Cześć Malinowa Jak ktoś ma coś z kolanami lub kostkami to walić do mnie w ciemno, mam wieloletnie doświadczenie z własnymi. Dziś akurat mam typa po rekonstrukcji. Będziemy robić przysiady.
[...] również mięso panierowane oraz ryby i jajka. Jak przyrządzić idealnego steka wołowego SFD/Images/2015/7/23/b4a116b69c0d4f1c859ad6cffa58e339.jpg Wszystko na temat wołowiny - http://www.sfd.pl/WO%C5%81OWINA__rodzaje_mi%C4%99sa%2C_stek_%2C_porady_na_temat_przygotowania_.-t1075285.html#post0 Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2015-05-15 08:17:44
Gotuj normalnie na wolnym ogniu, oby to się nie przyjarało. Odżywkę daj po ugotowaniu ciecierzyca };-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-26 10:11:54
Podziel ile porcji sosu do spaghetti wyjdzie,np 4,jedną odloz sobie a reszte rozdziel miedzy rodzine ;-) niestety tak to wyglada. kupsetrabke , szynka wieprzowa to do siebie ma ze jest kaloryczna :-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-03-17 14:01:43
No to skoro musisz wliczac warzywa to moim skromnym zdaniem podliczac musisz cale btw :-) Ale ja tu tylko od gotowania wiec wypytaj znawcow ;-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-06-03 17:08:40
Jest :-) Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff. a ja [...]
Ja od siebie mogę jeszcze polecić mąke z ciecierzycy,dobra do zageszczania roznego rodzaju kotletow, kasze jaglana wystarczy zmielic i tez mozna uzywac jako mąki. Kukurydziana i ziemniaczana sluży głównie do zagęszczania plynów(zup,sosów,np.chińszczyzny) Dzięki wielkie :) Czyli można powiedzieć ,że tylko tej pszennej wystrzegać się a resztę [...]
Ooo a Malinowa w piekarniku to jak ? Normalnie wodę wlewam żeby przykryła karczek, dodaję liść laurowy,ziele, czosnek, przyprawy i warzywa typu papryka,pomidor, cebula, marchewka i tak jak grekar napisał 30 min? ;)
Ja mam tefala na indukcje i sobie chwale ;-) no i garnki i patelnie fissler tez sa godne polecenia Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-08-29 09:29:07
[...] posoliłem. Patelnie grillową z minimalną ilości tłuszczu mocno rozgrzałem i wrzuciłem mięso. Smażyłem na średnim ogniu po 5 min z każdej strony i wyszedł twardy kapeć... :D Malinowa zalecała smażyć po 1 min z każdej strony. Czy mięso nie byłoby wtedy na pół surowe? Czy ja gdzieś zrobiłem błąd czy stek z udźca wołowego jest w sam sobie taki [...]