Witam, Mam pytanie odnośnie produktu WPC Protein Plus Instant. Jak odmierzyć 33 g(porcję)? Pytam ponieważ zauważyłem że miarka nie odmierza równo jednej porcji. Ile miarek dać aby było 33 g? Pozdrawiam
Witajcie, co sądzicie o białku z Olimp i z Trec (Whey Protein Complex, Whey 100). Jakie są wasze odczucia na temat tych białek i jakie smaki waszym zdaniem najlepiej siadają. Czy Olimp i Trec są na tym samym poziomie? Czy może któraś z firm góruje?
Witam. Czy orientujecie się jakie są mniej więcej proporcje jeżeli chodzi o białko Olimp "Whey Protein Complex 100%"? Chodzi mi o to ile w jeden porcji lub w 100g jest WPC, a ile WPI? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Z góry dziękuję :)
[...] z czymś alkohol, stanie on na pierwszym miejscu w hierarchii substratu: alkohol powoduje przerwy w utlenianiu się tłuszczu, lecz również hamuje utlenianie się węglowodanów i protein. Ma to sens, wiedząc, że metaboliczny produkt alkoholu, octan, jest toksyczny. Zmetabolizowanie go jest priorytetem ponad wszystko inne. Ten cytat ładnie [...]
[...] przyjąc porcje weglowodanów po treningu. zaraz po treningu czy czekac godzine/dwie ? Postexercise nutrient intake timing in humans is critical to recovery of leg glucose and protein homeostasis. Although the importance of postexercise nutrient ingestion timing has been investigated for glycogen metabolism, little is known about similar effects [...]
[...] się stosowanie leków wspomagających wątrobę. HCG HUMAN CHRONIC GONADOTROPIN Ludzki komórkowy hormon dogonadowy lub HCG nie jest anabolicznym steroidem, ale naturalnym proteinowym hormonem, który rozwija się w łożysku kobiety ciężarnej. HCG jest formowany w łożysku zaraz po zapłodnieniu ma charakterystykę całkiem podobną do hormonu [...]
[...] dobre rezultaty. Na ulotce możemy przeczytać: "Wyraźny efekty NONDRALO-NU jest odzwierciedleniem pozytywnej równowagi "nitrogenu". Nitrogen w wiążącej formie jest częścią protein. DECA-DURABOLIN powoduje, że komórki mięśni magazynują więcej nitrogenu, przez co utrzymana jest pewna równowaga. Pozytywna równowaga nitrogenu jest synonimiczna z [...]
[...] masy mięśniowej i siły. Mechanizm jego działania to przede wszystkim poprawa bilansu azotowego - zwiększenie zapasu nitrogenu. Nitrogen w wiążącej formie jest częścią protein. Pozytywna równowaga nitrogenu jest bezpośrednim impulsem do wzrostu komórek mięśniowych gdyż asymilują one większa porcję protein niż zwykle. Kolejną znakomitą [...]
KOPIOWANIE ZABRONIONE.AKTUALIZACJA: 2009.05.01 W większej mierze poświęcone suplementacji i odżywkom, ale nie dało się tego rozdzielić od informacji o treningu, diecie itd. ZAPRASZAM TEŻ DO NOWEGO ART. SIŁA, SIŁA, SIŁA http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=84728 ORAZ DO ARTYKUŁU O TRENINGACH CROSSFIT, SUPLEMENTACJI, KONDYCJI I SPORTACH [...]
[...] peptydowymi. Skład chemiczny: węgiel 52%, tlen 22%, azot 16%, wodór 7%, siarka 2%, fosfor 0-1%. Masa cząsteczk. b. może wynosić nawet kilka milionów. Białka proste - proteiny składają się z łańcuchów polipeptydowych. Białka złożone (proteidy) zawierają dodatkowo składnik niepeptydowy zw. Grupą prostetyczną (lipidy - w lipoproteidach, [...]
[...] Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość protein, węglowodanów, tłuszczów, witamin, soli mineralnych. Także częstotliwość spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników [...]
[...] daje długotrwały efekt działania tych preparatów. Nie zapominajmy, że pielęgnujemy skórę wysuszoną przez słońce. Warto zafundować sobie odżywienie jej przez wykorzystanie protein jedwabiu zawartych w dwufazowym toniku, które wzmacniają i odżywiają każdy rodzaj cery tworząc na skórze niezauważalną barierę ochronną. Tonik dwufazowy utrzymuje [...]
[...] Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość protein, węglowodanów, tłuszczów, witamin, soli mineralnych. Także częstotliwość spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników [...]
[...] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9389729?dopt=Abstract http://diabetes.diabetesjournals.org/content/47/2/298.abstract UCP - Białka rozprzęgające (uncoupling protein) -Opisano pięć izoform białek UCP w komórkach ssaków: UCP1, UCP2, UCP3, UCP4 oraz BMCP, występujące w mózgu. Główną ich funkcją jest tworzenie ciepła poprzez [...]
[...] twierdzenie, że jeśli ktoś wygłasza nawet największe kłamstwa odpowiednio donośnym głosem, ludzie prędzej czy później mu uwierzą? A więc witam w cudownym świecie protein. Nigdy nie wygłoszono większego kłamstwa niż to, że ludziom potrzebna jest wysokobiałkowa dieta, żeby utrzymać optymalny stan zdrowia i dobre samopoczucie. [...]
[...] przez te 3 dni nie oszukiwałaś, to schudniesz 2-3 kilogramy. Dzień 4: Jedz owoce! Pij maślankę, dużo wody i zupę! W tym dniu Twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia. Tracisz ochotę na słodycze. Dzień 5: Nie jedz owoców! Za to warzyw jedz do uczucia sytości. Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody, aby wypłukać z twojego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] J. Kulturystyka. Metody treningu, żywienia, odnowy biologicznej. Arte, Biała Podlaska, 30, 2004. Dragan, G.I., Vasiliu A., Georgescu E. Effect of increased supply of protein on elite weight-lifters. In: Milk Protein T.E. Galesloot and B.J. Tinbergen (Eds). Wageningen. The Netherlands: Pudoc, 1985; pp. 99-103. Bergström J, Hermnsen L, [...]