Wracam :D
...
Napisał(a)
do biernasa ****a
SPAMcjalista działu Doping
Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów
Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
...
Napisał(a)
że kto co?
SPAMcjalista działu Doping
Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów
Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
...
Napisał(a)
sam już nie wiem
SPAMcjalista działu Doping
Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów
Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
...
Napisał(a)
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:
1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie)
2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy.
3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!)
4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników.
5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi.
6.Możesz używać słodzika.
Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g przygotowanego składnika:
1.Chude mięsa 21-26g/100g
(pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina)
2.Jaja 11g/100g
*Białko 9g/100g
*Żółtko 12g/100g 3.Ryby 18-23g/100g
4.Chudy,kwasowy twaróg 21g/100g
5.Proszek proteinowy 80g/100g
Źródła węglowodanów:
1.Ryż brązowy 70/100g
2.Kasza gryczana 70g/100g
3.Płatki owsiane 61g/100g
4.Pieczywo chrupkie,pełnoziarniste np.WASA 74g/100g
5.Ziemniaki 17g/100g
6.Owoce(jeśli je zjadasz to po wysiłku)5-20g/100g
7.Warzywa 3-12g/100g
Źródła zdrowych tłuszczów:
1.Olej lniany 92%
2.Oliwa z oliwek 96%
3.Orzechy 68%
4. Tłuste ryby 23%
Odżywianie w okresie redukcji tkanki tłuszczowejWaga:90kg
Poniedziałek
1.
Płatki owsiane:100g
Jaja:1 całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Ryż brązowy:50g
Pierś z kurczaka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.42g/6g T.15g
3.
Makaron razowy:50g
Tuńczyk:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.45/6g T.15g
4.
Chuda wołowina:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.46g T.15g
5.
Chudy twaróg:200g
Pomidor:
W.4g B.42g T.3g
Wtorek
1.
Płatki owsiane:100g
Białko:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.61g B.40/13g T.15g
2.
Ryż brązowy:50g
Chuda wołowina:200g
Marchew z groszkiem:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.46g/6g T.15g
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z indyka:200g
Gotowane warzywa:100g
Olej lniany:1łyżka
W.45g B.42/6g T.15g
4.
Gotowana ryba:200g
Warzywa gotowane:100g
Olej lniany:1łyżka
W.15g B.40/7g T.15g
5.
Pierś z kurczaka:200g
Pomidor,ogórek:
W.- B.42g T.-
Środa
1.
Płatki jęczmienne:100g
Białko:50g
Olej lniany:1łyżka
W.70g B.40/7g T.15g
2.
Makaron razowy:50g
Tuńczyk:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:15g
W.45g B.45/6g T.15g
3.
Pieczywo razowe:50g
Chudy twaróg:200g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Pomidor,cebula
W.20g B.42g T.15g
4.
Pierś z kurczaka:150g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Łosoś:150g
Natka pietruszki:
Pomidor:
W.- B.35g T.12g
Czwartek
1.
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Płatki owsiane:50g
Białko:50g
Olej lniany:1łyżka
W.30g B.40/13g T.15g
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z indyka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.46/6g T.15g
4.
Tuńczyk z wody:130g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Białko:50g
Olej lniany:2łyżeczki
W.- B.40g T.10g
Piątek
1.
Płatki jęczmienne:100g
Białko:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.70g B.40/7g T.15g
2.
Omlet
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,10białek
W.61g B.40/13g T.6g
3.
Kasza gryczana:50g
Cielęcina:200g
Surówka:100g
Olej lniany:1łyżka
W.45g B.46/6g T.15g
4.
Tuńczyk:130g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Tuńczyk z wody:130g
Twaróg:50g
Pomidor:
W.2g B.40g T.2g
Sobota
1.
Płatki jęczmienne:100g
Orzechy:10g
Słonecznik:10g
Jaja:10białek
W. 70g B.35/8g T.12g
2.
Makaron razowy:50g
Jaja:1całe,9białek
Sok pomidorowy:1szklanka
W.40g B.44g/6g T.6g
3.
Pęczak:50g
Wołowina:200g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Surówka:100g
W.45g B.45g/6g T.15g
4.
Chudy twaróg:150g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Pomidor,cebula
W.4g B.30/4g T.15g
5.
Gotowana ryba:200g
Oliwa z oliwek:2łyżeczki
W.- B.42g T.10g
Niedziela
1.
Omlet
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Dzień dziecka
Pierwszy,po trzech tygodniach diety!
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z kurczaka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.42/6g T.15g
4.
Chuda wołowina:150g
Fasolka:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.46g B.35/9g T.15g
5.
Białko:50g
Olej lniany:2łyżeczki
W.- B.40g T.10g
Powodzenia w redukcji,Siwy...i każdy kto ma 90kg
1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie)
2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy.
3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!)
