[...] bez tłuszczu. Ja bym proponowała robić próby z mąki pszennej, względnie z małym dodatkiem (20-30% ) jakiejś innej, o niskiej zawartości glutenu. Ewentualnie j.w. napisała Malinowa - dodać do mąki o małej zawartości glutenu mąkę ziemniaczaną czy białka jaj (całe jajka) - aby placek po upieczeniu się nie rozsypywał. Tłuszcz może być dowolny, [...]
Hehehehe to że E-lite ma niby dziś 6-ste urodziny zobaczyłem już z rana, na wszelki wypadek wysłałem maila, aby potwierdził, ale coś nie odpisuje. Żeby nie było później, że z dużej chmury mały deszcz. Jak na sześciolatka to całkiem zdolny chłopina, co? BTW. Malinowa też dziś kończy 6 latek
[...] zmrożony wewnątrz w momencie kładzenia go na grillu) ; wtedy lepiej się smaży/piecze, bo bardziej równomiernie z zewnątrz i wewnątrz i tak nie pęka. A poza tym, to tak jak napisała @Malinowa - jak ma się rozwalić, to i tak się rozwali... Dlatego mrożona ryba panierowana w jajku i mące czy jakiejś innej wiążącej posypce to dobry wynalazek.
Hahaha ! Dzieki wielkie! :) Az mnie ciarki przeszly, zastanawialam sie co przeskrobalam haha :)};-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2013-12-05 19:25:44
Salatka wyglada na pyszna :) Ananasy mozesz jesc spokojnie tylko kupuj te świeże a nie z puszki :) sos tak jak Malinowa napisala lepiej zrobic samemu -jogurt czosnek odrobina keczupu ,wedle uznania
To podstawowy przepis na taki sos : 2 łyżeczki majonezu 2 lub 3 łyżeczki ketchupu 0,5 łyżeczki musztardy malutki ogórek konserwowy Majonez kielecki np. jest dobrej jakości, możesz go zamienić także na jogurt ,ale smak będzie inny. Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-01-25 10:04:51
Win egri bikaver jest pewnie setki , problem w tym żeby wybrać te smaczne :-D Te smaczne zdrowe i nie za tanie typu siara ? Możesz wymienić kilka żebym w sklepie mógł znalesc
Zawsze można zblendowanego arbuza przecisnąć przez gazę lub sitko ;-) będzie gładki i bez pestek po blendowaniu to z pestek tylko wiórki będą :P zawsze myślałem sobie żeby spróbować np. pałką do rozcierania przetrzeć przez sitko jak pomidory, ale nigdy nie wypróbowałem :)
Malinowa od razu się skumałem, że jesteś z Zachodniopomorskiego, po tym jak użyłaś nazwy "Jazz". Co do tematu. No cóż, znam osoby(dokładnie dwie), które jarają dużo i chodzą na siłownie. Nie specjalnie zauważyłem, żeby jakoś bardzo to wpływało na spadek ich masy. Siła - nie wiem, więc się nie wypowiadam. Zgadzam się, że picie jest w tym [...]
Hej :) Co d herbaty to przede wszystkim zielona jasminowa - nie robiac reklamy moge powiedziec ze mam w tej chwili AhmadTea - potrafi sie parzyc godzinami i nie robi sie gorzka. Po drugie przepyszna jest zielona herbata z opuncja figowa - znajomy kiedys dal mi sprobowac i nie moge sie od niej uwolnic ;)) Poza tym lubie wszelkie herbalki owocowe - [...]
Podbijacz cukru jest - fruktoza. Szczerze to lepiej kupić passatę pomidorową ,w takiej gdzie jest 100% pomidorów , czasami jakieś przyprawy - i tyle :-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-05-10 08:24:10
no. edit: juz przeczytała ja to tak: Malinowa- ja jestem zdania, że najlepiej wychodzi czlowiek z zasady przykładajac sie do tego co naprawde lubi i co sprawia mu nie udawaną przyjemność-odnosi sie to także do treningów co tez czynię obecnie Sachem: pewno że tak tylko kto tu mówi o katowaniu? ja zasadniczo lepiej na niskich weglach funkcjonuje [...]
[...] mieciutkie i puszyste https://www.sfd.pl/Gryczane_racuchy_z_jab%C5%82kami_-t1095192.html Wypieki bezglutenowe na pewno nie będą takie jak te z glutenem. Tak , jak pisze Malinowa- warto mieszać maki i gume ksantanową. Ostatnim odkryciem u mnie jest mąka bananowa. Czytałam ,że dodaje puszystości wypiekom bezglutenowym. Pierwsze eksperymenty [...]
Jak Ci smakuje to jedz, według mnie jest zwyczajnie niesmaczny. Ale gdzieś jest taki fajny mrożony polskiej firmy w kosteczkach i po rozmrożeniu są fajne duże liście. Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2020-01-17 08:06:34