Ogólnie mocno aktualny i dyskusyjny temat jeśli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia. Jak zostało wspomniane, oliwa z oliwek extra virgin z dobrego źródła, olej kokosowy. Jeśli ktoś ma dostęp do sprawdzonego rzepakowego to też będzie git, ale rozmawiając o powszechnie dostępnych kujawskich itp. - to sam sposób ich przechowywania, opakowania [...]
Wartość dla gotowego produktu może być różna. Np może być podana pierś z kurczaka smażona z wliczoną jakąś ilością tłuszczu użytego do usmażenia. Smażenie może być dłuższe lub krótsze, więc ilość wody w produkcie może być inna. Przed obróbką jest zdecydowanie wygodniej.
Schab taniej wychodzi niz piersi^^.. takze jak bede robil zakupy to kupie sobie. Moze masz jakies pomysly na przygotowanie kurczaka oprocz gotowania? bo juz mam dosc gotowania tego xd.. smazenie takie normalne nie wchodzi w gre bo to podobniez nie zdrowe
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]
Z podwieszonego tematu "Khaine" wysżło mi tak: Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej? Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... Wątróbę a jak ją przyrządzać bo smażenie chyba odpada...
Twoja Podstawowa Przemiana Materii: 2427.1 kcal/doba a z czynnosciam i które wykonujesz Zmiejszyć o 500 kalorii tą wartość czy pozostać przy niej?możesz pozostac sodze zebedzie dobra Czy węglowodanów nie zadurzo ja chciałbym zjechać praktycznie z Tłuszczami i węglami do wartości bliskiej 0 ... to masa mięśniowa ci poleci zostaw przynajmiej 1g [...]
Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]
Trzeba użyć wyobrazni :) eksperymentowac w kuchni :) azzz sie chce Tobie cos ugotowac . Serio :) Mieszasz, lączysz . Masz mase posilków na sfd w dziale kuchnia np. Owsianki,omlety,ciasta fit ciasteczka puddingi shake noo masa tego ,kasze makarony i wiele innych .nawet te miksy gotowych warzyw mrozonych w domu zrobisz sam np marchewka papryka [...]
1 Każda obróbka czy to smażenie czy mrożenie powoduje jakieś straty,, ale one są na tyle małe ze nawet głowy tym sobie nie zawracaj, sam kupuje jak jest promocja, jeszcze mam w zamrażalniku kuraka z przed 3 tygodni jak był w promocji. 2 w rozsądnych ilościach jak najbardziej, twaróg rzadko jadam, ale zółty do kanapki z kurakiem i do pieca ok. 3 [...]
1. Chleb razowy poprostu. Patrzysz na sklad i wybierasz ten, ktory ma malo dodatkow (sklad jest dosc krotki: np. maka zytnia, woda, drozdze, sol). Wegle z razowca sa lepsze niz z bialego pieczywa. 2. Ryby to bardziej gotowane, bez panierki. 3. - 4. Najzdrowiej gotowac, parowac. Smazenie to ostatnia opcja, bo jest najmniej zdrowa. 5. Piersi [...]
"Smażenie na oliwie z oliwek. Oliwa zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom cholesterolu. Jednak pod wpływem wysokiej temperatury zamieniają się one w szkodliwe kwasy nasycone. Warto więc zastąpić ją olejem rzepakowym, ponieważ w trakcie smażenia obecne w nim nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają przekształceniu." [...]
smażenie ne jest złe gdy smażymy na smalcu i nie trwa to długo tkaiego rozbitego kuraka co się smaży niecłae 10 minut to na smalcu będzie git nie smaży się na oliwie z oliwek i wogule na roślinnych tłuszczach szybko sie przekształacaja w szkodliwe tłuszcze trans niby oliwa z wytłoków do smażenia ale tez nei zbyt długo
Chciałem zapytać jeszcze o obróbkę produktów np. kurczak - smażenie na oleju kokosowym (odjęcie tłuszczy jeśli smażymy) gotowanie w wodzie czy na parze?
1 2 3 uzywaj wyszukiwarki!! on ale tak na powaznie 1. wszystkie produkty waz przed obrobka(gotowanie, smazenie, pazenie itp) 2. heh temat w ostatnim czasie czesto poruszany jest wszystko ok jesli mas zjakies watpliwosci idz na badania do lekaza ale jesli stolec nie jest za bardzo rozwodniony to wszystko ok 3 nie za bardzo rozumiem ale chyba [...]
Głodzisz i jesz najmniej sprzyjające ładnej sylwetce jedzenie. Aktualnie u ciebie pełno węglowodanów prostych z owoców zajadanych najróżniejszymi produktami mlecznymi. No i widoczne uwielbienie do produktów chudych, light (czyli przetworzonych). Zamiast łykać thermo speed extreme musisz dokręcić dietę. Przede wszystkim jeść więcej, bo z tego [...]
faktycznie nie doczytałem 2 odpowiedzi twojej ... tułuszcze jedna sprawa ale smażenie na tranie daj spokój jeszcze tego chyba nikt nie wymyślił co Ci z wartości zostanie ? NIC
Jest to kwestia sporna. Są białka przeznaczone do obróbki cieplnej ( specjalne zastosowanie do wypieków, smażenia ) i tylko takie widziałbym jako dodatek do placków, ciast itp. Oczywiście, niektórzy używają normalnych białek. Z tego co mi wiadomo, obróbka termiczna ma wpływ na obniżenie wartości biologicznej białka i gorsze przyswojenie. Z tego co [...]
Ok rozumiem.. Jestem zmuszony trzymac sie takich posilkow na jakie mnie stac.. Przeczytalem cale forum,pare ksiazek.. W jednej z nich autor podaje taki przyklad diety redukcyjnej: 1 4jajka,cebulakromka chleba 2 2serki wiejskie 3 schabowwy,zielenina,ziemniaki/ryz 4 polowa kurczaka 5 2schabowe/2pierski z kurczaka 6 twarog200/250g,smietana,cebula 7 [...]