neron997 DNI TRENINGOWE I posiłek (1godz. Przd terningiem) 7:00 . Ser twarogowy półtłusty - 100g . Płatki owsiane - 100g . Mleko 3,2% - 100ml -Jogurt 100g - 2 banany (nie dam rady z rana zjesc zadnego miesa, ani nic smazonego;/) Smażenie ma być ostatnią formą obróbki produktu. Unikaj go, mięso najlepiej gotuj, a jeśli smażysz - to na telfonie bez [...]
grzeslik12 Na śniadanie masz za mało kcal. Ma to być największy posiłek w ciągu dnia. 2 posiłek: Tuńczyka nie jedz w oleju. Brakuje węgli tam. Warzyw się nie liczy. Masłem możesz smarować kanapki, liczysz je. 15.30 - brak tłuszczy, brak węgli. 17.00 - brak tłuszczy, brak białka, węgle tylko proste... 20.00 - przynajmniej półtorej godziny przed [...]
Skalar Naisales mi to Na śniadanie masz za mało kcal. Ma to być największy posiłek w ciągu dnia. 2 posiłek: Tuńczyka nie jedz w oleju. Brakuje węgli tam. Warzyw się nie liczy. Masłem możesz smarować kanapki, liczysz je. 15.30 - brak tłuszczy, brak węgli. 17.00 - brak tłuszczy, brak białka, węgle tylko proste... 20.00 - przynajmniej półtorej [...]
gymi racja.ja jem jak uwazam..wartosci tego co potrzebuje znam i liczyc umie jak zjesc 200g bialka dziennie.2 szejki i 1kg miesa..wegle z owoców i ryzu/makaronu..oliwy dodaje na smazenie.proste.
winogronowy jest na 5 miejscu, jeżeli chodzi o stosunek kwasów omega-3 do kwasów omega-6. Odradzam smażenie. Zmieniony przez - ReFiXioN w dniu 2013-08-15 13:40:03
Znaczy sie u Ciebie to 80 to dla body komfortowe - u mnie 62kg. I mnie już niestety do węgli ciągnie...i tak podziwiam jak Ty fizycznie robić masz siłę/ochotę bez ww. Tego deficytu masz więcej niz 500kcal dziennie? Własciwie na siłkę mogłabym nie chodzić jak ww nie jem - bo mimo ze chęć do treningu jest to czuję jakbym żadnej siły nie miała. Ale [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jakie smażenie, liczy się tylko gotowanie, musi być jak najmniej tłuszczu i węgli, jedyne dodatki to kalafior i ewentualnie odrobina keczapu do powąchania %-)
a więc tak... od 5 dni wdrażam diete redukcyjną opartej na rozpisce z animala... na początek wywaliłem cały śmietnik z diety, słodycze, fast foody, nabiał, sosy, smażenie, tłuszcze zwierzęcy... i jest problem z tym że cholernie brakuje mi tego tłuszczu !!! to dopiero 6ty dzień a mi już odpjerdala... na masie mogłem sobie pofolgować... a tu [...]
ponawiam zapytanie... a więc tak... od 5 dni wdrażam diete redukcyjną opartej na rozpisce z animala... na początek wywaliłem cały śmietnik z diety, słodycze, fast foody, nabiał, sosy, smażenie, tłuszcze zwierzęcy... i jest problem z tym że cholernie brakuje mi tego tłuszczu !!! to dopiero 6ty dzień a mi już odpjerdala... na masie mogłem sobie [...]
Degraduje się i wytwarzają się związki rakotwórcze. Jeśli smażenie jest bardzo krótkie(do 5 min), to możesz użyć nawet oliwy z oliwek extra vergine(przeciętna temperatura szybkiego smażenia, to 180 celcjuszów, a oliwa degraduje się na poziomie 210 celcjuszy). Do dłuższego smażenia powinieneś użyc tłuszczów rafinowanych lub o wysokiej temperaturze [...]
Wieprzowa sporo capi przy smażeniu i gotowaniu. Jak smażenie to na oleju i z cebulą - czyli klasycznie, można dowalić kaszanki. Jeśli chodzi o gotowanie to wywar sobie rosołowy robisz, tam to wrzucasz i gotujesz ok. 40 min(wieprzowa jest twarda, więc dłużej trzeba gotować).
Powodzenia:-) Tylko miska na początku bardzo średnia;-) więc fajnie, że zmieniasz podejście. hmmm wiesz jak to jest, uwielbiam gotować jak mam czas. to naprawdę można robić super rzeczy z wszystkiego, ale jak czasu brak, to zostaje szybka obróbka mięsa, u mnie zwykle smażenie beztłuszczowe, i gotowane węgle, a wtedy już ze smakiem gorzej. A ja [...]
Z grubsza chodzi o to, że powinno się frytki smażyć na dwie tury, ale najpierw poddać je wstępnemu gotowaniu. Później smaży się w niższej temp (coś powyżej 100%) muszą odleżeć i ponowne smażenie ale w temp 170 stopni. Nie należy tej temp przekraczać ponieważ wydziela się właśnie ten szkodliwy związek (a jak wiemy wszędzie smaży się frytki powyżej [...]
Bardzo fajny przepis, ale jak jest z tą oliwą? można na niej smażyc czy nie? bo tutaj gdzieś na forum czytałem, że smażenie na oliwie niczym się nie różni od smażenia na oleju.
smazenie na oliwie to spora pomylka, jesli juz olej to slonecznik/rzepak i to rafinowany... a najlepiej by bylo na smalcu ale nie wiem czy sie da bo slaby ze mnie kuchcik %-)
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
Do smażenie delikatnie smaruję olejem rzepakowym, ale jak robię same mięsko tylko posypane jakąś przyprawą to wrzucam na rozgrzaną patelnię bez żadnej oliwy :D Bardziej mi chodziło o coś jako dodatek do ryżu lub sałatki, bo bez dodatkowych porcji oliwy mam za mało tłuszczu i kalorii w diecie. Myślę nad olejem z pestek winogron, bo podobno obniża [...]
Witam panów wieczorową porą Alu Tylko, że ten "prąd" to taki ból, a więc nieprzyjemne uczucie... Rion Na łydki i przedramie nie mam żadnego patentu... nie chcą rosnąć i koniec... Sniv Ok, dzięki za wyjaśnienie Smażenie to wiedziałem, że średnio, ale wędzenie wydawało mi się ok, w końcu mięso jest obrabiane dymem Dieta z soboty: 1 - [...]