[...] chciał robic 5 seri na max wiszac. Uwarzam ze lepiej krucej a na cierzarze jakims wmiare normalnym do twoich umiejetnosci. Bo pewnie o uscisk mu chodzi do martwego i do podciagania sie na drarzku wiec nie musi puł dnia wisiac jak sledz. kris moje zdanie jest takie wyprubuj to co muwie ja i to co muwi kamil i rub to co ci przynosi lepsze efekty.
Jałowa dieta a w tym wieku trzeba urozmaicać. Piszesz o kosztach a porównaj mi koszta pierś z kurczaka ryż do np. Wątróbki z kurczaka , serca , śledź makrela czy z węgli ziemniaki , kasza jaglana/gryczana???
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Białko- 140g podbij do około 185g Tłuszcze- 97g.spora ilość pochodzi z oliwy z oliwek(30g w ciągu dnia Węglowodany- 193g Kalorie- 2241 Dieta: „Skakanka –około 10 min” - lepiej idx pobiegaj, zacznij od 25min i dodawaj co tydzień po 5 min, daj przyjamniej z 3 razy w tyg I posiłek -10.00: - 2 jajko na twardo, -50g ryżu białego + [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Jasne że masa droższa , zazwyczaj każdy masuje w okresie jesien zima to i produkty dużo droższe no i trzeba jeść sporo więcej niż na redu . Redu bardzo tanio wychodzi w okresie wiosna lato . Mi dieta masowa wychodzi w przedziale 20-25 zł dziennie ( kupuje z głową i znam ceny wszystkich okolicznych sklepów i marketów) Robie domowe zakupy [...]
1 musisz gotowwać, gotować i jeszcze raz gotować. Szukać swoich ulubionych smaków, dodanie czasami jednej przyprawy do potrawy możesz zmienić ją diametralnie. Co do źródeł białka : mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, jogurty [...]
ser żółty wywal a daj np. śledź/makrela jako przekąsk, zresztą posiłek przedtreningowy to daj posiłek nr 3 a nr 4 zamień na nr 3 . Popraw ten jadłospis i wrzuć jeszcze raz .
nie o taka odpowiedz mi chodziło. Przeciez ten pierwszy i ten drugi sledz nie sa przyrzadzane, sa po prostu zapakowane do puszki/opakowania z dodatkiem oleju a smakuja całkowicie inaczej. Właśnie teraz jem tego słonego i ledwo go przełykam i język mnie już piecze, a ten drugi to niebo w gębie. Jestem po prostu ciekawy czemu oba to śledzie w oleju [...]
[...] kurczaka, do tego 200g brokulow (ew. kalafior), pomidorek, ogorek, piers polej oliwa zeby sucha nie byla (lub maczaj w oliwie), jak lubisz jedno jajko sadzone (lub dwa), zoltko koniecznie musi byc plynace (nie sciete) i maczasz piers z kurczaka w zoltku - pychota I kolacja makrela wedzona (moze byc sledz w oleju, tatar z lososia) z oliwa lub bez
Nie ucinaj od razu kcal-czasem sama poprawa jakości żywności już się może przyczynić do poprawy estetyki sylwetki.Ustaw na początek kalorie na bilansie zerowym Ryby puszkowane jadaj jedynie okazyjnie-na co dzień jedz świeże,tłuste ryby jak łosoś/pstrąg/śledź/halibut Szynkę zamień na mięso robione przez Ciebie-nie wiadomo co teraz siedzi w tych [...]
Nie za dużo posiłków? Nie lepiej dać powiedzmy 4/5 posiłki? Źródła białka i tłuszczu zmień na tłuściejsze mięsa np: udka, podroby, wieprzowine, wołowine a także tłuste ryby śledź, makrela, łosoś. Całą pule węglowodanów daj w porze potreningowej lub na noc . Pozdrawiam
Na low-carb polecam:chudy twarog,piersi z kurczaka,ryby(loso,tunczyk,makrela,sledz),oliwe z oliwek,olej lniany,orzechy i nasiona,otreby pszene,platki owsiane,warzywa,multi witaminy,beta-karoten i koemzym Q10,zielona i czerwona cherbate
Witaj, W Pierwszym posiłku możesz sobie zrobić omleta na przykład jajka+wpc+ twaróg + orzechy. W posiłku drugim dałbym normalne mięso gdyż szynka sklepowa nie jest dobrej jakości. W posiłki trzeci i czwartym zamiast piersi daj inne źródła białka które mają więcej tłuszczu na przykład: udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak [...]
Organizm posiada oczywiście pewne możliwości neutralizowania nadmiaru kwasów czemu służą krążące we krwi związki zwane skrótowo buforami.Możliwości neutralizowania kwasów choć istnieją, są oczywiście ograniczone a zasoby związków buforujących ulegają wyczerpaniu Część z nich jest kwaso- część natomiast zasadotwórczych. Do tych pierwszych należą [...]