Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6658
Napisanych postów
16754
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
399357
tomi444 - jestem prawie 6cm wyzszy od ciebie i w 'takiej jakosci' jak ty doszedlem kiedys do 125kg tez myslalem ze jestem byk dopoki sie pierwszy raz nie wycialem, teraz juz przeznigy nie doprowadze sie do tak tragicznego stanu, z tych twoich 50 centow w lapie na takim zlaniu to watpie czy 45 zostanie po porzadnej wycince.
Zmieniony przez - lordknaga w dniu 2013-06-28 08:18:52
Szacuny
16
Napisanych postów
1528
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9791
dlatego nie bede robil rzezby dopoki nie bedzie 120 i wiecej. 110 mi sie nie opłaca hehehe. juz zostanie zostanie boj sie :P a wprofilu masz jakis szajs 41 w lapie i 109 w pasie. to gdzie Ty miales taka jakos ja ja?
Zmieniony przez - tomi444 w dniu 2013-06-28 08:22:33
6658
Napisanych postów
16754
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
399357
i mam tez obwod w pasie 109 - nie sugeruj sie profilami, wymiary/cialo sie zmienia niektorzy zartuja(w tym ja + wiekszosc zaokragkla wymiary w gore a pas w dol) wyroslem z tego zeby sie mierzyc(i tak bedzie za malo) zambo ma racje, poczytaj dyskusje o zarciu i treningu w tym dziale, jak sie zalewasz to coraz ciezej robic mase nawet ta tluszczowa
Zmieniony przez - lordknaga w dniu 2013-06-28 08:39:09
Szacuny
16
Napisanych postów
1528
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9791
ziomus ziomus pisalem wczesniej wyraznie ze mnie redukcja nie interesuje. kiedys moze. teraz nie. d;la mnie zawsze wazne byly wyniki silowe i duzy wymiar z ogolnym zarysem nic wiecej. ja na zawody jezdzic nie bede kaloryferem swiecic tez nie czuje potrzeby :) mi jest dobrze tak jak jest. i bedzie mi tez dobrze jak zlapie 120 kg i wycisne sobie 220 na lawce i pasuje mi to zupelnie :) mam kolezke ktory ma ponizej 18 cm cale zycie masa masa masa bo wyciska na lawce na zawodach pizga 250 na klatke i nie ma problemow z robieniem masy isily waga 136 nidawno i tyle. takze ja bede nad tym myslal jak bede czul potrzebe. tyle w temacie poki co nie bede robil z siebie wiatraka bo ktos mi pisze ze wyrosł z mierzenia sie a profil mowi tej osoby mowi mi o tym ze jest u niego taka rzepa ze szok. zmien dane albo wklej fotke z masy 125 kg z wymiarami i wklej po porzadnej redukcji z wymiarami. i pokaz mi co i jak moze kiedys wezme przykład :)
6658
Napisanych postów
16754
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
399357
moge profil zmienic nawet teraz i tez uwierzysz w to co tam napisze? przeciez profil sam sie nie uzupelnia, wiec ziomus nie wiem o jakiej rzepie piszesz, nie bede wrzucac fotki bo dla mnie taka 'forma' to jest tragedia i wstyd sie pokazywac, moge zostac anonimowy. jak jak ktos lubi wygladac jak zalana swinia tylko po to zeby wyciskac 250 na plaskiej i swiecic baleronem na reku jak grazyna ekspedientka z miesnego - to jego wybor, kazdy lubi co innego, w sumie nie wypowiadam sie dalej bo widac ze ty wiesz lepiej 'bo masz kolezke' a ja mam w profilu 41 na lapie