witam ostatnio trenuje dość późno około 21, trening kończe 22 i tu pytanko... czy jeśli po treningu wypiję carbo i w domu odrazu białko np kazeine to bedzie ok ? nie chodzi o gotowanie tylko poprostu nie chce jeść na noc. Cel masa z tym, że kiedyś lekarz mi zalecił aby nie jest na noc bo miałem problemy żołądkowe. Chodzi ogólnie o to czy carbo + [...]
W zwiazku z tym ze jestem zmuszony samprzyzadzac sobie wszystkie posiłki chcial bym sie dowiedziec w jaki sposob przyzadzic pierś z kurczaka. Chodzi mi glownie o to zeby bylo to szybke do przygotowania no i miare smaczne ;], poniewaz mam zawsze bardzo malo czasu na gotowanie jakies. Może jakies przepisy podacie bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Witam ćwiczę już 5 tygodni(w domu z hantlami) i od 2 tygodni pracuję fizycznie na siłowni dlatego zdecydowałem się na kreatynę i też nie miałem czasu na gotowanie więc białko od tygodnia treningi sprawiają mi problemy brak chęci brak siły motywacji i zastanawiam się czy by nie przerwać treningu który trwa 5 tygodni i wrócić do robienia masy, [...]
[...] podanej diety, bo ja więcej dosłownie jużw siebie nie wcisne Ledwo 200g kasz czy brazu wcinam w pracy, po pracy tez ledwo co pozniej trening i po treningu czas tylko na gotowanie, gainera Co tutaj dodac aby wyszło tanio, ekonomicznie? bo 1000 kcal to drogą nie chodzi Pracuje fizycznie jako ślusarz Zmieniony przez - david13 w dniu 2014-08-22 [...]
oddzielne gotowanie 4 filetow dziennie jest dosc meczace, i nie mam na to czasu. zalozmy, ze rano kupuje piers, tne na 4 kawalki po 150g i gotuje. zjadam od razu 1 piers a reszte chce przechowac na pozostale posilki. domyslam sie, ze pozniej trzeba poczekac az to wystygnie i wlozyc garnek z pokrywka do lodowki? tylko odlac wode (sos) z gotowania [...]
[...] placki http://www.sfd.pl/Proste_i_smaczne_placuszki_bananowe_%5BPLACEK%5D-t1009923.html tylko że zamiast bananów to dał twaróg, lub jeśli ktoś nie robił ale wie jaką ilością twarogu można zastąpić ten banan. Jestem zielony jeśli chodzi o gotowanie więc trudno mi nawet "na oko" dodać jakąś ilość twarogu, będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam.
Witam Panów i Panie ! ;) Mam takie pytanko , czy sposób przygotowania piersi z kurczaka ma wpływ na przyswajalność czy jakość białka w nim zawartego ? Czy gotowanie, pieczenie, smażenie czy grillowanie dają nam inną strukturę białek zawartych w piersi ? I pytanie ostatnie . Co myślicie o robieniu kotletów z piersi ( w jej skład [...]
[...] czasy dowiedziałem się ze spozywanie produktów z puszki na dłuższą metę jest szkodliwe. Jak wiadomo fasola z puszki jest DUZO bardziej wygodna w przygotowaniu (samo gotowanie surowej fasoli trwa minimum godzine). Chciałem zapytac jak sobie z tym radzicie? Skąd bierzecie czerwona fasole ktora ciezko dostac na wage surową , lub moze [...]
Mam pytanko czy ZUPKI CHIŃSKIE TUCZĄ ? zaczęłam chodzić na siłownie i staram się zgubić parę kilo a czasu mam mało praca ,siłownia , praca ,dom wychodzę o 8 wracam o 20 i czasy brak na gotowanie.zastanawiam się bo skoro ma około 400 kalorii to tak naprawdę je spalam na siłowni ?
Witajcie, chciałbym zrzucić trochę tłuszczu i zmienić nawyki żywieniowe. Niestety, większość czasu jestem poza domem i nie mam czasu na gotowanie posiłków. Ostatecznie jestem skazany na kanapki, czasem jakiś jogurt czy serek wiejski. Moglibyście doradzić mi w jaki sposób Wy radzicie sobie z takimi problemami? Jeżeli była by taka możliwość, bardzo [...]
