TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
generalnie pod nazwą rostbef widziałem 2 różne części wołowiny - chudą i coś ala antrykot.
...
Napisał(a)
Jeffrey DahmerViper - ilosc tłuszczu w mięsie to nie narośl na mięsie tylko ilośc tłuszczu w mięsie.
AAaaaa tu sie źle wyraziłem - narośl w postaci błony takiej jak na polędwiczkach wieprzowych - faktycznie można łatwo usunąć. Ale zdarza się mięso z dużą ilością tłuszczu takie jak w głowie polędwicy wołowej - to miałem na myśli.
Doświadczenie to wymagający nauczyciel.
Pierw każe zdać egzamin, dopiero potem uczy.
...
Napisał(a)
Viper_plPonczekMwoMoże być- ja węgli mam mniej (190g), a też waże 91 kg :). Ucinaj je powoli, i obserwuj sylwetkę, samopoczucie i żołądek
Od całkowitego zapotrzebowania 2500 odejmij najpierw kalorie z białka (1,5-1,7*masa), później załóż sobie ilość węgli np 240g (czyli 960kcal), odejmij je, to co zostanie podziel przez 9- to twoje tłuszcze- tłuszcz na końcu licz
Przy nowych założeniach:
154g B - 616kcal (było 260B - 1040kcal)
240g W - 960kcal (było 260W - 1040kcal)
102g T - 924kcal (było 46T - 414kcal)
Reasumując mam odjąć białko wzamian za tłuszcze? no i 20g węgli mniej od mojej dotychczasowej diety...
Czy to nie jest trochę - polepszenie przez pogorszenie ?
Edit:
Na chłopski rozum to z mojej dotychczasowej diety odjąłbym węgle np. na początku 60g (240kcal) i zastąpiłbym tłuszczami (+27g T = ok. 240kcal)
Zmieniony przez - Viper_pl w dniu 2013-05-12 19:11:22
Białka i tak miałeś za dużo, czyli trochę się odjeło; węgli także mniej- czyli z tego wynika, że reszta w tłuszcz. Możesz pozostać przy tej diecie jaką masz, decyzja nalezy do ciebie. gdybym pisał bzdury, uwierz mi już dawno by mnie ktoś zbeształ, zmieszał z błotem, wsadził bana, podpalił mi dom . Jeżeli chodzi o białko, to upierałbym się na pewno o obniżenie, ponieważ im wiecej białka jesz, tym większe prawdopodobieństwo ze się zakwasisz (no chyba że wcinasz dużo warzywek regulujacych kwasowość). Jest to tak ważne, ponieważ niektóre enzymy nie katalizują reakcji trawiennych, ponieważ pH jest za wysokie- brak katalizatora to brak reakcji, które zachodzą w organiźmie, czyli organizm nie funkcjonuje prawidłowo, a chodzi nam o to żeby działał jak zegarek :)
To weź te kalorie z łopatki wołowej- chyba najbliżej karku
"Go Train, or go Home"
...
Napisał(a)
Co prawda brokułki, szpinak i wszelkie sałaty są na porządku dziennym, ale zdaje się na Twoje/Wasze doświadczenie.
Doświadczenie to wymagający nauczyciel.
Pierw każe zdać egzamin, dopiero potem uczy.
...
Napisał(a)
Białko możesz zostawić, tylko zapodawaj wtedy dużo warzyw. Zwiększona podaż białka, oprócz zapobiegania utracie mięśni, ma inne uzasadnienie. Przydaje się, ponieważ pozwala "rozhulać" metabolizm. Obetnij węgle i zastąp zdrowymi tłuszczami. To wystarczy.
Zmieniony przez - MisieXL w dniu 2013-05-12 22:30:01
Zmieniony przez - MisieXL w dniu 2013-05-12 22:30:01
Good ol' chicken!
...
Napisał(a)
Jak to jest z tą regularnością posiłków? Czy jeśli normalnie jadam 5x dzień a raz/dwa razy w tygodniu przez cały dzień (DNT), z braku czasu, zjem jajka i owies rano a w dzień dwie porcje łososia albo kefir, to czy dzieje się coś niedobrego?
...
Napisał(a)
tzn mowimy o mniejszej ilości posiłków czy wysokim deficycie kcal?
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
osobiście jestem za bilansem kcal w skali tygodnia, czy nawet miesiąca, więc jak będzie Ci się zgadzał w okresie czasu to wszystko będzie ok.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Dzięki! Nie myślałem o leczeniu kalorii w ten sposób Ciekawe i sporo ułatwia.
Poprzedni temat
Sprawdzenie diety.
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- ...
- 299
Następny temat
Aktualne spalacze i wybór z oferty rynkowej.
Polecane artykuły