[...] wszystkie czynniki ryzyka, a nie wydawać wstępną, pochopną diagnozę oskarżając pierwszy lepszy czynnik. Moja dziewczyna też jest uczulona na kilka rzeczy, najgorszy jest gluten, ale może śmiało wcinać niektóre suplementy białkowe, przedtrenongówki i kreatynę w czystej postaci. Twoja wypowiedź sugeruje, że jesteś negatywne nastawiony do [...]
[...] techniką, brakiem porządnej rozgrzewki, jakimis problemami w obrębie stawów.Można gdybać. 3.Czy dobrze to się okaże z czasem ;-) 4.Możliwa jest jakaś nietolerancja. Może produkty mleczne i laktoza ? Może produkty zbożowe i gluten ? Musisz potestować różne jadłospisy. 5.OK. 6.Możesz stopniowo zwiekszać do 20-25min. To już wystarczy w zupełności.
[...] elektrolitami ... wywalenie z diety mąki, ziemniaków - na rzecz zdrowszych roslin, momentalnie daje mi nizsza wage o 4-5 kg, bez glodzenia sie ... dla osob zle tolerujacych gluten, samo odstawienie zboz moze dac doskonale efekty, dla kulturysty przygotowujacego sie do startu wazny jest kazdy cm w pasie mniej, bo daje wrazenie lepszych proporcji [...]
[...] zrównoważonej diety (mniemam, że masz na myśli dietę też zrównoważoną kalorycznie do aktualnego zapotrzebowania). Pisałem o braku węglowodanów. każdy interpretuje na swój sposób :-) w każdym razie nie bez przyczyny organizacje od uzależnień alarmują, że cukier uzależnia w bardzo podobny sposób co kokaina i heroina ;-D Ponoć gluten też..
[...] co, ja od dluzszego czasu walcze z jelitami i sporo juz na sobie przetestowalam. Mojemu brzuszkowi bardzo sluza sniadania bialkowo tluszczowe, nie jem nabialu i ograniczam gluten. Tez nie jestem specjalistka od zywienia ale patrzac na twoj jadlospis wydaje mi sie ze masz troche za malo bialka i tluszczy. Sprobuj moze dobijac kalorie raczej [...]
[...] w sprawie probiotykow polecam przeczytać. Pod artykułem była fajna dyskusja i padały podpowiedzi jaki probiotyk kupić. Ta dzisiejsza misja wygląda dużo lepiej. Jeśli dokucza Ci mocni brzuch to odstawiłabym gluten i mleko i zobaczyła czy będzie poprawa. Jak to nie to to możesz jeść znowu :)
Być może masz nadwrażliwość na gluten Spróbuj przeprowadzić test z amarantusem, quinoą albo mąką kukurydzianą. Nie zaszkodziłyby też enzymy trawienne, np. z Treca i bakterie probiotyczne w kapsułkach Możesz też robić sobie soki warzywne, przede wszystkim z kapusty, selera, ogórka. DO tego trochę marchewki, ewentualnie 1 jabłko. Pij zawsze świeże.
gluten out, twaróg out, wpc out, owsiane ograniczyć, z cebulą, kukurydzą też się lepiej pożegnać Najlepiej rezygnować stopniowo żeby wiedzieć co szkodzi
[...] Kolejnym skladnikiem silnie zakwaszajacym jest skrobia, usuwamy wiec : chleb, bułki, makarony, ciasta, ziemniaki, kasze, ryż, kukurydza i ogólnie produkty zawierające gluten. Godna polecenia moze byc jedynie kasza jaglana. Z produktow zawierajacych bialko roslinne i zwierzece moim zdaniem produktow takich jak kurczaki ryby i owoce morze [...]
[...] należałoby się przyjrzeć produktom jakie spożywasz bo może któryś z produktów powoduje te wzdęcia a może masz jakieś nietolerancję nieźle trawisz dany produkt, nabiał czy gluten. No i tutaj byś musiał pomyśleć o jakieś redukcji bo raczej samo zwiększenie aktywności bez trzymania odpowiedniego deficytu nic tutaj nie pomoże tak więc musiałbyś [...]
Proszę o rady, ponieważ nie wiem co robić. Jestem wegetarianką dopiero od 3 miesięcy i obawiam się, że będe musiała wrócić do mięsa, bo mam jeszcze za małą wiedzę, żeby tak ułożyć jadłospis wykluczając nabiał, mięso i gluten, żeby nie doprowadzić się do niedoborów.
[...] musi się do objawiać bezpośrednio, ale może, więc warto poznać swój organizm. Poza tym metodą prób i błędów eliminować potencjalnych grup produktów mogących powodować problemy: nabiał, gluten, spore ilości cukrów przetworzonych np gainer, produkty pełnoziarniste, surowe warzywa, itp. Poza tym redukcja a nie ładowanie w siebie gainerów.
Odnośnie do niedoczynności tarczycy i eliminacji glutenu oraz nabiału, to przez jakiś czas panowały tego typu przekonania, iż w przypadku zapalenia tarczycy Hashimoto warto wyelimnować je ze swojej diety. Wraz z czasem i obserwacją nie sprawdziło sie ten zabieg. Osobiście nie widzę szczególnego powodu ku temu, aby utrudniać sobie aż tak bardzo [...]
[...] białka to kolagen, a z kolagenu w organizmie może powstać tylko kolagen, ale już nie białka mięśni, bo do ich "produkcji" potrzebujemy znacznie więcej aminokwasów. Podobnie gluten dodawany do wędlin, sztucznie zawyża poziom białka w tabeli, a nie jest pełnowartościowym białkiem... Postaram się, chriseq, odpowiedzieć po kolei, ale założę osobny [...]
[...] E 129 (w smaku truskawkowym). /szczegółowa tabela w nastepnych wypowiedziach/ PRODUKT WOLNY OD ASPARTAMU!! Uwaga: Produkt zawiera cukry i substancje słodzące. Zawiera gluten pochodzenia pszenicznego. Sposób użycia: Stosować 2 porcje dziennie. 1 saszetkę (70g) rozpuścić w niepełnej szklance chudego mleka lub wody, mieszać używając miksera [...]
[...] w najbliższym czasie nie planuje dziecka. PRZEBYTE KONTUZJE: zwichnięcia nogi i skręcenia kostki WADY POSTAWY: skolioza, blokowanie kręgów szyjnych i piersiowych ALERGIE: gluten kazeina brzoza PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: bóle jelit i żołądka, zaburzenia hormonalne, problem z oddechem podczas wysiłku CZY REGULARNIE [...]