Zmiany nawyków żywieniowych dla wielu osób często oznaczają restrykcyjną czasochłonną dietę i mało atrakcyjne smakowo dania, które bazują na ogromnych porcjach warzyw, chudym jałowym mięsie lub rybie i źródłach węglowodanów, czyli kaszach, makaronach, czy też „suchym” ryżu, Jednak jest to bardzo mylne przekonanie, które niepotrzebnie zniechęca osoby, pragnące bardziej zadbać o swoje zdrowie czy też poprawić sylwetkę.

Wartościowy jadłospis, czyli jaki?

Wartościowy jadłospis powinien przede wszystkim dostarczać wszystkich niezbędnych makro i mikroelementów, a w przypadku diet kształtujących sylwetkę również opierać się o odpowiedni bilans energetyczny, który zapewni wzrost lub spadek masy ciała. Potrawy powinny być tak dobierane, aby sprawiały przyjemność nie tylko pod względem preferencji smakowych, ale również powinny uwzględniać możliwości czasowe na ich przygotowanie oraz formę spożycia.

A co dla osób zapracowanych?

Osoby zapracowane nie odnajdą się w jadłospisie, w którym to, co 2,5 godziny trzeba skonsumować bardzo urozmaicone potrawy, które już na poziomie zakupów wymuszają podróże po wielu sklepach w celu odnalezienia wyszukanych składników, wymagają czasochłonnej obróbki termicznej i sporo pracy w kuchni. Łasuchy, które kochają słodycze i potrawy na słodko, nie będą odczuwać przyjemności, będąc na diecie, w której podstawę stanowią mało smakowite, wytrawne dania, a na śniadanie zamiast słodkiej owsianki widnieją codziennie kanapki z razowego pieczywa, a w porze podwieczorku zwykła sałatka.

Miłośnicy kasz, makaronów i ziemniaków, nie polubią tak łatwo diety niskowęglowodanowej, a osoby pracujące np. przy taśmach produkcyjnych, czy też jako kierowcy, nie będą zachwyceni potrawami, które wymagają podgrzania, użycia sztućców i znalezienia wygodnego miejsca do konsumpcji, taka osoba będzie bardziej zadowolona, gdy w jej menu pojawi się szybki koktajl lub kanapka. Dlatego też decydując się na zmianę stylu życia, zmiany powinny być wprowadzane w taki sposób, aby nie obracać wszystkiego nagle o 180 stopni, gdyż na takiej diecie mało kto wytrwa.

FITKING DELICIOUS SALSA MEXICANA, czyli koniec nudy w diecie

W jaki sposób możemy działać, aby dieta była smaczniejsza i prostsza w przestrzeganiu, a mimo to nie tracić kolejnych godzin w kuchni? Warto w takim wypadku sięgnąć po gotowe dodatki do potraw, które mają przemyślany i funkcjonalny skład i w ekspresowym tempie potrafią zmienić charakter całego dania. Jednym z takich dodatków jest produkt marki ALLNUTRITION FITKING DELICIOUS SALSA MEXICANA, czyli salsa pomidorowa z chili, która nie zawiera ani grama dodanego cukru. Słodzona jest erytrytolem, który nie dostarcza kalorii, dlatego też produkt ten jest nisko energetyczny, w 100 g tego pysznego sosu znajdziemy zaledwie 37 kcal.

SALSA MEXICANA idealnie sprawdzi się jako urozmaicenie potraw mięsnych, wegańskich, jako dodatek do naleśników, tortilli czy też kanapek. Idealnie wzbogaci smak nawet najprostszych potraw i pozwoli cieszyć się dietą bez nudy i monotonii.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)