4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników.
5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi.
6.Możesz używać słodzika.
Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g przygotowanego składnika:
1.Chude mięsa 21-26g/100g
(pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina)
2.Jaja 11g/100g
*Białko 9g/100g
*Żółtko 12g/100g 3.Ryby 18-23g/100g
4.Chudy,kwasowy twaróg 21g/100g
5.Proszek proteinowy 80g/100g
Źródła węglowodanów:
1.Ryż brązowy 70/100g
2.Kasza gryczana 70g/100g
3.Płatki owsiane 61g/100g
4.Pieczywo chrupkie,pełnoziarniste np.WASA 74g/100g
5.Ziemniaki 17g/100g
6.Owoce(jeśli je zjadasz to po wysiłku)5-20g/100g
7.Warzywa 3-12g/100g
Źródła zdrowych tłuszczów:
1.Olej lniany 92%
2.Oliwa z oliwek 96%
3.Orzechy 68%
4. Tłuste ryby 23%
Odżywianie w okresie redukcji tkanki tłuszczowejWaga:90kg
Poniedziałek
1.
Płatki owsiane:100g
Jaja:1 całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Ryż brązowy:50g
Pierś z kurczaka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.42g/6g T.15g
3.
Makaron razowy:50g
Tuńczyk:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.45/6g T.15g
4.
Chuda wołowina:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.46g T.15g
5.
Chudy twaróg:200g
Pomidor:
W.4g B.42g T.3g
Wtorek
1.
Płatki owsiane:100g
Białko:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.61g B.40/13g T.15g
2.
Ryż brązowy:50g
Chuda wołowina:200g
Marchew z groszkiem:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.46g/6g T.15g
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z indyka:200g
Gotowane warzywa:100g
Olej lniany:1łyżka
W.45g B.42/6g T.15g
4.
Gotowana ryba:200g
Warzywa gotowane:100g
Olej lniany:1łyżka
W.15g B.40/7g T.15g
5.
Pierś z kurczaka:200g
Pomidor,ogórek:
W.- B.42g T.-
Środa
1.
Płatki jęczmienne:100g
Białko:50g
Olej lniany:1łyżka
W.70g B.40/7g T.15g
2.
Makaron razowy:50g
Tuńczyk:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:15g
W.45g B.45/6g T.15g
3.
Pieczywo razowe:50g
Chudy twaróg:200g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Pomidor,cebula
W.20g B.42g T.15g
4.
Pierś z kurczaka:150g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Łosoś:150g
Natka pietruszki:
Pomidor:
W.- B.35g T.12g
Czwartek
1.
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Płatki owsiane:50g
Białko:50g
Olej lniany:1łyżka
W.30g B.40/13g T.15g
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z indyka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.46/6g T.15g
4.
Tuńczyk z wody:130g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Białko:50g
Olej lniany:2łyżeczki
W.- B.40g T.10g
Piątek
1.
Płatki jęczmienne:100g
Białko:50g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.70g B.40/7g T.15g
2.
Omlet
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,10białek
W.61g B.40/13g T.6g
3.
Kasza gryczana:50g
Cielęcina:200g
Surówka:100g
Olej lniany:1łyżka
W.45g B.46/6g T.15g
4.
Tuńczyk:130g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.15g B.30/4g T.15g
5.
Tuńczyk z wody:130g
Twaróg:50g
Pomidor:
W.2g B.40g T.2g
Sobota
1.
Płatki jęczmienne:100g
Orzechy:10g
Słonecznik:10g
Jaja:10białek
W. 70g B.35/8g T.12g
2.
Makaron razowy:50g
Jaja:1całe,9białek
Sok pomidorowy:1szklanka
W.40g B.44g/6g T.6g
3.
Pęczak:50g
Wołowina:200g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Surówka:100g
W.45g B.45g/6g T.15g
4.
Chudy twaróg:150g
Oliwa z oliwek:1łyżka
Pomidor,cebula
W.4g B.30/4g T.15g
5.
Gotowana ryba:200g
Oliwa z oliwek:2łyżeczki
W.- B.42g T.10g
Niedziela
1.
Omlet
Płatki owsiane:100g
Jaja:1całe,9białek
W.61g B.44/13g T.6g
2.
Dzień dziecka
Pierwszy,po trzech tygodniach diety!
3.
Ryż brązowy:50g
Pierś z kurczaka:200g
Warzywa gotowane:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.45g B.42/6g T.15g
4.
Chuda wołowina:150g
Fasolka:100g
Oliwa z oliwek:1łyżka
W.46g B.35/9g T.15g
5.
Białko:50g
Olej lniany:2łyżeczki
W.- B.40g T.10g
Powodzenia w redukcji,Siwy...i każdy kto ma 90kg
Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
Poprzedni temat
Superka
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Doping badania
Polecane artykuły