[...] na parze. Chodzi mi głownie o oszczędność kasy. Ja zawsze gotuje na gazie i na 3 naczyniach ryz,warzywa,mięso więc troche tego jest czasowo wychodzi jakieś max 40-30 minut gotowanie wszystkiego najdłużej mięso. W parowarze pewnie podobnie czasowo ale już finansowo inaczej. Jak to u was wychodzi ? Bo licząc prąd to wychodzi jakiś 1kWh czyli [...]
Czy dobrym pomysłem jest gotowanie ryżu 5min (czyli jest dość twardy ale nie zwiększa dużo objętości) i bardzo szybkie spożywanie? tzn. łyżka ryżu popijana wodą od razu bez żucia? xD Zauważyłem, że tym sposobem dam rade wchłonąć 250g ryżu na jedno podejście i to bardzo szybko. Niestety muszę przybrać bardzo dużo na wadze i chwytam się każdego [...]
[...] wasze wrażenia po otrzymaniu diety? Ja mam troszkę mieszane uczucia. Mam wrażenie, że to jedne z tych diet, które można by stosować, jak ktoś nie pracuje i ma cały dzień na gotowanie. Na obiad kurczak, na kolację łosoś w sosie curry itp. Chyba będę musiał sobie tylko ustalić makra dzienne i po prostu sobie wyliczać, bo do rozpisanej diety to [...]
[...] przykladowo jest podane ze w 100 gramach jest 75 weglowwodanow to jesli chce zrobic danie zeby miec te 75 weglowodanow to waze suchy makaron i dopiero go gotuje czy waze ugotowanego 100 gram i bede tam mial 75 weglowodanow. i Jeszcze jedno czy weglowodany podczas gotowanie lub smazenia w jakis sposob sie zatracaja? Z gory dzieki za pomoc
[...] w dni nie treningowe bieganie tak na początek po 25-30min I mam jeszcze jedno pytanie, często można przeczytać że smażenie jest najgorsze ale co jeżeli wliczę do diety np: 150g kurczaka + 10ml oliwy? Nic nie przeszkadza że będę smażyć czy lepiej zmienić na jakieś gotowanie/pieczenie? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/2d73b3af63e94bc9b9091ec7e3f60b88.png
[...] z pięcioma białkami i usmażonymi na patelni teflonowej jako posiłek wartościowy. Niby węgle są, białko też ale czy warto? Dlaczego tak a dlaczego nie? Pytam po po prostu czasami w biegu jest mi o wiele wygodniej sporządzić taki posiłek niż np smażenie mięsa, gotowanie ryżu i gotowania warzyw. Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam.
[...] nie jesc tego samego. Po 1 to chcialem sie zapytac czy zaczynajac zabawe z kulturystyka musze nastawic sie na jedzenie samego ryzu z miesem po czym na sama mysl dostaje mdlosci? :/ Moge przygotowywac sobie np taki sosik? http://gotowanie.onet.pl/30402,0,1,sos-slodko-kwasny,ksiazka_przepis.html Chcialbym poznac wasze zdanie na ten temat.
[...] jest to mozliwe dodanie do mleka w ostatniej fazie gotowania wpc/wpi ( rozrobionego juz w malej ilosci wody) a pózniej zaraz dodanie budyniu-roztwor rozrobiony z paczki oczywiscie dalej chwilowe gotowanie az do zestalenia wiem ze bialka szlag nie trafi ale czy pozostałe skladniku moga byc podtawane obróbce termicznej zwłaszcza slodziki?
Wiatm mam pytaie cyz konieczne jest gotowanie białka z jajek w celu uzycia go puźniej do produktów komsumpcyjnych czyli np. koktailu . Pisze czy nie dostane jakiegos tyfusa jak wypije białko prosto z jajka
Uzywa ktos moze szybkowaru do przyrzadzania miesa? Ja mam takie ustrojstwo na kuchni ale nie opanowalem jeszcze i nie wiem czy gotowanie na parze/pod cisnieniem jest zdrowsze od zwyklego smazenia itd. Pozatym powiedzcie czy lepiej gotowac na parze, pod wysokim cisnieniem czy pod niskim cisnieniem, bo takie sa opcje w tym urzadzeniu.