje i zwiększy kalorie spokojnie wyciągnie tyle białka ile potrzebuje!nie mówię, że ma nie uzupełniać białka prostszymi sposobami zamiast się bawić w gotowanie, ale po kolei! spokojnie. To tak jakbyś z góry zakładał, że koleś któremu sprzedajesz fure potrzebował twoich różowych głośników! czemu? bo są fajne i wydaje ci [...]