Witam, jako jeden z nowo zarejestrowanych przedstawie się etc. Mam na imie Darek, staż pol roku. Mam ponad 16 lat. Avatar to moje zdjecie. a teraz konkret: BMR: 1680 dziennie kalorii: 2016+500= 2600 a tak wyglada to z kalkulatora: Waga ciała : 70 Ilość białka na kg masy 2 Ilość węglowodanów na kg masy 4,3 Ilość tłuszczy na kg masy 1,8 [...]
WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
Artykuł ten przedstawia podstawowe zasady diety odchudzającej nie narzucając jednak konkretnych posiłków tak aby każdy mógł dobrać je według własnych upodobań. Omawiany artykuł napisany jest w sposób przejrzysty i zrozumiały wiec do dzieła: Każdy zjedzony przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników. Są to (3 najważniejsze) : - [...]
[...] zawiera najwięcej BCAA. Soja natomiast obniża poziom cholesterolu i usprawnia funkcjonowanie nerek, zawiera także dużo bardzo ważnego aminokwasu - glutaminy. 3. Czy soja jest źródłem gorszych protein? W tym przypadku konsument musi wykazać się inteligencją i sprytem, żeby nie dać się nabrać na sztuczki marketingowe koncernów [...]
[...] ilości w pietruszce i tymianku; 3. Flawanony (np. hespedryna (sok pomarańczowy), narginina) - obecne są głównie w owocach cytrusowych; 4. Izoflawony (np. genisteina (soja), daidzeina) - ich źródłem są przede wszystkim rośliny strączkowe i soja; 5. Antocyjany (np. antocyjanina) - znajdują się między innymi w czereśniach, winogronach, [...]
[...] hipoglikemie, zwiększające głód i potrzebę dodatkowego spożycia słodkich pokarmów. Znacznie korzystniejsze są pokarmy o niskim indeksie glikemicznym (np. warzywa zielone, soja, soczewica, groch, fasola, owoce, chleb żytni pełnoziarnisty, dziki ryż), zawierające węglowodany złożone i dużo błonnika, bo te są wolno trawione, co pozwala na lepsze [...]
Przy tak dużym wyborze odzywek białkowych, jakie oferuje HI TEC NUTRITION i PEAK, trudno jest wybrać odpowiednią odżywkę dla siebie. Ten artykuł pomoże dla każdego dopasować najbardziej właściwą odżywkę. Przedstawimy wam odzywki podzielone na dwie kategorie: szybko wchłaniane białka i wolne wchłaniane białka SZYBKIE BIAŁKA: Szybkie [...]
Białko i Aminokwasy w Sportach Siłowych Przez wiele lat sporną sprawą było zapotrzebowanie sportowców na białko. Udowodniono, iż spożycie większej ilości białka (2,77g białka na kg masy ciała), prowadzi do lepszego bilansu azotowego (w porównaniu z 1,2g białka na kg masy ciała). Nie stwierdzono natomiast znacznej różnicy w zwiększeniu czystej [...]
[...] i jego przetwory jedz w ilościach umiarkowanych dwa lub trzy razy w tygodniu. Wybieraj mięso chude. W pozostałe dni jadaj dania z ryb i roślin strączkowych (fasola, groch, soja). 7. Ograniczaj spożycie soli kuchennej. Jedna płaska łyżeczka soli dziennie dodawana do potraw powinna Ci wystarczyć. Nie dosalaj. 8. Zachowaj umiar w jedzeniu cukru i [...]
[...] do rozkładu cukru mleka (laktozy). Z kolei „alergia" jest odpornościową reakcją organizmu na żywność lub jej jakiś składnik- zwykle białko. Krowie mleko, jaja, pszenica, soja, należą do najczęściej spotykanych przyczyn alergii wśród dzieci. Alergia na mleko jest powodowana przez nienormalną reakcję systemu immunologicznego na białka obecne w [...]
[...] poza laboratoria. Na rynek trafiają nieliczne nowe odmiany warzyw i owoców. Pierwszą rośliną genetycznie zmodyfikowaną, która trafiła do masowej sprzedaży, była soja. Obecnie jej największym producentem jest sieć Monsanto mająca swoje filie na całym świecie. ....::::GMO w Polsce::::.... Szacuje się, że pod uprawę genetycznie [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
WSTĘP DO ODŻYWIANIA Zacznijmy od początku.Wiele osób słysząc słowo "DIETA" kojarzy je tylko i wyłącznie z odchudzaniem.Nic bardziej błędnego. Dieta to nic innego niż pewien sposób odżywiania , dostosowany do danej osoby oraz co najważniejsze przystosowany do danych celów.To oznacza , że będąc na "diecie" można przybierać na wadze [...]
Witam wszystkich, W końcu po wielkich wysiłkach i nocach spędzonych przed kompen () ułożyłem swoją dietę. Proszę Was o ocenę i ewentualne wniesienie poprawek/sugestje. Coś o sobie: Wzrost: 187cm Waga: 76kg Treningi: SW - pon/śr/pt Siłownia - wt/czw/sob Basen - niedziela ( w celach rozluźnienia i wypluskania się - [...]
JEDZENIE BEZ MIĘSA)o95%MNIEJSZE RYZYKO RAKA,o 99%CHORÓB SERCA,o90%-PRZEDWCZESNEJ ŚMIERCI Wśród wegetarian aż o 95%. mniejsze jest ryzyko zachorowania na raka, o 99% ryzyko choroby wieńcowej serca, wreszcie o 90% - przedwczesnej śmierci - to dane z najszacowniejszego pisma medycznego "British Medical Journal"=wyniki z 13 lat badań stanu zdrowia 11 [...]
[...] zwierzęcego) i białka niepełnowartościowe(pochodzenia roślinnego). Głównymi źródłami białek są: -mleko i jego przetwory, -mięso, -drób, -ryby(np. tuńczyk), -soja, -groch, -fasola, -kasza gryczana, -bób... Energetyczne Składniki energetyczne to składniki, których spalanie dostarcza organizmowi energii niezbędnej do prawidłowego [...]
[...] i ryż należą do Twoich sprzymierzeńców. Jedz je pięć razy w tygodniu. Nie stroń od orzechów włoskich i ziemnych. Nie zaszkodzą Ci migdały i orzeszki pistacjowe, a także soja i kasza jęczmienna. W przeciwieństwie do osób z innymi grupami krwi pestki dyni nie są dla ciebie zdrowe. Możesz też utyć od kukurydzy. Przyprawy Lecznicze dla Twojej [...]
[...] w 6 wersjach Odpowiedni dla wegan Bez glutenu Soja to obecnie najbardziej powszechne źródło białka nieodzwierzęcego. Rośliną uprawną jest jednoroczna roślina strączkowa - soja warzywna Glycine max. Od tysięcy lat, soja stanowi ostoję tradycyjnej diety azjatyckiej, w krajach zachodnich swoją popularność osiągnęła stosunkowo niedawno i głównie [...]
[...] z nielicznych kompltnych białek dostarczanych z roślin. Soja jest ogólnie dobrym białkem, chociaż nie wchłania się tak skutecznie jak wyżej wymienione białka. W dodatku soja przynosi wiele rozpoznanych korzyści zdrowotnych dla kobiet. -Mieszanki- każda białkowa odzywka jest robiona prosto z soi, jajka, serwatki lub kazeiny lecz są też [...]