[...] zaangażowany w patogenezę tych stanów lub w których podawanie testosteronu może być przydatne w ich leczeniu, jest obszarem bardzo interesującym, jednak z wieloma pytaniami bez odpowiedzi. Jak stężenie testosteronu zmienia się z wiekiem? Testosteron krąży w organizmie w postaci: wolnej (2%), luźno związanej z albuminą, która jest produkowana w [...]
Cukrzyca jest jedną z wielu współczesnych chorób, które dziesiątkują ludzkość i zabijają miliony ludzi. Choroby układu krążenia generują w USA koszty szacowane na 316 miliardów dolarów rocznie, otyłość generuje koszty szacowane na 148 miliardów dolarów rocznie, a cukrzyca około 175 miliardów dolarów rocznie. Podsumowanie Strategią dla obniżenia [...]
[...] tu warianty są dla każdego. Jeśli ktoś nie toleruje nabiału, trzeba szukać zamienników. Posiłek 1 Jajecznica z dwóch jajek 2 kromki chleba z szynką po dwa plastry warzywa bez ograniczeń pomidor lub papryka sałata itd. produkt lub potrawa waga miara domowa energia białko tłuszcze węglow. og. en. z białka en. z tłuszczu en. z węglowo. [...]
[...] opierał się na 6. zmiennych: spodziewanej długości życia kosztów utrzymania zdrowia/zdrowa żywność statystycznej otyłości zanieczyszczeniu powietrza stopniu nasłonecznienia bezpieczeństwie Spodziewana długość życia W 2019 r. przeciętna (w skali globu) spodziewana długość życia wynosiła 72,742 lata. Najdłuższego życia (w nawiasie lata) mogą [...]
Czego potrzebujemy: 200 g płatków owsianych 200 ml wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 25 g żurawiny 2 jajka 150 g granulek serka wiejskiego 120 g brzoskwiń w żelu Jak wykonać: Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno [...]
Czego potrzebujemy: 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min 74% 20 g masła 15 g oleju kokosowego 1 jajko 50 g ksylitolu 30 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Jak wykonać: 75 g czekolady, masło oraz olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Studzimy. [...]
[...] Pieczemy w następujący sposób. 15 minut w temperaturze 160 stopni, następnie 80 minut w temperaturze 130 stopni, kolejno 30 minut w temperaturze 100 stopni. Gotową bezę studzimy. Śmietanę ubijamy wraz z erytrytolem. Wykładamy na wystudzoną bezę. Dekorujemy wedle uznania lub preferencji. Jeśli zależy Wam na keto bezie, polecam orzechy i [...]
Czego potrzebujemy: 90 g kaszy manny 80 g mąki orkiszowej jasnej 100 g erytytolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 g startych jabłek łyżka cynamonu 30 g masła Jak wykonać: Kaszę, mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Dzielimy na 3 części. Jabłka mieszamy z cynamonem. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. [...]
[...] wodoru (wody utlenionej), dzięki czemu wspomaga walkę z gronkowcem, pałeczkami Gram-ujemnymi czy paciorkowcami. Podsumowanie ALLNUTRITION Nature Honey to naturalne produkty, bez zbędnych dodatków, oparte tylko o najwyższej jakości składniki, które nie tylko wpłyną pozytywnie na Twoje zdrowie, ale sprawią, że Twoje dania nabiorą nowego charakteru. [...]
[...] dlatego też produkt ten jest nisko energetyczny, w 100 g tego pysznego sosu znajdziemy zaledwie 37 kcal. SALSA MEXICANA idealnie sprawdzi się jako urozmaicenie potraw mięsnych, wegańskich, jako dodatek do naleśników, tortilli czy też kanapek. Idealnie wzbogaci smak nawet najprostszych potraw i pozwoli cieszyć się dietą bez nudy i monotonii.
[...] dłużej. Ta tradycyjna technika przechowywania żywności, cały czas nie traci na swojej popularności, a nawet w pewnych kręgach zyskuje większą grupę zwolenników. Słodkości bez poczucia winy Między innymi to właśnie w szklanych słoikach, można znaleźć jedne z najbardziej popularnych musów owocowych FRULOVE, które zostały stworzone z myślą o [...]
[...] wiele osób sięga po przetwory z ich wykorzystaniem. Jednym z takich wyrobów są frużeliny FRULOVE, które zasłynęły z wysokiego udziału owoców i pysznego smaku, który powstał bez grama dodanego cukru. Frulove Dessert With Superfoods Aby jednak jeszcze bardziej urozmaicić te wyśmienite produkty, stworzono nową linię Frulove Dessert With [...]
Linia produktów NUTLOVE każdego dnia rozkoch**e w sobie tysiące osób na całym świecie, które delektują się słodkimi smakami wyśmienitych kremów, pysznych pralin, wyjątkowych ciastek, czy aksamitnych sosów. Seria ta swoją ogromną popularność zawdzięcza bardzo wielu zaletom. Zdrowe orzechy i kakao Orzechy stanowią aż 15% składu sosu, dzięki czemu [...]
Marka ALLNUTRITION nie raz już udowodniła, że jak nikt inny zna się na FIT-słodkościach i nie boi się łączenia niezwykłych smaków, aby sprostać wymaganiom swoich klientów. Nie inaczej jest i tym razem. Specjalnie dla najbardziej wybrednych łasuchów powstała nowa linia legalnych słodyczy – FRUTILOVE. Nowa linia słodyczy ALLNUTRITION to: FRUTILOVE [...]
[...] g węglowodanów, 0,3 g błonnika, 0 g soli. Nutwhey Pistachio to przepyszny dodatek do wielu dań, a do tego złożony z samych zdrowych składników. To takie proste jeść łakocie bez szkody dla zdrowia. Ten proteinowy krem to same zalety: przepyszny smak powstający z najwyższej jakości pistacji, wysoka zawartość białka - aż 19 g w 100 g produktu, [...]
[...] Bez konsekwencji (o ile oczywiście nie zjesz całego opakowania na raz), ponieważ nie zawiera rafinowanych cukrów. Wszystkie kalorie zawarte w produkcie pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Frużelina ALLNUTRITION to produkt najwyższej jakości o niesamowitym smaku i konsystencji i bez dodatku cukru! Koniecznie musisz spróbować.
[...] wraz z nimi sezon na owoce. Słodkie lub kwaskowate, jedne bardziej cierpkie, inne mocno soczyste, wszystkie pełne orzeźwiających smaków kojarzących się z wakacjami i radosną beztroską. ALLNUTRITION też poczuło te owocowe klimaty i wprowadza właśnie nowe smaki frużeliny. Frużelina ALLNUTRITION to eksplozja owocowych smaków. Do tej pory miałeś [...]
[...] do niemal kultowej poprawy fastfood, czyli frytek. Najpopularniejszy dodatek do dań Zwolennicy tego rozwiązania nie wyobrażają sobie jedzenia tych ciętych ziemniaków bez ketchupu, a przeciwnicy wręcz przeciwnie. Tak to już jest, że wszyscy mamy swoje indywidualne preferencje kulinarne i w tym przypadku salomonowy wyrok mógłby brzmieć, że [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jogurtu 2% tłuszczu 125 g twarogu półtłustego 70 g Blueberry in Jelly 12 g żelatyny + 100 ml wrzątku do dekoracji jeśli makro pozwala - dodatkowa frużelina, owoce, roztopiona czekolada Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Twaróg, jogurt, jagody w żelu miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]