Dziękuję bardzo, postaram się nie zawieść. Co tam postaram się, nie zawiodę i już! :-)) Jeśli nie boisz się tłuszczu i będziesz go jadła to rozkład wg mnie jest ok Rallygunia- jakbym się bała to bym w lustro nie patrzyła :-PP Co do słonecznikowego to oczywiście wiem, że jest raczej be, ale kokosowego chwilowo jeszcze nie mam. A gdyby usmażyć na [...]
Ines witaj :-) Kurak be i nu, nu, nu jak to mawia Martucca - bo jest napasiony hormonami w procesie karmienia a nam - kobietom wystarczy własnego bajzlu hormonalnego, nie dostarczamy dodatkowych hormonów z zewnątrz jeżeli nie musimy. Kuraka zamieniamy na każde inne mięso. Co do oliwy z oliwek (chyba że oliwa z wytłoczyn z oliwek to coś innego?) [...]
Odkąd skapnąłem się, że warunkiem udania się jest smażenie go na jak najmniejszym ogniu, robię go całkiem często. Nie dodaję tylko cynamonu - wolę wanilię z odżywki + na wierzch twaróg zmieszany z jogurtem naturalnym i dżemem.
co do smazenia beztluszczowego napisalas zeby klasc mieso na bardzo gorącą patelnie. W ten sposob mieso nie uwolni tluszczow zawartych w sobie. Smazenie na poczatku na bardzo malym ogniu stopniowo wytopi tluszcz z miesa.
Witam mam pytanie o smażenie na oliwie ile czasu mozna na niej podpiekac mieso ? oraz czy oliwe dana na patelnie do smazenia wliczac juz jako zdrowe tluszcze do bilansu?
Panowie, a jak robić frytki żeby takie tłuste nie były? Na blachę, oblać oliwą i do piekarnika? nie przychodzi mi do głowy jakiś inny, lepszy sposób. Możesz w taki sposób jak napisałeś, ale możesz też wsypać najpierw pokrojone ziemniaki do miski, przyprawić (jeśli chcesz) i dodać tak z dwie łyżki oleju, w zależności od ilości i trochę mieszasz. [...]
Cześć! Wiesz maciej ja bym się chyba bała jeść takie rzeczy.. nie wiem, jak jest ze smakiem, podejrzewam, że może być nawet znośny, ale jak pomyślę co to za jakość mięsa i warzyw i ile to leży w plastikowym opakowaniu, to mi się odechciewa ;) A ja chciałam zapytać o smażenie ryb. Dla mnie pyszna rybka, to taka z patelni, smażona w głębokim oleju [...]
Witam, mam takie pytanie, kupilem sobie dzisiaj steki z baraniny, ale w zasadzie nie wiem jak je przyrzadzic zeby byly dobre, jedyne co jest napisane na opakowaniu, to zeby smazyc 12-16 minut (dodam, ze smazenie to jedyna opcja jaka wchoodzi w rachube) Ale czy to mam czyms najpeirw natrzec, chociaz solai pieprzem, czy moze jakimis przyprawami ? [...]
Mam pytanie. Smażę kurczaka na jednej łyżce oliwy, ale mam go bardzo dużo, powiedzmy ponad 1kg (chcę sobie resztę zamrozić, żeby nie robić go po kilka razy w tygodniu) i smażę go na 4 razy. Czy zdrowe jest smażenie takiej ilości kurczaka na jednej porcji oliwy?
Dobrą teflonową patelnie, raczej chodzi o smażenie a nie o pieczenie. Mozesz też kupić oliwę w sprayu http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._PAM_cooking_spray-opis3211.html
Seryjka ode mnie: - robie sobie prosty gulasz z piersi indyka i smazonych na masle klarownym pieczarek i cebuli. Da rade to zawekowac? Powiedzmy, ze chce sobie w sobote lub niedziele zrobic 3 porcje, ale nie mrozic tylko miec na nadchodzacy tydzien. - dorsz i pstrag (filety) - parowane w Waszej ocenie daja rade? No smazone sa pyszne, ale jakos mi [...]
Wypadałoby jak jestes na redukcji zebys darował sobie smażenie miesa czy ryb. Raczej skoncentruj sie na gotowanym towarze no i wiecej warzyw i owoców !! Dorzuć basen 3 razy w tygodniu ! Zmieniony przez - kasteta w dniu 2008-04-23 23:04:48
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49
Redukcja cz II dzień 4 Aktywność ćwiczenia dla połamańców basen 40 minut - tylko żabka, jedna długość kraul (może kiedyś) Miska zioła 1,5l miesznka szaławia z miętą, mięta z rumiankiem, melisa nie pamiętam z czym warzywa: sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidory z puszki Poraz pierwszy zjadłam dziś 4 jajka na raz, sadzone, [...]
Smażenie na oliwie to chyba niezbyt zdrowe, bo coś się wydziela, ale nie powiem dokładnie bo sam nie smażę tylko jem suchary %-). A jak Ci odpowiada olej z pestek no to pozostaje mi życzyć smacznego. Zmieniony przez - luqe w dniu 2013-02-02 01:25:25
Zależy o jakich polędwiczkach piszesz. Na wieprzowe mam sporo pomysłów a drobiowe to praktycznie to samo co pierś (bardziej delikatne i trochę krócej zajmuje ich smażenie/pieczenie). Na moim blogu - link w podpisie - masz kilka przepisów , z których możesz skorzystać.
Witam, słyszałem ,że pieczenie na grillu elektrycznym jest najlepsze. Bo na patelni smażenie jest nie zdrowe a z piekarnikiem jest za dużo roboty. Czy na takim grillu elektrycznym zrobił bym większość rzeczy? m.in. kurczak,ryba itp. I ile kosztuję taki Grill, na Allegro za 100zł kupił bym dobry?