SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pierś kuraka zmazona czy gotowana?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5931

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1288 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13269
Jak w temacie. Czy lepiej jesc smazona piers z krczaka czy gotowana? Smazona przewyzsza smakiem gotowana o niebo ale za to nie wiem czy nie traci swych wartosci odzywczych. Dodam ze smaze ja na oliwie z oliwek wiec chyba dosc zdrowo. Wiec jak uwazacie czy wiele traci podczas smazenia? Czy lepiej gotowac?

"Myśl o Narodzie i bądź sobą! Nacjonalizm naszą drogą jest!"

Komora '91

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
takie pieczenie podobno rakotworcze jest, ale czasami mozna
a czy nie jest surowe nalezy sprawdzac co jaksi czas w srodku, piers sie raczej szybko przygotowywuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1598
"Smażenie na oliwie z oliwek. Oliwa zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom cholesterolu. Jednak pod wpływem wysokiej temperatury zamieniają się one w szkodliwe kwasy nasycone. Warto więc zastąpić ją olejem rzepakowym, ponieważ w trakcie smażenia obecne w nim nienasycone kwasy tłuszczowe nie ulegają przekształceniu."

Osiągasz zupełnie odwrotny skutek do przewidywanego :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Jak duza temp. przeksztalca oliwe w szkodliwe kawasy?
Ja robie kuraka na WOKU, jest przepyszny.

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 273 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3517
lepiej gotowac. ja smaze na oleju z pestek winogron, jesli juz w ogole smaze, czyli raz na rok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Na WOKU w sumie sobie to dusze.

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
smażenie ne jest złe gdy smażymy na smalcu i nie trwa to długo
tkaiego rozbitego kuraka co się smaży niecłae 10 minut to na smalcu będzie git


nie smaży się na oliwie z oliwek i wogule na roślinnych tłuszczach szybko sie przekształacaja w szkodliwe tłuszcze trans

niby oliwa z wytłoków do smażenia ale tez nei zbyt długo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 650
Moim zdaniem o wiele lepiej jest gotowac. Jak smazycie to pierś z kurczaczka duzo traci

Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Moim zdaniem i tu i tu duzo traci...
Ale nie wiem jak jest z tym duszeniem.

Ja jem surowe mieso, wystarcza ziarenka smaku...

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2286 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21699
polecam kuraka wrzucic do tostera(zamykany od gory). powierzchnia jest tam teflonowa wiec wystarczy lekko posmarowac jakims tluszczem (smalcem) zeby nie przywieralo.

Student Turystyki i Rekreacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21015
Przypomniał mi sie Klaudiusz jak reklamowałem taki elektryczny "gryll"

Zmieniony przez - Andrzey w dniu 2006-02-05 15:28:57

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1383 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 20705
Andrzey: Sznikers był niezły...

Ja tam uważam, że więcej kurak straci jak się go ugotuje, bo wszelkie mikroelementy będą..ale w zupce, a nie kuraku.

Chyba, że popijemy rosołkiem :)

pozdr,
kamel
--

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ile bialka dla mezomorfika ??

Następny temat

dietka...

WHEY premium