[...] sie w nim sol i musztarda a to nie za dobrze ale raz za czasu nie szkodzi zjesc. Wiem co jest dodawane do majonezow bo pracuje w takiej fabryce. Majonez, musztarda, sol, ocet, jaja i masowe ilosci zageszczacza (Novation 2300, 5600, 2550) nie do sprzedazy detalicznej, do tego inne pektyny takie jak XantamGum, Hamulsion HS2. Co do cwiczen to [...]
[...] i zrób omleta dużego. Do tego możesz wrzucić np kuraka pokrojonego w drobną kostkę lub np tune+warzywa Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-01 15:58:53 Igor- oliwa, ocet winny albo jakikolwiek/SOS sojowy, miód, starta marchew, jabłko i np kiszona kapusta. Niebo w gębie i robisz to w 5min Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-01 [...]
[...] i zrób omleta dużego. Do tego możesz wrzucić np kuraka pokrojonego w drobną kostkę lub np tune+warzywa Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-01 15:58:53 Igor- oliwa, ocet winny albo jakikolwiek/SOS sojowy, miód, starta marchew, jabłko i np kiszona kapusta. Niebo w gębie i robisz to w 5min Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-01 [...]
To juz nie bedzie vineigrette :-) To ma byc taki kwasno,slodko,slony sos . Zrob sobie po lyzeczce wszystkiego i dolicz ten miod do bilansu, surowy miod jest ok, po obrobce termicznej zmienia sie zwykly cukier. Ocet winny dostaniesz wszedzie, mozesz tez zamiast niego sprobowac z musztarda, tez wychodzi b.dobry sos.
Przejrzałam własnie musztardy z lodówki i wyobraźcie sobie że kamis w sarepskiej na pierwszym miejscu ma wodę,masakra. Francuska ma gorczyce,ocet,sól i cukier ,także wiele tego cukru tam raczej nie ma ;-)
Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P Ocet jabłkowy będzie ok? :O Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę [...]
a co koles, na przerwach wstyd? ja szamię wielką michę surówki z kapusty, cebuli i papryki + mięsko + oliwa + ocet balsamiczny Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-03-19 18:34:30
dobre sa obtaczane w skruszonych platkach kukurydzianych;-) A te sosy troche mi juz nie smakuja ten sos słodkokwasny jakis teraz robia za bardzo kwasny nie wiem moze za duzo octu leja a ocet podobno szkodzi na miesnie%-) Nie ma jak suchy ryz +gotowana poledwica%-)
Aha,to ja z samego południa Polski pochodzę. W miescie było jedno przedszkole i nie szło tam dziecka posłać,jak się nie miało znajomości,więc mama chcąc-nie chcąc targała mnie w wózku do sklepów..stąd pamiętam ten ocet. Albo bitwy o mleko,jak przywozono je raz,na jakiś czas, do sklepu