piotruś, te dwa oleje różnią się między sobą skąldem kwasów tłuszczowych - kazdy z nich ma inne działanie na organizm, więc warto spożywac oba. jeżeli chodzi o smażenie to oliwa z oliwek jest do tego idealnym tłuszczem. Natomiast absolutnie nie nalezy smazyć na oleju lnianym. szukala
aminokwasom nic se nie stanie ale obtalanie go w bułkę tartą i smażenie na oliwek nie da rady możesz usmażyć na smalcu bez żadnej panierki jak jesteś na jakimś lowcarbie a dodajesz do kurczaków przyprawy jkieś ?? jak nie to dodaj jakichś przypraw mi podchodzi najabrdziej przyprawa do kurczaka złocista kamisa szamie i szamie i nie nudzi sie
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Okej, dzięki za tak wiele szybkich odpowiedzi. Zaczniemy od początku, czyli śniadanie. Będę próbował powoli zastępować Chocapic owsianymi. Nie będzie to łatwe, ale spróbuję zrobić tak jak pisał Nugat, czyli będę mieszał aż się przyzwyczaję. Czyli jaki trening na FBW? Osoby z którymi ćwiczę, a zaczynaliśmy tak samo już ćwiczą poszczególne partie w [...]
Więc od początku: makrela wędzona maksymalnie 3 razy w tygodniu, olej rzepakowy jedynie nierafinowany (a taki ciężko znaleźć). Masło mleczne jak najbardziej okej, z tym, że trzeba uważać na proporcje kwasów tłuszczowych (20g dziennie nie powinno znacząco ich zaburzyć). Co do przygotowania potraw, smażenie faktycznie nie jest pożądane, spróbuj [...]
Chciałbym prosić o ocenę stosunku kwasów omega 3 do omega 6 w mojej diecie. Tłuszcze w diecie: 4 żółtka jaj kurzych= 80g żółtka 2g tranu 30g oliwy z oliwek (tłoczony na zimno, jak wszystkie oliwy/oleje, których używam) 10g oleju rzepakowego 30g oleju lnianego budwigowego 30g orzechów włoskich 15g pestek dyni 15g migdałów około 20g pochodzenia [...]
Stosunek kwasów o3;o6 wydaje się być odpowiedni patrząc po rodzajach tłuszczy jakie spożywasz, widać że starasz się dostarczyć odpowiedniej ilości kwasów o3 dla zrównoważenia równowagi w stosunku do kwasów o6. Jeśli chcesz wspomóc to jajami kurzymi to staraj się kupować te wzbogacane w o3 bądź z wolnego wybiegu. Smażenie na grillu jest jak [...]
Ja kiedyś miałam i nie wiem na ile to zło w sensie składu, bo zdania są podzielone, ale jeśli chodzi o samo smażenie to tak średnio - szybko przywiera do patelni. Chyba lepiej już sobie tego masełka czy kokosowego trochę wysupłać w btw, ale to moje subiektywne zdanie :-) Nie jest tak, że te wszystkie cudowne produkty 0 kcal to kłębowisko sodu?
Tyczy się to raczej długotrwałej obróbki typu pieczenie czy też długotrwałe smażenie. W tej sytuacji obróbka nie powinna mieć większego wpływu na białko.
gigant dzięki co do omleta . 80-90g płatków,8 białek ,2 żółtka -mieszanko 5g oliwy na patelnię i smażenie na małym ogniu za parę minut przerzucam na drugą strone i trzy minuty i jest ,,,aktualnie smaruje go grubo masłem orzechowym ,które sie na nim rozpuszcza .....pycha
Od razu podzielę się ze wszystkimi pewnym przepisem na kurę. W sumie pewnie wszyscy znają, ale może akurat ktoś skorzysta. Proszę o umycie i zmielenie piersi z kurczaka, abym miał pewność, że mięso jest dobrej jakości (lepiej nie kupować od razu mielonego, bo nie wiadomo co tam jest). Do dużej miski wsypuję trochę przyprawy do kurczaka, curry, [...]
Ale to głębokie smażenie, ja zwykle jajko sadzone, omlet, czasem kurczaka, rybę, staram się na teflon, ale krzyczą na mnie, że niszczę patelnię ;) Dobra, nie spamuję już...
łaaaaaaaaał duuuze aaa to nie ma dzieki ci za oswiecenie :):) dzis bedzie bez miesa :( bo juz nie było w sklepie :( godzina aerobow papu jajo+2białka otreby pszenne i owsiane szpinak kefir znowu za duzo bialka i tluszczy przez to cholerne smazenie :(:( 528 kcal 38 g 27 g 56 g a teraz ide sprzatac zapewne dzis bedzie znowu krolował tunczyk [...]
to nie będzie smażenie tylko gotowanie albo duszenie chociażby niezdrowo by było jakbym wylał tą oliwę na patelnie i czekał aż się rozgrzeje do wysokiej temperatury, po czym wrzucił na nią placki a zmiksowanie składników w tym oliwy i wrzucenie na patelnie jest nieporównywalne do normalnego, wyżej opisanego smażenia na tłuszczu tu nie smażę na [...]
pyerdolisz Chodzi aby tylko zamoczyc, bo na calkowicie suchej patelni byloby grilowaniePozostaje przy swoim ze jakby nie bylo smazenie jest na tluszczu.Zdrowia
Czy mogę je usmażyć na oliwie z oliwek, albo na oleju z pestek winogron, lub oleju rzepakowym? Myślałem, żeby patelnie tylko lekko przetrzeć, a nie wlewać większej ilości oleju, bo na suchej patelni to raczej nie usmażę. Nigdy nie robiłem racuchów i nie wiem co wybrać do smażenia... Wybór należy do Ciebie .... ja do smażenia nie używam żadnego z [...]
I na ile czy starcza taki tunczyk Czyżbyś zapomniał co pisałem o głupich pytaniach ? Możesz se go i na 15 razy zjeść, ja zjadam na raz Smażenie najlepiej wyeliminować całkiem, mięcho najlepiej piec lub gotować na parze, a jak już musisz to używaj oliwy z oliwek Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2011-07-28 23:18:34
Sroda, godzina 13. Kolano juz zdaje sie byc ok, nie musze juz nawet kustykac. Zobaczymy wieczorem na treningu. Dzis zrobilem placki z piersi kurczaka z tego przepisu. W wersji lajt oczywiscie: - cycek - 3 jajka - ser zolty 80 g - szczypiorek 40 g - troche tabasco, sol, przyprawa do kurczaka z kamis Wyszlo swietne, ale ledwo sie w tluszczach [...]
Gotowanie jest w wodzie ( nie podgrzejesz wiecej niż do 100 stopni, ewentualnie lekko wiecej pod ciśnieniem) Smażenie masz na patelni, kontaktowo lub zanurzeniowo, przy użyciu tłuszczu ( ewentualnie frytkownica). Pieczenie masz w piekarniku lub piecu, w gorącym powietrzu. Zostaje duszenie czyli początkowo podsmażasz a później gotujesz w małej [...]