"Myśl o Narodzie i bądź sobą! Nacjonalizm naszą drogą jest!"
Komora '91
...
Napisał(a)
Jak w temacie. Czy lepiej jesc smazona piers z krczaka czy gotowana? Smazona przewyzsza smakiem gotowana o niebo ale za to nie wiem czy nie traci swych wartosci odzywczych. Dodam ze smaze ja na oliwie z oliwek wiec chyba dosc zdrowo. Wiec jak uwazacie czy wiele traci podczas smazenia? Czy lepiej gotowac?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
takie pieczenie podobno rakotworcze jest, ale czasami mozna
a czy nie jest surowe nalezy sprawdzac co jaksi czas w srodku, piers sie raczej szybko przygotowywuje
a czy nie jest surowe nalezy sprawdzac co jaksi czas w srodku, piers sie raczej szybko przygotowywuje
...
Napisał(a)
"Smażenie na oliwie z oliwek. Oliwa zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom cholesterolu. Jednak pod wpływem wysokiej temperatury zamieniają się one w szkodliwe kwasy nasycone. Warto więc zastąpić ją olejem rzepakowym, ponieważ w trakcie smażenia obecne w nim nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają przekształceniu."
Osiągasz zupełnie odwrotny skutek do przewidywanego :P
Osiągasz zupełnie odwrotny skutek do przewidywanego :P
...
Napisał(a)
Jak duza temp. przeksztalca oliwe w szkodliwe kawasy?
Ja robie kuraka na WOKU, jest przepyszny.
Ja robie kuraka na WOKU, jest przepyszny.
Pomoglem? Rzuc SOG'a...
...
Napisał(a)
lepiej gotowac. ja smaze na oleju z pestek winogron, jesli juz w ogole smaze, czyli raz na rok
...
Napisał(a)
smażenie ne jest złe gdy smażymy na smalcu i nie trwa to długo
tkaiego rozbitego kuraka co się smaży niecłae 10 minut to na smalcu będzie git
nie smaży się na oliwie z oliwek i wogule na roślinnych tłuszczach szybko sie przekształacaja w szkodliwe tłuszcze trans
niby oliwa z wytłoków do smażenia ale tez nei zbyt długo
tkaiego rozbitego kuraka co się smaży niecłae 10 minut to na smalcu będzie git
nie smaży się na oliwie z oliwek i wogule na roślinnych tłuszczach szybko sie przekształacaja w szkodliwe tłuszcze trans
niby oliwa z wytłoków do smażenia ale tez nei zbyt długo
http://img511.imageshack.us/img511/8932/70235843sy8.jpg ja nosze dres...
ROCK'N'ROLL
...
Napisał(a)
Moim zdaniem o wiele lepiej jest gotowac. Jak smazycie to pierś z kurczaczka duzo traci
Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym
...
Napisał(a)
Moim zdaniem i tu i tu duzo traci...
Ale nie wiem jak jest z tym duszeniem.
Ja jem surowe mieso, wystarcza ziarenka smaku...
Ale nie wiem jak jest z tym duszeniem.
Ja jem surowe mieso, wystarcza ziarenka smaku...
Pomoglem? Rzuc SOG'a...
...
Napisał(a)
polecam kuraka wrzucic do tostera(zamykany od gory). powierzchnia jest tam teflonowa wiec wystarczy lekko posmarowac jakims tluszczem (smalcem) zeby nie przywieralo.
Student Turystyki i Rekreacji
...
Napisał(a)
Przypomniał mi sie Klaudiusz jak reklamowałem taki elektryczny "gryll"
Zmieniony przez - Andrzey w dniu 2006-02-05 15:28:57
Zmieniony przez - Andrzey w dniu 2006-02-05 15:28:57
sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
Andrzey: Sznikers był niezły...
Ja tam uważam, że więcej kurak straci jak się go ugotuje, bo wszelkie mikroelementy będą..ale w zupce, a nie kuraku.
Chyba, że popijemy rosołkiem :)
Ja tam uważam, że więcej kurak straci jak się go ugotuje, bo wszelkie mikroelementy będą..ale w zupce, a nie kuraku.
Chyba, że popijemy rosołkiem :)
pozdr,
kamel
--
Polecane artykuły