Witam, czy jeśli naleję na patelnie np 50g oleju (tylko przykład), usmażę sobie np schabowego w panierce i po smażeniu zostaje mi na patelni 30g oleju, to jeśli wliczę te 20g oleju do zjedzonego posiłku będzie ok ?.
Mam pytanie, czy można smażyć np. wołowinę tak aby była już z wierzchu lekko przypalona? ;) W smaku jest wtedy wypas. Smażę na małej ilości oliwy/suchy teflon.
Siemka mam pytanie odnosnie smarzenia na patelni jak to robicie bo ja smaze piers 200g na 5lykach stolowych oliwa z oliwek i puzniej ta piers polewam tluszczem z patelni i wcinam???
tak jak w temacie. i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.
czy mozna smazyc na oliwie z oliwek ? np na 20 g oliwy smaze 150g piersi a nastepnie dozucam ryzu + jakis sos dla smaku ( max 50 kcal) i potem jem wszystko razem ?
Siema skończyła mi się oliwa z oliwek a będę dziś jeszcze 3 razy smażyl dzis nie kupie bo zamkniete sklepy, na czym lepiej smażyć na oleju slonecznikowym czy na maśle 82procent ? Jeśli na oleju to lać tyle samo ile oliwy z oliwek czyli łyżkę czy inaczej?
Cześć, co myślicie o smażeniu udek z kurczaka na oleju rzepakowym kujawski? -10g(łyżka stołowa)-90kcal Dziennie zużywał bym go smażenia 3 razy dziennie, łącznie 30g-270kcal. Co o tym myślicie?
Witam. stosuje lekka redukcje. okolo - 500kcal. czy smazenie jajek i miesa zle wplynie na moja redukcje ? wiadomo ze to jest mniej zdrowe. ale po prostu lepszy smak jest i szybciej sie wciaga jak dla mnie
Dotychczas robiłem sobie mrożonki wrzucając je do wody i wyjmując po 5 minutach, teraz zaczalem je smazyc na patelni wysmarowanej masłem. Czy ten sposob ze smazeniem na masle niszczy wartosci warzyw?
Hej, Szykuję posiłek do pracy na jutro. W menu mamy kaszę gryczaną- węgle, schab bez kości- źródło białka i teraz pytanie co do tłuszczy. Czy mogę tłuszcze użyte do smażenia wliczyć w moje zapotrzebowanie kaloryczne? W tym przypadku będzie to smalec